arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۸۴۹۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۹ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۵

روایت دعایی از یاران بی بدیل امام در نجف و «بی بی لیلا»

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حجت الاسلام والمسلمین محمود دعایی از چهره های باسابقه انقلابی در گفتگویی با «انتخاب» از یاران بی بدیل امام در نجف گفت.

دعایی گفت: زمانیکه در نجف در محضر حضرت امام خمینی (ره) بودیم، نجفی ها نوعی فاصله با امام داشتند و تنها جمع محدودی از علاقمندان کنار ایشان بودند که حاضر به هر نوع جانفشانی برای ایشان و بیت شان بودند. در بین خانواده هایی که ارادت فراوانی به حضرت امام در نجف داشتند و نوعی سرامد بقیه بودند، خانواده های وحیدی، شیخ غلامرضا جماعتی و اقای حاج شیح محمود محمدی و همچنین حیدری ها بودند. 

مدیرمسئول روزنامه اطلاعات اضافه کرد: این خانواده ها در کنار بیت امام بودند و هر جاکه نیاز به فداکاری بودند پیشقدم می شدند. خانواده های که پیشتر به آن ها اشاره کردم، نسبت به همسر و خانواده امام نیز رابطه ی عاطفی داشتند و سعی داشتند به نوعی نیاز آن ها را برطرف کرده و آن ها را فضای غربت در بیاورند.

دعایی در ادامه به ذکر خاطره ای از یاران امام در نجف پرداخت و گفت: در روزی که بنا بود همسر امام را از نجف به بعداد همراهی کرده و از انجا به پاریس بفرستیم، برای اینکه ایشان تنها نباشند، از همسر محروم وحیدی یا ننه طیبه خواستیم، ایشان را مشایعت کنند که ایشان پذیرفت و همراه ایشان آمد.

این مبارز با سابقه قبل از انقلاب به همسر گرامی حجت الاسلام والمسلمین جماعتی اشاره کرد و گفت: در بین دوستان و یاران امام، یک عنصر فداکار، نجیب و فوق العاده مهربان و کوشایی حضور داشت که ایشان را بی بی لیلا صدا می زدند. این بانوی گرامی، از بی الایشی، صفای باطن و نجابت ذاتی برخوردار بود و از هیچ خدمتی دریغ نمی کرد. افراد معمولا برای خود حریمی قائلند، اما ایشان در فداکاری و از خودگذشتگی برای امام و بیت ایشان هیچ مرزی را نمی شناخت، از پرستاری کردن تا مشورت دادن و همراهی در سفر ، هرکاری که از دستش برمی آمد انجام می داد. برای همین، ایشان در میان همگنان خود سرامد بود.

دعایی افزود: این بانوی گرامی، فرزندانش را به خوبی پرورش داد، به نوعی که در میان همنسلان خود دارای شایستگی هایی بالایی هستند، من جمله محمدعلی جماعتی، همچنین برادر ایشان دکتر حسن جماعتی که از منجمان قابل در قم است. ایشان هیچگاه ارتباط خود را با خانواده و بیت امام ترک نکرد و به منظور خدمت رسانی به آنان، در جماران مقیم شد، بلکه بتواند یاور و غمخوار باشد. ایشان در کنار علاقه ای که نسبت به امام داشت، به حواریون ایشان نیز علاقه ی وافر داشت، به طوری که همواره ارتباط ویژه ای با خاندان آقای خاتمی داشت و یک غمخوار برای خانواده ایشان بود. 

مدیرمسئول روزنامه اطلاعات با تسلیت مجدد نسبت به درگذشت این بانوی گرامی گفت: علاقه ی بی بی لیلا به حضرت امام و بیت ایشان نشان از مناعت طبع ایشان داشت و هرگز این بانوی گرامی مطالبه ی مادی نداشت. در عین حال، همواره با سخاوت بالا به همه کمک می کرد و هرگز بدون هدیه به دیدار کسی نمی رفت. هر کسی با ایشان بود و اشنایی داشت، از معرفت و کمالات او متنعم بود. فقدان ایشان خسارت بزرگی برای همه ی نزدیکان و آشنایانش بود. مراسم تشییع و تدفین شایسته ای برای ایشان در باغ بهشت برگزار شد که یادگار گرامی امام و آقای خاتمی نیز در آن حضور پیدا کردند.

مجلس یادبود باشکوه «بی بی لیلا»

مجلس يادبود والده حجت الاسلام محمد على جماعتى از اعضاى دفتر حضرت امام خمينى در مسجد جامع جماران برگزار شد. جمع كثيرى از شخصيت ها و بزرگان در اين مراسم حضور یافتند از جمله ايات سيد حسن خمينى ، شيخ حسن صانعى ، سيد محمد هاشمى و حجج اسلام سيد على خمينى ، سيد محمد خاتمى ، سيد سراج الدين موسوى ، قدرت الله عليخانى ، مجيد انصارى ، محمد على انصارى ، حميد انصارى ، مسيح بروجردى ، مرتضى اشراقى ، دكتر مقدم ، موسوي لارى ، نظام زاده ، محمد على خسروى ، محمد شريعتى ، محمد على رحمانى ، سيد محمود دعائى و محمد على ابطحى.

سخنران جلسه اقاى حجت الاسلام دكتر حميد زاده ضمن تجلیل از مرحومه حاجيه خانم (بى بى ليلا) همسر گرامى حجت الاسلام و المسلمين غلامرضا جماعتى كه خود از ياران و نزديكان امام راحل بود، به تقوا و پارسايى او اشاره کرد و گفت: بی بی لیلا از نزديكان و ياران بيت امام در زمان غربت امام در نجف و بعد از ان در جماران بود و مورد عنايت ان بيت شريف و مورد توجه خاص و عام بود.

وی افزود: به جهت ويژگى هاى اخلاقى و پرهيزگارى كه داشت منزلش محل رجوع دوستان قديم و جديدى بود كه احساس ميكردند به دعاهاى ايشان براى رفع گرفتاريها و مشكلشان نياز دارند.  همه ي اينها به خاطر تقوا و تقرّب ايشان به خداى متعال و ان لطيف و خبير بود.

جلسه هفتم ان مرحومه (بى بى ليلا) روز پنج شنبه مصادف با روز شهادت حضرت زهرا (س) در حسينيه ى ارك(قم) از ساعت ١٥:٣٠ الى ١٧ برگزار شد.


دعایی

دعایی

دعایی
نظرات بینندگان