پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رحمتی در تشریح روند رسیدگی به پرونده قتل عام خانوادگی در اراک گفت: اقدامات به سرعت و خارج از نوبت انجام شده تمامی تشریفات قانونی بدون هیچ کم و کاستی به دقت انجام و رعایت شده است، ان شاءالله تا قبل از پایان سال این پرونده با قاطعیت قانونی مورد رسیدگی، تعیین تکلیف و اتخاذ تصمیم قرار خواهد گرفت.
به گزارش انتخاب، رحمتی رئیس شعبه اول دادگاه کیفری یک استان مرکزی ، در تشریح روند رسیدگی به پرونده قتل عام خانوادگی در اراک گفت: روند رسیدگی به پروندههای قضایی اعم از اینکه پروندهها در چه مرحلهای هستند، چه زمانی موعد رسیدگی و صدور حکم است، آیا تحقیقات کامل شده یا خیر به تشخیص دادگاه رسیدگی کننده به پروندهها است و غیر از دادگاه رسیدگی کننده هیچ مرجع صلاحیت اظهار نظر در خصوص موضوع را ندارد.
رحمتی ادامه داد: رسیدگی به پروندههای مهم از جمله پرونده های قتل عمدی طبق قانون در صلاحیت دادگاه کیفری یک است و دادگاه کیفری یک با دادگاه کیفری دو که دادگاهی عمومی است متفاوت است، دادگاه کیفری یک دادگاهی تخصصی و تشریفاتی است که به جرائم جنایی و سنگین رسیدگی می کند و تشریفات قانونی خاصی نیز دارد.
وی ادامه داد: در روند رسیدگی به پرونده های مهم در دادگاه کیفری از آنجا که نتیجه آن صدور احکام اعدام و قصاص و حبس های طویل المدت است طبیعتا باید با دقت نظر قانونی همراه باشد و تمام تشریفات قانونی با دقت رعایت شود، از جمله تشریفات این است که تمام متهمینی که در این دادگاه محاکمه می شوند باید دارای وکیل باشند و اگر خود وکیل معرفی ننمایند دادگاه مکلف است برای آنان وکیل تسخیری در نظر گیرد. در پرونده های این دادگاه متهمین باید دارای پرونده شخصیت باشند و جهت تأیید سلامت روانی معاینه روان پزشکی شوند.
این مقام مسئول افزود: دادگاه باید قبل از رسیدگی گزارش پرونده را تهیه کرده و جلسه مقدماتی اداری را تشکیل داده و اخطاریه موضوع ماده 387 قانون آیین دادرسی کیفری را برای طرفین پرونده اعم از متهمین به قتل، اولیای دم و وکلا ارسال نماید آنان 10 روز فرصت دارند ایرادات شکلی و ماهوی خود را مطرح کنند و لوایح خود را به دادگاه ارائه دهند.
وی گفت : همه این موارد دارای مهلت و فرجههای قانونی است که قانونگذار پیش بینی کرده است عدم رعایت هریک از این تشریفات قانونی ممکن است روند رسیدگی دادگاه به پرونده را زیر سؤال برد.
رحمتی ادامه داد: دادگاه موظف است تشریفات قانونی را رعایت کند، ما نیز در این مدت کوتاه که پرونده قتل شش شهروندان اراکی را بررسی کردیم و برای یکی از متهمین که در قتل معاونت داشته و وکیل نداشت از کانون وکلا وکیل تسخیری اخذ کرده ایم و اخطاریه ماده 387 ابلاغ شده است. یکی از مقتولین فرزند صغیری دارد که طبق قانون در خصوص ولی دم صغیر رئیس قوه قضاییه در خصوص تقاضای دیه یا قصاص اعمال نظر می کند که ما این امر را از ریاست قوه قضایه استعلام کرده ایم و نظر ایشان نیز در این راستا اخذ شده است.
وی خاطرنشان کرد: تشریفات قانونی به طور معمول حداقل 6ماه زمان می برد اما پرونده هایی که حساسیت بالایی دارند و احساسات عمومی را به شدت جریحه دار و زمینه ناامنی در جامعه را فراهم کرده اند از جمله این پرونده را خارج از نوبت و فوق العاده انجام داده ایم و حتی تمام ابلاغ ها جهت تسریع در امور حضوری انجام شده است.
رحمتی تأکید کرد: علاوه بر اینکه این اقدامات به سرعت و خارج از نوبت انجام شده تمامی تشریفات قانونی بدون هیچ کم و کاستی به دقت انجام و رعایت شده است. تمام حقوقی که قانون برای طرفین پرونده اعم از اولیای دم و متهمین پیش بینی کرده است همه را لحاظ کرده ایم با این تفاسیر موفق شدیم ظرف مدت یک ماه که پرونده از دادسرا به دادگاه ارجاع داده شده است پرونده را با رعایت تمام تشریفات قانونی به مرحله رسیدگی رسانده و ان شاءالله تا قبل از پایان سال این پرونده با قاطعیت قانونی مورد رسیدگی، تعیین تکلیف و اتخاذ تصمیم قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: قتل شش نفر از همشهریان اراکی 22 دی ماه سال جاری اتفاق افتاده است، ابتدا تحقیقات مقدماتی در دادسرا صورت گرفته است و پس از صدور کیفرخواست در تاریخ چهارشنبه، 13 بهمن سال جاری به شعبه اول دادگاه کیفری یک استان مرکزی ارجاع شده است که ظرف یک ماه اقدامات با سرعت و دقت قانونی صورت گرفته است که تا قبل از سال نو رأی پرونده صادر خواهد شد.
رحمتی در پایان خاطرنشان کرد: در پی تیراندازی متهم به قتل 4 نفر دیگر از شهروندان اراکی به شدت مجروح شدند و با توجه به طولانی بودن طول درمان آنان و جهت تسریع در رسیدگی به پرونده قتل تفکیک شده است.