arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۴۲۴۰
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۶ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۵

سخنان مهم مجید انصاری در مراسم چهلم هاشمی؛ از دوران جنگ تا تهمت‌ها به آیت‌الله

معاون حقوقی رییس‌جمهور در مراسم اربعین آیت‌الله هاشمی که در حرم امام راحل به سخنرانی پرداخت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 معاون حقوقی رییس‌جمهور در مراسم اربعین آیت‌الله هاشمی که در حرم امام راحل به سخنرانی پرداخت.
 
به گزارش انتخاب، حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری در مراسم چهلم آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: چهل روز است که مردم ایران به سوگ یار امام و رهبری نشسته‌اند. بعد از مراسم تشییع پیکر پاک آن عالم وارسته و مبارز نستوه مراسم بزرگداشت برگزار شد و امروز مراسم اربعین آن مرحوم با حضور خیل جمعیت عزادار، علما و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران مخصوصا رئیس جمهور، اعضای دولت، مسئولان سایر قوا و دستگاه ها، خانواده امام راحل و ایثارگران برپا شده است.
 
وی افزود: برگزاری مراسم چهلم مردانی همچون آیت الله رفسنجانی برای بازخوانی انقلاب و اهداف و آرمان هایی است که برای این اهداف و آرمان ها کسانی همچون هاشمی نه یک سال و دو سال بلکه بیش از 60 سال عمر سیاسی، علمی و اجتماعی خود را صرف کردند.
 
معاون حقوقی رئیس جمهور اظهار کرد: هر صفحه ای از این کتاب مبارک، هر روزی از این زندگی پربار و پرثمر برای آیندگان و همه کسانی که می خواهند انسانی در تراز اسلام زندگی کنند و همه کسانی که می خواهند یک انقلابی در تراز انقلابی بودن امام باشند، برای همه مدیرانی که می خواهند این کشور را در بستر توسعه، رشد، عمران و آبادانی بسازند درس های فراوان دارد.
 
وی افزود: برای معرفی آیت الله هاشمی و انقلاب اسلامی تازه آغازه راه است.
 
حجت‌الاسلام انصاری خاطر نشان کرد: اگر ما از امام سخن مي گوييم و از هاشمي و هاشمي‌ها تجليل مي كنيم، اگر از شهدا مي گوييم، به این علت است که آنها نمونه هاي حيات طيبه در روزگار ما بودند.  
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: اگر علما، فضلا و طلاب حوزه علمیه بخواهند مسیر آینده خود را روشن کنند ناگزیر از شناخت امام و یاران امام هستند. روحانیت ما نمی تواند به دوران قبل از سال 42 یعنی دوران تفکیک بین دین و سیاست برگردد. حوزه باید پاسخگوی نیازات روز، سئوالات و ابهامات زندگی بشری و اداره کشور باشد برای این منظور تنها راه برای حوزه زانو زدن در مکتب امام است. یعنی کسب فیض کردن از شاگردان برجسته او همچون مطهری، بهشتی و دیگر بزرگان از دنیا رفته یا شاخص های حاضر در قید حیات است. اگر حوزه می‌خواهد انقلابی بماند باید مقابل اندیشه امام و هاشمی زانو بزند. راه امام و هاشمی راه حوزه را مشخص می کند.
 
انصاری اضافه کرد: اگر امام، امام شد اگر سخنش بر قلب ها می نشست اگر اخم او دشمن را به هراس می افکند. اگر سخنان او را امواج مردم را برای مبارزه با شاه و دفاع از کشور به خروش در می آورد چون بنیان افکار او اخلاص برای خدا بود. در زندگی امام و آیت الله هاشمی رفسنجانی خودبینی، خودخواهی و خودپسندی در ابتدای راه سر بریده شده بود. اینها خود را نمی دیدند. برای خدا مبارزه و اقدام می کردند هیچ گاه برای خوشایند یا ناخوشایند مردم اقدام نمی کردند.
 
وی افزود: هاشمی را در دوران جوانی یعنی سال 37 به دلیل اعتراض به اقدامات رژیم می گیرند برخلاف سنت که طلبه ها معاف از خدمت بودند او را به سربازی می برند. آنجا مبارزاتش علنی تر می شود. سال 38 از فرصت استفاده می کند کتاب سرگذشت فلسطین را ترجمه می کند. در حوزه تمام وقت خود را صرف یادگیری در محضر اساتید بزرگ همچون امام می کند. از سال 42 خود در نهضت امام حاضر شد. از 43 بین میدان جهاد و زندان بود. راه اندازی مدرسه رفاه و موسسات اقتصادی به نفع مبارزه در کارنامه او دیده می شود.
 
انصاری افزود: در زندان قزل قلعه نوشتند مدتی از هاشمی خبری نبوده چون ایشان با زبان رمز با هم سلولی‌ها و با لحن روضه‌خوانی و طوری که ماموران متوجه نشوند حرف می‌زد از سربازی پرسیدند از هاشمی چه خبر و گفت او را به شدت شکنجه کردند و دو روز پیاپی پاهای او را با اتوی داغ سوزاندند و گوشت پای او رفته و به استخوان رسیده است و به بیمارستان منتقل شده است. با همان شیوه زبان رمز وقتی برگشت از او پرسیدم در چه وضعی هستی به جای اینکه بگوید کار دشوار است فرمود به دوستان بگویید من یک کلمه حرف نزدم و هیچ کس را لو نداده‌ام مبادا دوستان با حرف‌های ساواک از انقلاب ببرند.
 
معاون رییس جمهور ادامه داد: از سلول‌های کمیته مشترک ضدخرابکاری و موزه قصر اگر سوال شود هاشمی را چگونه یافتید می‌گویند آهنی گداخته، کوهی بزرگ و مردی استوار یافتیم که هیج‌گاه لب به شکایت باز نکرد. او برای استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران از این زندان به آن زندان و از این سلول به آن سلول رفته است همسر او این زن قهرمان که نقش او مانند نقش همسر امام نادیده گرفته شد، بار ادامه زندگی را بر دوش می‌کشید و با وجود بچه‌های قد و نیم قد به آیت‌الله هاشمی آرامش می‌داد تا به مبارزه ادامه دهد. هنگامی که نهادهای نهضت شکل می‌گیرد اولین کسی که مورد اعتماد امام است، هاشمی است، او هسته مرکزی نظام می شود. او و اعضای مهم شورای انقلاب گرد هم می‌آیند و هسته مرکزی نظام را شکل می‌دهند.
 
وی ادامه داد: كاش رييس جمهور محترم خاطرات خود از آيت الله هاشمي در جبهه را بيان كنند. او از هيچ چيز نمي هراسيد. در زماني كه خيلي ها در يأس بودند او كانون اميد براي مبارزين بود.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: گذشت از جان سخت است اما سخت تر از گذشته از جان، گذشتن از آبروست. هاشمی آبرویش را برای پایان جنگ به میدان آورد. زخم زبان ها را تحمل کرد. بعد که مسئولیت ریاست جمهوری را برعهده گرفت. ویژگی های مدیریت او بی نظیر بود. سعه صدر داشت و اهل مطالعه گسترده بود. همه می دانستند نزد هاشمی نمی توان حرف بی حساب زد و آمار غلط داد. به روز بود تا مدیران بدانند درست مباحث کارشناسی را طرح کنند. او ساعت ها در تنهايي خود براي آينده كشور و برون رفت از مشكلات فكر مي كرد.
 
وی افزود: 15 سال در مجموع تشخیص مصلحت نظام بودم آنقدر با حوصله حرف ها را می شنید و گوش می کرد محال بود وسط صحبت کسی وارد شود و صحبت او را قطع کند. حتی در میان روستاییان بیش از آنکه حرف بزند می شنید. وقتی زبان به سخن باز می کرد همه مجذوب می شدند همه برداشت شان این بود که حرف آنها را می زند. او اهل گوش كردن بود و اين ويژگي را از امام آموخته بود.
 
انصاری گفت: هاشمی استاد استفاده از فرصت ها بود. زندان برای او زندان نبود کنج خلوتی بود که 21 جلد کتاب تفسیر راهنما بنویسد برای من طلبه مایه شرمسازی است که سال ها از زندگی مان می گذرد که توانستیم قلمی بزنیم. امیرکبیر قهرمان مبارزه با استعمار را می نویسد. زمانی که احساس می کند کشور برای تربیت فرزندانش ظرفیت دانشگاه ندارد دانشگاه آزاد تأسیس می کند. وقتی ترافیک قفل تهران را می بیند اقدام به ساخت مترو می کند. اگر امروز مترو نبود تهران یک پارکینگ بزرگ بود.
 
وی افزود: او معتقد بود با عدالت توزیعی نمی توان فقر را برچید. تعامل با دنیا و کشورهای منطقه را در کانون توجه قرار داد. چه از خودگذشتگی ها انجام داد تا رابطه ایران و عربستان بهبود پیدا کرد، پیمان های استراتژیک با کشورهای منطقه و فرامنطقه ای امضا شد. در دوران جنگ پایه صنعت موشکی و هسته ای را گذاشت و محکم کرد در زمان جنگ دنبال توسه و اجرای طرح های آبخیزداری بود.
 
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه هاشمی مشاور امین رهبری بود یادآور شد:نقش آقاي هاشمي بعد رحلت امام در حمایت از ولايت فقيه بر خلاف فضاسازي هاي برخي است. او به اتفاق مرحوم سيد احمد خميني و آيت الله موسوي اردبيلي كاري كارستان كردند. او به عهد دوستي خود با رهبري در بين الحرمين كربلا ماند. هاشمی مدیران شایسته تربیت کرد، نقش او در دفاع از آزادی های مشروع مردم، نقش او در صیانت از آرای ملت در تاریخ ملت ثبت شد.
 
وی با اشاره به تخریب هایی که برخی علیه هاشمی انجام می دادند افزود: آقای هاشمی می گفت همه کسانی که به من بد و جفا کردند بخشیدم و حلال کردم. اما آثار بی اخلاقی ها و بی انصافی ها می ماند. آقای هاشمی تا روز آخر از دولت به عنوان منتخب مردم حمایت قاطع داشتند مشورت های دلسوزانه ای دادند. گاهی به آقای روحانی گفته می شود چقدر صبور هستید شما در مقابل تخریب ها نبریدید آقای روحانی هم مثل آقای هاشمی با لبخندی از کنار اینها می گذشتند. دشمنان می خواهند خدمات را کمرنگ جلوه دهند، سیاه نمایی کنند و حضور مردم را در صحنه ها کمرنگ کنند اما مردم در تشییع جنازه آقای هاشمی، آتش نشانان و 22 بهمن انگیزه و شور خود را نشان دادند. ملت ایران با حضور در این عرصه ها به ترامپ هم گفتند به کار مملکت خود برسید شما اگر راست می گویید تحریم های ظالمانه و غیرقانونی را بردارید و اهانت به ایرانیان نکنید. رئیس دولت اسرائیل را نپذیرید و تقویت نکنید حمایت از ملت ایران پیش کش، دخالت در کار کشور ما نکنند. ما صلح طلبیم. اهل جنگ نیستیم، این قدر دولت آمریکا آبروی خود را نزد ملت ایران بر باد ندهد.

نظرات بینندگان