پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل در دیدار با ترزا می، همتای بریتانیایی خود گفت که "کشورهای مسئول" باید با الگوبرداری از سیاستهای دولت جدید آمریکا، ایران را تحریم کنند.
به گزارش انتخاب، نتانیاهو امروز، دوشنبه ۶ فوریه (۱۸ بهمن) در نخستین دیدارش با نخست وزیر بریتانیا در لندن گفت که "اقدامات خصمانه ایران نباید بیپاسخ بماند".
نتانیاهو شب گذشته در آستانه سفر خود به لندن گفت که از دولت بریتانیا خواهد خواست که در مقابل ایران "جبههای متحد" تشکیل دهد.
می نیز پیش از دیدار با نخست وزیر رژیم اسرائیل اشاره کرد که در گفتوگو با نتانیاهو، درباره ایران نیز صحبت خواهد شد، اما گفت که امیدوار است محور گفتوگو همکاریهای اقتصادی دوجانبه پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا باشد.
نتانیاهو خطاب به می گفت: "ما با چالشهایی روبهرو هستیم.این کاملا روشن است."
"ایران به دنبال آن است که اسرائیل را از بین ببرد و خاور میانه را تصرف کند. اروپا را تهدید میکند، غرب را تهدید میکند، جهان را تهدید میکند. تحریک پشت تحریک."
نتانیاهو با استقبال از اعلام تحریمهای جدید از سوی دولت دونالد ترامپ گفت که همه کشورها "به خصوص کشورهای مسئول" ادامه دهنده این مسیر باشند.
سفر نخست وزیر رژیم اسرائیل به بریتانیا با تجمع اعتراضآمیز علیه سیاستهای رژیم اسرائیل در قبال اراضی فلسطینی همراه بود. دهها نفر با در دست داشتن پرچم فلسطین در مقابل دفتر نخست وزیری بریتانیا تجمع کردند و علیه رژیم اسرائیل شعار دادند.
نتانیاهو پیشتر گفته بود که قصد دارد در این سفر روابط دیپلماتیک، امنیتی، اقتصادی و فناوری بین دو کشور را "عمیقتر" کند.
اما او در جلسه هفتگی هیئت رژیم اسرائیل که روز گذشته برگزار شد گفت که مهمترین هدف او از این سفر و دیدارش در ماه جاری میلادی با دونالد ترامپ، تقویت روابط سه جانبه به رهبری آمریکا برای مقابله با "خصومت فوقالعاده" ایران و "تعیین حد و مرز" برای این کشور است.
او افزود که ایران سعی دارد با "خصومت و گستاخی" غیر عادی، حد و مرز دولتهای جدید در بریتانیا و آمریکا را آزمایش کند.
لندن به درخواست اسراییل برای متحد شدن علیه ایران چه پاسخی خواهد داد؟
هفته گذشته آزمایش موشکی ایران با واکنش شدید آمریکا و رژیم اسرئیل روبهرو شد.
با ایران حال ایران گفت که آزمایشهای موشکیاش ارتباطی با قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد ندارد و صرفا در راستای تقویت بنیه دفاعی خود است.
دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو توافق هستهای با ایران را "بد" میخوانند و در گذشته خواهان برچیده شدن آن شدهاند اما برخی از اعضای ارشد کابینه ترامپ از جمله جیمز ماتیس، وزیر دفاع جدید آمریکا، بر حفظ برجام تاکید دارند.
رژیم اسرائیل بارها مخالفت خود را مواضع کشورهای مذاکرهکننده با ایران از جمله بریتانیا را علنا اعلام کرده و گفته است که این توافق راه ایران را برای دستیابی به بمب هستهای و تهدید امنیت منطقه هموارتر میکند.
ایران همواره تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای را در کرده و گفته که برنامههای هستهاش اهداف صلحآمیز دارد.
در همین حال در آستانه سفر آقای نتانیاهو به بریتانیا، رهبران اروپایی ابراز نگرانی کردهاند که نخست وزیر بریتانیا موضع خود در مخالفت با شهرکسازی اسرائیل در کرانه باختری را تعدیل و ملایمتر کند.
هفته گذشته کاخ سفید اعلام کرد که ادامه شهرک سازی در کرانه باختری برای روند صلح بین اسرائیل و فلسطینیان "شاید مفید نباشد.
حدود دو ماه پیش شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامهای، شهرکسازیهای اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطینی را محکوم کرد و خواهان توقف شهرکسازیها شد.
بریتانیا نقش مهمی در تنظیم این قطعنامه و تشویق باقی اعضای شورای امنیت برای رای به آن داشت.
آمریکا به شکلی کم سابقه این قطعنامه را وتو نکرد و به آن رای ممتنع داد.
اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا با انتقاد از سیاست باراک اوباما در خاورمیانه، به اسرائیل قول داده که روابط دو طرف را تقویت کند.
هر چند هفته گذشته کاخ سفید اعلام کرد که ادامه شهرک سازی در کرانه باختری برای روند صلح بین رژیم اسرائیل و فلسطینیان "شاید مفید نباشد".