arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۰۹۸۰
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۳ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵

روایت المانیتور از مهمترین میراثی که «آیت الله» بر جای گذاشت

دانشجویان ایرانی امروز از مرز 4.5 میلیون نفر هم گدشته اند و این یعنی بیش ار 5% جنعیت ایران را دانشجویان تشکیل می دهند. محققان برآورد کرده اند که نیمی از ایرانی های بین 18 تا 24 سال دانشجو هستند و 85% آنها برای دوره های تحصیلی شان هزینه می پردازند. این ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ المانیتور نوشت: در مورد دستاوردها و میراث های سیاسی آیت الله هاشمی بعد از مرگ او در 82سالگی در اثر حمله قلبی صحبت های زیادی شده است اما مهمترین و ماندگارترین میراث او آموزش عالی است. آیت الله هاشمی بنیانگذار دانشگاه آزاد اسلامی بوده و سه دهه ریاست هیات موسس این دانشگاه که معادل رییس هیات مدیره است را برعهده داشته.

به گزارش «انتخاب»؛ دانشجویان ایرانی امروز از مرز 4.5 میلیون نفر هم گدشته اند و این یعنی بیش ار 5% جنعیت ایران را دانشجویان تشکیل می دهند. محققان برآورد کرده اند که نیمی از ایرانی های بین 18 تا 24 سال دانشجو هستند و 85% آنها برای دوره های تحصیلی شان هزینه می پردازند. این ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی است.

بعلاوه، این دانشگاه برای فراهم کردن تسهیلات آموزشی 400 دانشگاه در سراسر ایران تاسیس کرده و از ملک داران عمده ایران به شمار می رود. رفسنجانی در زمان تاسیس این دانشگاه امام جمعه تهران و رییس مجلس بود .او در یکی از نماز های جمعه با الهام از حوزه های علمیه قدیمی گفت طلبه ها در حوزه تحصیلات مجانی ندارند. آنها باید به شهرها و روستاهایشان برگردند و کار کنند. زمانی که به حوزه بر میگردند از درآمدهایشان شهریه حوزه را پرداخت می کنند.بنابراین باید شهریه منطقی ای برای ارائه آموزش عالی در نظر گرفت. او همین کار را با تاسیس دانشگاه آزاد کرد و شهریه گرفت. این ایده به سرعت گسترش یافت.

در ترم پاییزه سال 2016 دانشگاه آزاد یک میلیون و ششصد و دویست هزار دانشجو را مورد پذیرش قرار داد. در واقع رشد پرسرعت دانشگاه آزاد اسلامی اعتراضات زیادی را در مورد تمرکز بر کمیت و فدا کردن کیفیت به راه انداخت و گفته شد که این دانشگاه بین برنامه ها و بازار شغل در ایران ارتباطی ایجاد نکرده است. تحصیل کردگان این دانشگاه بیشترین حجم بیکاری را به خود اختصاص داده اند و گفته میشود 1 میلیون و 200 هزار بیکار در میان آنها دیده میشود. 

دانشگاه آزاد در واقع یک موسسه خصوصی نیست. این دانشگاه به فرمان امام خمینی رهبر فقید انقلاب ایران بنیان گذاشته شده و در میان بنیان گذاران آن نام اعضای شورای انقلاب فرهنگی و مقامات نظارات آموزش عالی نیز دیده می شود.

این دانشگاه صاحب تقریبا 10 میلیون متر مربع املاک در سراسر ایران است . جریان نقدی ثابت این دانشگاه به واسطه شهریه های دامشجوها این دانشگاه را به یکی از جایگاه های مهم توسعه ای تبدیل کرده است. بسیاری از شرکت های ساخت و سازی برای کار با دانشگاه آزاد قرارداد هایی را امضا کرده اند . تنها می توان گفت که دانشگاه آزاد اسلامی به همراه همه داراییهای آن 200 میلیارد یورو قیمت دارد.

رفسنجانی سومین عضو در میان موسسان دانشگاه آزاد است که در سال گذشته در گذشت. او به عنوان رییس هیات موسس دانشگاه آزاد نقش موثر و مهمی بازی کرده است.

سوال در مورد آینده دانشگاه زیاد است. فارغ از این سوالات الان چیزی که روشن است این است که احتمالا دانشگاه آزاد مهمترین میراث هاشمی در ایران بوده است.


نظرات بینندگان