arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۰۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۵ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۵

تهران برای مواجهه با زلزله احتمالی آماده نیست

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان تهران با اعلام این که پایتخت برای مواجهه با پیامدهای وقوع زلزله احتمالی آماده نیست،‌ گفت: انبارهای امدادی هلال احمر تهران برای مواجهه با مخاطرات مختلف از جمله زلزله احتمالی باید تجهیز شود.

حسین کتابدار روز سه شنبه در نشست خبری که برای تشریح برنامه‌های هلال احمر در دهه فجر برگزار شد، درباره امکان وقوع زلزله در تهران افزود: زلزله تهران اجتناب ناپذیر است ولی ما تنها 30 درصد برای مواجهه با پیامدهای زلزله احتمالی آماده هستیم.

وی با تاکید بر این که باید در تهران اقلام 22 گانه امدادی مورد نیاز تامین شود، گفت:‌در تهران بالغ بر 44 هزار متر مربع انبار داریم که بخش زیادی از آنها خالی است. 

کتابدار گفت: این در حالی است که ما باید برای 2 درصد از خانواده‌ها، اقلام 22 گانه (مانند اقلام زیستی، مواد غذایی، چادرهای امدادی، پتو، زیر انداز ) داشته باشیم درحالی که در تهران این پوشش به زیر 2 درصد می رسد بنابر این از دولت انتظار داریم در این زمینه به هلال احمر کمک کند.

وی گفت:برنامه‌های هلال احمر در ایام دهه فجر از امروز در مرقد حضرت امام (ره) آغاز شده و جمعیت هلال احمر ری پوشش امدادی آن را بر عهده دارد.

کتابدار به راهپیمایی 22 بهمن اشاره کرد و افزود: از آنجایی که این راهپیمایی، نمادی ملی است و در عین حال انعکاس فرامرزی هم دارد مورد، توجه جمعیت هلال احمر نیز خواهد بود تا بتوانیم خدمات و حمایت‌های امدادی لازم را به راهپیمایان ارایه دهیم.

**30 پست و پایگاه امدادی در مسیر راهپیمایی 22 بهمن 

کتابدار با اعلام این که بیش از 30 پست و پایگاه در روز 22 بهمن در طول مسیر راهپیمایی مستقر می‌شود، گفت: در مسیر راهپیمایی خدمات امدادی و درمانی به شهروندان ارائه می شود.

وی از استقرار تعدادی چادر در مسیر راهپیمایی 22 بهمن خبر داد و گفت: این چادرها برای استراحت سالمندان و برای اقامه نماز آن‌ها برپا می شود.

** تهران در انتظار طرح خادم 

کتابدار درباره طرح خادم که قرار است از سوی معاونت آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر در تمام کشور اجرا شود، گفت: این طرح مخفف عبارت خانواده آماده در مخاطرات است و به منظور ایجاد آمادگی بین مردم و خانواده‌ها در سطح کشور در مقابل مخاطرات احتمالی انجام می‌شود.

وی افزود: هدف در اجرای طرح خادم این است که تا سال 1400 به 24 میلیون خانواده در کشور آموزش‌های لازم در این زمینه را ارائه دهیم.

کتابدار با بیان اینکه در این طرح پیش بینی شده که تا پایان سال جاری، 40 هزار خانواده را در تهران آموزش دهیم، گفت: در طرح خادم ما به سراغ مردم می‌رویم و آموزش‌های چهره به چهره را درباره مخاطراتی که ممکن است در تهران یا شهرهای دیگر به‌ وجود آید را ارائه می‌کنیم. 

وی در توضیح طرح خادم گفت: در طول اجرای طرح خادم باید 12 بار به در منزل هر خانوار مراجعه کنیم و در یک بازه زمانی محدود آموزش‌های لازم را ارائه دهیم و نقاط امن خانه را شناسایی کنیم.

کتابدار تاکید کرد: در این طرح اولویت ما آموزش به خانواده‌هایی است که در مناطق پر مخاطره زندگی می‌کنند و این 40 هزار نفر را در شهرهای تهران، شهریار، شهر ری و پاکدشت در فاز اول آموزش می‌دهیم.

** هلال احمر در امدادرسانی پلاسکو وظیفه پشتیبانی داشت

کتابدار درباره عملیات هلال احمر در ساختمان پلاسکو گفت: هلال احمر در چنین حوادث و سوانحی موضع پشتیبانی دارد و به عنوان پشتیبان اورژانس و آتش نشانی عمل می‌کند. 
وی افزود: در روز حادثه پلاسکو، 20 دقیقه بعد از حادثه در جریان قرار گرفتیم اما اقدامی انجام ندادیم تا اینکه سازمان آتش نشانی با ما تماس گرفت و از ساعت 9 صبح 30 دی ماه استقرار اولیه در پلاسکو را انجام دادیم.

وی با اعلام این که هلال احمر در مرحله اول یعنی پیش از فروپاشی ساختمان 20 آمبولانس را در محل پلاسکو مستقر کرد و مرحله دوم نیز در زمینه آواربرداری کمک‌هایی را انجام می‌دادیم، گفت: در این خصوص با تدبیر شهردار تهران آواربرداری از رو انجام شد.

** سگ های زنده یاب 
کتابدار همچنین اظهار کرد: جمعیت هلال احمر در زمینه دستگاه‌ها و سگ‌های زنده یاب کمک کرد و 18 قلاده سگ و هشت دستگاه زنده‌یاب را در محل مستقر کردیم که متاسفانه به رغم فعالیت زیادی که انجام شد،فردی نجات پیدا نکرد البته در این عملیات به علت سموم مختلفی که در منطقه پخش شده بود عملا سگ‌های زنده یاب کار چندانی انجام ندادند و حتی دو قلاده از سگ‌ها نیز مجروح شدند.
وی درباره فعالیت دستگاه‌های زنده‌یاب گفت: هر گاه نیاز بود این دستگاه‌ها را به کار می‌انداختیم اما سیگنال مشخصی که منجر به زنده بودن افراد شود، دریافت نشد.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان