arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۹۵۱
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۸ - ۲۸ تير ۱۳۹۰

شيوع «رهن بدون بازگشت» براي اجاره مسكن

برخي موجران در فصل كنوني نقل و انتقال، شكل عجيبي از دريافت اجاره بها را به مستاجر پيشنهاد مي كنند كه تركيبي از رهن واجاره است، اما كاملابه سود مالك و به ضرر مستاجر تمام مي شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دنیای اقتصاد نوشت: برخي موجران در فصل كنوني نقل و انتقال، شكل عجيبي از دريافت اجاره بها را به مستاجر پيشنهاد مي كنند كه تركيبي از رهن واجاره است، اما كاملابه سود مالك و به ضرر مستاجر تمام مي شود.

به گزارش انتخاب، در شيوه خارج از عرفي كه اين روزها تعداد اندكي از صاحبخانه ها قصد دارند از آن بهره ببرند، موجر بدون آنكه پول پيش –رهن- براي اجاره تعيين كند، مبلغي را به عنوان اجاره بها در نظر مي گيرد، اما از مستاجر مي خواهد همه مبالغ اجاره كه در حالت طبيعي بايد در مدت 12 ماه و به صورت ماه به ماه پرداخت شود را در ابتداي قرارداد پرداخت كند.

    به عبارت ساده تر، اين دسته از موجران به دنبال دريافت «رهن غيرقابل بازگشت» هستند به طوري كه با دريافت مبلغي معادل 12 ماه اجاره بها از يك سو كل ارزش قرارداد را در همان ابتدا از مستاجر دريافت مي كنند و از سوي ديگر در پايان مدت اجاره، اين رقم را به مستاجر برنمي گردانند.

اين نحوه پيشنهاد از سوي برخي موجران يك نفع عمده براي آنها دارد: با پرداخت كل مبلغ اجاره از سوي مستاجر، موجر نه تنها از سود ماهانه آن منتفع مي شود، بلكه در پايان قرارداد، دغدغه اي براي بازگرداندن آن ندارد؛ اين در حالي است كه در شيوه پرداخت رهن ، موجر فقط از سود ماهانه منتفع مي شود و در پايان زمان اجاره نشيني، اصل پول به مستاجر مسترد خواهد شد.

همچنين ضرري كه در اين شيوه غيرطبيعي متوجه مستاجر مي شود، خالي ماندن دست او از بابت تضمين تعميرات احتمالي آپارتمان در طول مدت استفاده است؛ چرا كه زماني كه مستاجر به صورت ماهانه، اجاره مي پردازد درصورت وجود نقص در آپارتمان، اين امتياز براي او محفوظ است كه از محل اجاره بها اقدام به تعمير واحد كند، اما با پرداخت پيش پيش اجاره بها، ابزار محكمي براي متقاعد كردن موجر به انجام تعميرات در دست او وجود ندارد.

 اين قبيل مالكان، در اعلام شرايط خود معمولااز واژه (12 ماه پيش پرداخت شود) استفاده مي كنند.براساس اين گزارش، شيوه درست و قانوني دريافت اجاره بها به شرح زير است: گاهي کل اجاره بها به صورت صدور چک هاي دو ماهه با درج شماره و مبلغ آن در قرارداد اجاره به موجر تحويل داده مي شود، گاهي با مشخص شدن شماره حساب بانکي موجر، در پايان هر ماه و حداکثر يک هفته پس از آن، به حساب وي واريز مي شود و گاهي قيد مي شود که در اول هر ماه و در قبال اخذ رسيد کتبي توسط مستاجر پرداخت شود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
پارسا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۸
0
0
شهرکه بی صاحب باشه قورباغه هفت تیرکش میشه!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۸
0
0
حالا این همه صغرا و کبرا چیدید برای چه ؟ مثلا یک واحد 70 متری که 200 میلیون تومان خریداری شده، بصورت قانونی مبلغ رهن کامل آن یک چهارم ارزش ، یعنی 50 میلیون است که با یک حساب سر انگشتی کرایه ای معادل یک میلیون تومان تا یک و نیم میلیون تومان میشود . آیا این رقم وحشتناک است یا نحوه پرداخت آن که اصولا بصورت توافق می باشد؟ تا به کی بجای رسیدن به اصل ماجرای قیمت وحشتناک مسکن به حواشی و صغرا کبرا چیدن بپردازیم؟ اصلا حرف شما کاملا قبول کلاه سرمان نمی رود و کرایه یکسال را یکجا پرداخت نمی کنیم یعنی نداریم که پرداخت کنیم ، آیا پرداخت ماهیانه یک میلیون تومان برای یک کارمند که کل حقوقش 800 هزار تومان است خیلی راحت است ؟ که حالا شما به فکر سود و ضرر مالک و مستاجر افتاده اید؟
البته ناگفته نماند مالکان خیلی منصف به مبلغ یک میلیون تومان اجاره برای آپارتمان فوق الذکر بسنده می کنند والا محاسبه قانونی آن ماهیانه یک میلیون و نیم است که کسر درآمد ماهیانه مستاجر بدبخت با اضافه کاری و مسافر کشی و غیره جور نمی شود و باید آخر شب و اول صبح یک چهارراه پر ترافیک برای گدایی نیز پیدا کرد.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۸
0
0
این روش اجاره از قدیم و به خصوص برای املاک تجاری و اداری رواج داشته است و به شکل های مختلف مانند پرداخت هر دو ماه، سه ماه، شش ماه یا سالانه است. در این حالت معمولا با توجه به نرخ سود در بازار مبلغ دریافتی در ابتدای سال از مجموع مبلغ اجاره ماهانه در طول سال کمی کمتر است.
نظرات بینندگان