arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۰۴۴
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۶ - ۱۸ تير ۱۳۹۰

ورود دختران به بازار فروش کلیه/ سفر به تهران برای گران فروختن

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پایین بودن آمار پیوند کلیه از جسد باعث شده اهدای کلیه تبدیل به جولانگاه خرید و فروش شود بطوریکه برخی جوانان از جمله دختران به دلیل بیکاری و عده ای به خاطر بدهی و پرداخت دیه و... وارد این بازار غیر رسمی شده و متقاضی فروش این عضو حساس بدن خود هستند.

به گزارش انتخاب به نقل از مهر، رشد نگران کننده آمار بیماران دیالیزی در کشور و نیاز به پیوند کلیه باعث شده که موضوع اهدای کلیه از افراد زنده همچنان در اولویت برنامه های دستگاههای مربوطه قرار بگیرد. زیرا پیوند از بیمار مرگ مغزی آنطور که باید و شاید نتوانسته سهم زیادی از تعداد زیاد پیوندهای کلیه را به خود اختصاص دهد.

آمارها نشان می دهد در سال 89 تعداد دو هزار و 285 پیوند کلیه در کشور انجام شده است که هزار و 690 مورد آن از افراد داوطلب و 595 پیوند هم از بیماران مرگ مغزی بوده است.

دکتر ایرج نجفی، عضو انجمن نفرولوژی با اشاره به ابتلای 10 تا 15 میلیون ایرانی به بیماری کلیوی، عنوان داشته که این افراد از بیماری خود اطلاعی ندارند و این مسئله با توجه به عوارض ناگوار بیماری کلیوی، می تواند خطرناک باشد.

رشد بیماران کلیوی در کشور که به گفته رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی، به مرز 20 درصد رسیده است، باعث شده که تعداد بیماران دیالیزی و پیوند کلیه هم افزایش یابد. متاسفانه بیمارانی که دچار تخریب کلیه می شوند، بدن شان همیشه به دیالیز جواب نمی دهد و می بایست پیوند کلیه شوند. در چنین وضعیتی است که تقاضا برای پیوند کلیه بالا می رود و از سوی دیگر پیوند از بیمار مرگ مغزی در کشور به اندازه ای نیست که بتوان به تمامی درخواستها پاسخ داد.

همین مسئله سبب شده که برخی برای تامین هزینه های مادی زندگی نسبت به فروش کلیه خود اقدام کنند. بطوریکه شنیده می شود قیمت کلیه در بازار غیررسمی فروش کلیه به مرز 10 میلیون هم می رسد.

این در حالی است که گفته می شود افرادی هم هستند که حاضرند برای داشتن کلیه سالم، مبالغ بیشتر از 10 میلیون را بدهند. به گفته یکی از مدیران انجمنهای خیریه بیماران کلیوی، برخی از ایرانیان خارج از کشور که دچار نارسایی کلیوی هستند و می بایست پیوند شوند، حاضرند به متقاضیان فروش کلیه مبالغی در حد 50 تا 100 میلیون هم بدهند که البته این مبلغ را در قالب خرید خانه برای فروشنده کلیه پرداخت می کنند.

اما این تنها یک روی سکه خرید و فروش کلیه است بطوریکه در برخی استانها، به گفته یکی از مدیران انجمنهای خیریه حمایت از بیماران کلیوی، پای دختران جوان به بازار غیررسمی فروش کلیه باز شده و این افراد بنا به دلایل گوناگون که فقط مباحث مالی و اقتصادی است، متقاضی پرو پاقرص فروش کلیه هستند.

حسین بیگلری، مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: متاسفانه کرمانشاه هنوز به عنوان یک شهر جنگ زده شناخته می شود و موقعیتی برای فعالیت اقتصادی جوانان در این استان وجود ندارد. همین مسئله باعث شده که برخی از این افراد برای تامین هزینه های زندگی مبادرت به فروش کلیه خود بکنند که البته کار درستی نیست.

وی با اعلام اینکه بیشترین مبلغی که از راه فروش کلیه به متقاضیان می رسد 6 میلیون تومان است، افزود: البته ما تلاش می کنیم که این افراد از فروش کلیه خود منصرف شوند اما به دلیل نیاز به پیوند، ناچاریم که آنها را در لیست فروش کلیه قرار دهیم.

مسئول بیماران خاص و صعب العلاج استان کرمانشاه با اشاره به سن جوان متقاضیان فروش کلیه که اغلب بین 20 تا 30 سال هستند، گفت: در این بین دختران جوانی هم به ما مراجعه می کنند و قصد فروش کلیه خود را دارند.

بیگلری با اشاره به بالا بودن تعداد متقاضیان فروش کلیه در کرمانشاه، افزود: بعضا از متقاضیان برای پیوند کلیه در استانهای دیگر استفاده می شود. به نوعی استان کرمانشاه صادر کننده کلیه به سایر استانها محسوب می شود.

مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه با عنوان این مطلب که از نظر اهدا کننده در استان هیچ مشکلی نداریم، ادامه داد: تقاضای ما از بانکها این است که بودجه و اعتباری در اختیار انجمن قرار دهند تا بتوان با پرداخت وام به متقاضیان، آنها را از فروش کلیه منصرف ساخت.

بیگلری همچنین از مسافرت متقاضیان فروش کلیه به کلانشهرها به خصوص تهران خبر داد و گفت: این افراد با سفر به تهران سعی می کنند کلیه خود را با قیمت بیشتری بفروشند.

به گفته وی، هم اکنون 328 بیمار دیالیزی در استان کرمانشاه وجود دارد و تاکنون هزار و 250 مورد پوند کلیه نیز در این استان انجام شده است.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
جمالی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
1
2
اوف به این دنیا که زندگی را به مردم سخت میگیرد
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
1
4
خدایا چه به سر این ملت دارد می آید خودت یاری برسان
عزیز
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
0
5
آقایون برا این خبر هر کسی از غم و ناراحتی سکته کنه و بمیره چندان تعجبی نداره آخه مگه نمی گفتن کشور ما ثروتمنده / حتی جوانان کشورهای فقیر آفریقایی هم اینکارو نمیکنن ما را چه شده است / اگه خبر درست باشه باید گفت وای بر ما و وای بر مسولین ما
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
0
1
بنده-بله همين خود من بطور جدي مجبورم كليه ام را بفروشم .بدليل شرايط بحراني اقتصادي تمام زندگي ام تحت تاثير است-بنده از كودكي اززماني كه يادم ميايد كار ميكردم وسعي ميكردم سربار نباشم وتا حدودي م موفق بودم-باهزار زحمت توانستم دراسفندسال84از كارگري براي مردم خلاص شوم باهزار اميدوبا وامو قرض يك مغازه كوچك راه انداختم وبعد از 5ماه حملات شهرداري-اتحاديه-سازمان بازگاني-دارايي-اتشنشاني-بهداشت-ستاد سدمعبرو...شروعشد وفقط در يك مورد از اين حملات تنها بعد از 5ماه از افتتاح مغازه و درحالي كه ركود شديد وسنگين بازار را با گوشت وپوست حس ميكردم مبلغ 700هزارتومان بنام ماليات ازبنده بزور وبا تهديد گرفتن در حالي كه خداشاهد است در عرض ان 5ماه 700هزارتومان در امد همنداشتم و....واين روايت من نيست حرف بسياري ازبازاريان است-خلاصه 2سال با همين وضعيت طي شد ومن سعي داشتم با چنگ و دندان موقعيت را حفظ كنم به اميد روزي بهتر ولي نشد و دست از پا درازتر دوباره به شغل شريف كارگري رو اوردو در كنار تحصيل البته1
ولي كارگري هم ديگر وضعيت ثابتي نداشت و بنده در عرض 3سال 5بار مجبور به تغيير شغل شده ام.......
پارسا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
0
1
باز هم فروش کلیه نسبت به فروش فرزند بهتره
نظرات بینندگان