"کتاب جنگل"، "Rogue One: A Star Wars Story" و "کوبو و دو سیم"، جزو 20 فیلم فهرست اولیه نامزدهای جلوههای تصویری هشتاد و نهمین دوره جوایز اسکار هستند که اسامی آنها جمعه شب اعلام شد. به نظر میرسد فیلمهایی چون "کتاب جنگل"، "Rogue One" که هنوز اکران نشده است و "دکتر استرنج"، پیشتاز باشند، اما از رقبایی چون "بیافجی" به کارگردانی استیون اسپیلبرگ که جلوههای تصویری آن زیر نظر جو لتری، برنده پنج جایزه اسکار تولید شده است و "سالی" کلینت ایستوود که جلوههای تصویری کم، اما تاثیرگذار دارد، نباید غافل شد.
"A Monster Calls" و "اژدهای پیت" جزو فیلمهایی هستند که نتوانستند به فهرست اولیه راه پیدا کنند.
اسامی فیلمهای راهیافته به شرح زیر است:
"آلیس آن سوی آینه"
"رسیدن"
"بیافجی"
"بتمن در برابر سوپرمن: ظهور عدالت"
"کاپیتان آمریکا: جنگ داخلی"
"ددپول"
"دیپواتر هورایزن"
"دکتر استرنج"
"جانوران شگفتانگیز و زیستگاه آنها"
"روز استقلال: بازگشت"
"کتاب جنگل"
"کوبو و دو تار"
"خانه خانم پرگرین برای کودکان خاص"
"مسافران"
"Rogue One"
"آن سوی سفر ستارهای"
"جوخه خودکشی"
"سالی"
"وارکرافت"
"افراد ایکس: آپوکالیپس"
کمیته اجرایی شاخه جلوههای تصویری آکادمی علوم و هنرهای سینمایی 20 فیلم فهرست اولیه را انتخاب کرد. این کمیته اواخر دسامبر از 20 فیلم فهرست اولیه 10 فیلم را انتخاب و فهرست کوتاه نامزدهای این بخش را مشخص میکند.
سپس اعضای کمیته اجرایی شاخه جلوههای تصویری آکادمی، پس از دیدن گزیدهای 10 دقیقهای از هر 10 فیلم فهرست کوتاه، پنج نامزد نهایی این بخش را انتخاب میکنند که اسامی آنها 24 ژانویه 2017 (5 بهمن)، همراه نامزدهای دیگر بخشهای جوایز اسکار اعلام خواهد شد.
هشتاد و نهمین دوره جوایز اسکار 26 فوریه (بامداد دوشنبه 9 اسفند به وقت ایران) در دالبی تیهتر در لس آنجلس برگزار میشود.
سال گذشته جایزه اسکار بهترین جلوههای تصویری به فیلم "اکس ماکینا" رسید.از سال 1996 تا 2010 سه فیلم برای دریافت جایزه اسکار جلوههای تصویری رقابت میکردند. آکادمی از سال 2011 با توجه به استفاده رو به افزایش هالیوود از جلوههای تصویری تصمیم گرفت که تعداد نامزدهای این بخش به پنج فیلم افزایش پیدا کند. در سال 2015 هیئت رسمی آکادمی موافقت کرد در بخش جلوههای تصویری، تعداد فیلمهای واجد شرایط که ابتدا برای رقابت در این بخش پذیرفته میشوند تا حداکثر 20 عنوان فیلم افزایش پیدا کند.