پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محققان به این نتیجه رسیدهاند که مواجه شدن با ترس یکی از کاربردیترین روشها برای غلبه بر آن محسوب میشود و در واقع، در روشهای مختلف درمان، درس مواجه شدن با آن یکی از کاربردیترین و اثرگذارترین فرآیندها محسوب میشود.
با این فرض، دانشمندان از فناوری کمک گرفتهاند تا به صورت علمی انسانها را با ترسهای مختلفی که دارند روبهرو کنند و این ترسها را در آنها از بین ببرند.
به گزارش انتخاب؛ گروهی از محققان بینالمللی در حوزه هوش مصنوعی (AI) و علوم اعصاب گرد هم آمدند و روش جدید ارائه کردند تا انواع ویژه ترس که مغز انسان بدون موضوع واقعی با آنها مواجه میشود را از بین ببرند. این روش نسبت به درمان فوبیا و اختلالات استرس پس از وقوع یک سانحه بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی موسسه ملی بهداشت روانی آمریکا، سالانه 18 درصد بزرگسالان این کشور به یک نوع ترس یا اختلالات اضطراب مبتلا میشوند. یکی از معمولترین روشهایی که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرد این است که فرد مجدد با عامل ترس مواجه شود و از این طریق اختلال در او برطرف گردد.
محققان دانشگاه کمبریج در تکنیک جدید خود همکاریهای را با گروهی از داشمندان ژاپنی انجام دادند و از طریق هوش مصنوعی این هدف را محقق کردند تا خاطرات مرتبط با ترس از مغز انسان پاک شود و هیچ مشکلی برای دیگر بخشهای حافظه او ایجاد نشود.
محققان در روش جدید میتوانند خاطرات ترسناک را در مغز انسان شناسایی کنند و آنها را مورد هدف قرار دهند. این روش «رمزنگاری بازخوردهای عصبی» نامگذاری شده است و در آن از روشهای تشخیص تصویر استفاده میشود.