arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۰۵۹۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۰۷ - ۱۴ تير ۱۳۹۰

گزارشی از مهلك‌ترين بيماري‌هايي كه امان ايراني‌ها را بريده‌

نگراني‌ها از عوامل مرگ و مير ايراني‌ها در اثر بيماري‌هاي مختلف افزايش پيدا كرده است. پزشكان و متخصصان سال‌هاست هشدار مي‌دهند كه تغيير سبك زندگي ايراني‌ها باعث شده سن ابتلا به انواع و اقسام بيماري‌هاي مهلك به سرعت پايين بيايد. انواع سرطان‌ها و بيماري‌هاي قلبي و عروقي در كمين 75ميليون ايراني نشسته‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نگراني‌ها از عوامل مرگ و مير ايراني‌ها در اثر بيماري‌هاي مختلف افزايش پيدا كرده است. پزشكان و متخصصان سال‌هاست هشدار مي‌دهند كه تغيير سبك زندگي ايراني‌ها باعث شده سن ابتلا به انواع و اقسام بيماري‌هاي مهلك به سرعت پايين بيايد. انواع سرطان‌ها و بيماري‌هاي قلبي و عروقي در كمين 75ميليون ايراني نشسته‌اند.

به گزارش انتخاب، چرا كه بررسي‌ها و تحقيقات نشان مي‌دهد كه بيماري‌ها در ايران خيلي زودتر از جوامع ديگر شيوع پيدا مي‌كند و ميانگين سني ابتلاي آن هم از ميانگين سني جهاني در اكثر موارد پايين است. اين روند در سال‌هاي اخير با گسترش زندگي ماشيني و صنعتي و مهاجرت از روستاها به شهرها سرعت بيشتري هم پيدا كرده است و سن ابتلا در بيشتر بيماري‌ها پايين‌تر هم آمده است. در ادامه اين گزارش آخرين آمارها و نظرات متخصصين و محققين درباره مهلك‌‌ترين بيماري‌هايي را مي‌خوانيد كه هر سال جان خيلي از ايراني‌ها را مي‌گيرد.



سبك زندگي غلط ما را مي‌كشد

طبق گزارش‌هاي به دست آمده سرطان سومین عامل مرگ در ایراني‌ها به شمار می‌رود. دكتر عبدالله فضل‌علي‌زاده، رئيس انجمن سرطان ايران در گفت‌وگو با تهران امروز اعلام مي‌كند رشد بيماري سرطان جهاني است و آمار مبتلايان به سرطان در همه جوامع در حال افزايش است: «علت اصلي اين مسئله هم ناشي از روش‌هاي غلط زندگي و مواد سرطان‌زايي است كه اطراف ما را احاطه كرده‌اند.

ما تا وقتي در همين وضعيت زندگي كنيم و روش زندگي سالم را پيش نگيريم با افزايش ابتلا به سرطان طرف هستيم. مردم بايد همه توصيه‌هاي مسئولان، متخصصين و رسانه‌ها را جدي بگيرند و به آنها عمل كنند تا از خطر بيماري‌هاي سرطاني در امان باشند.» دكتر فضل علي‌زاده در مورد بيماري سرطان و آمار مبتلايان در ايران هم مي‌گويد: «در ايران هم در حال حاضر حدود 85 هزار نفر سرطاني داريم كه به انواع سرطان‌ها مبتلا هستند. از اين تعداد هر ساله نزديك به 30 هزار نفر هم فوت مي‌كنند.

هر سال هم به تعداد فوتي‌ها اضافه مي‌شود و هم با انتقال اين سرطان‌ها به تعداد مبتلايان هم افزوده مي‌شود. البته به همين ميزان با افزايش امكانات و نيروهاي متخصص هر ساله تعداد بيشتري از بيماران سرطاني تحت نظر پزشكي قرار مي‌گيرند. در حال حاضر سرطان معده در ايران بيشترين مبتلايان را هم در بين مردان و هم در بين زنان دارد.

سرطان‌هاي ريه و پروستات در آقايان و سينه در خانم‌ها هم سهم بالايي از بيمارن سرطاني در كشور ما را تشكيل مي‌دهند.» رئيس انجمن سرطان در ادامه صحبت‌هايش به راه‌هاي مقابله با سرطان اشاره مي‌كند: «مطمئنا بهترين راه براي كنترل و مبارزه با بيماري‌هاي سرطاني پيشگيري و تشخيص زودرس آنهاست.

علت عمده بيماري سرطان در ايران روش و سبك زندگي غلط است. دغدغه اصلي و فعلي ما برنامه‌ريزي براي نسل جوان كشور است تا آنها را نسبت به عوامل سرطان‌زا آگاهي بدهيم. عوامل سرطان‌زا به روز ظاهر نمي‌شوند و مدت‌ها طول مي‌كشد تا علائم بروز ابتلا به سرطان مشخص شود. ما سعي داريم تا با آگاهي‌هايي كه مي‌دهيم جوانان و نوجوانان را مطلع كنيم تا در آينده سرطاني نشوند. ما بايد در اولين مرتبه يك روش تغذيه‌اي سالم را به همه اقشار جامعه يادآور شويم تا با رعايت آن به يك سبك زندگي سالم برسند.

در دومين گام بايد در مورد استفاده از دخانيات به ويژه در گروه جوانان و نوجوانان نگران بود. يكي از شايع‌ترين دلايل ابتلاي به سرطان مصرف سيگار است. شانس ابتلاي به سرطان ريه رابطه مستقيمي با مصرف سيگار دارد كه با رعايت آن مي‌توان به كاهش احتمال خطر مطمئن بود. مسئولان نظام سلامت و والدين بايد براي آگاهي نوجوانان و جوانان فعاليت بيشتري كنند.

ما تلاش مي‌كنيم با آموزش‌هاي مستقيم و حضوري در سالن‌هاي كوچك و آموزش‌هاي غيرمستقيم از طريق جرايد و رسانه‌هاي جمعي مثل تلويزيون در اين زمينه فعاليت‌‌هاي زيادي داشته باشيم تا همه مردم نسبت به علل و علائم اين بيماري‌ها آگاهي كافي را داشته باشند.»



بيماري‌هاي قلبي؛ متهم شماره يك!

آمارهاي رسمي وزارت بهداشت نشان مي‌دهد مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي و عروقي در كشور طي يكسال گذشته حدود 110 هزار نفر است. دكتر محمد جواد زيبايي‌نژاد، رئيس پنجمين كنگره قلب و عروق خاورميانه به آخرين پژوهش‌ها در اين زمينه اشاره مي‌كند و ادامه مي‌دهد؛ «قبل از سن 55 سالگي ميانگين بروز بيماري‌هاي قلب و عروقي بين زنان و مردان يكسان است اما بعد از آن بيشترين ميزان بيماري در ميان مردان مشاهده مي‌شود. بايد به تجربيات جديدي در خصوص نقش طب مكمل در درمان بيماري‌هاي قلب و عروق رسيد.

عـوامل متعددي اعم از تغذيه، شرايط زندگي و شرايط روحي افراد در بروز اين بيماري نقش دارد و طب مكمل هم به طور قطع مي‌تواند در زمينه درمان نقشي موثر داشته باشد. فشارخون، چربي خون، قند خون و سيگـار از فاكتورهاي خطرزاي بيماري‌هاي قلبي هستند. بيماري‌هاي قلبي با تـوجه به گسترش زندگي ماشيني، كم تحركي، تغذيه نامناسب، مصرف دخانيات، استرس و بالا رفتن ميانگين سني جامعه رو به گسترش است و بايد همزمان با آن براي پيشگيري و درمان‌هاي مناسب اين بيماري اقداماتي انجام دهيم. ۳۰ درصد مرگ و میرها در دنیا به دلیل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است ولی این رقم در ایران حدود ۳۸ درصد است.

 داده های رسمی نشان می‌دهد از هر ۱۰۰ هزار نفر بیمار قلبی و عروقی ۱۶۷ نفر جان خود را ازدست می‌دهند در حالی که با تغییر عادت‌های ناسالم غذایی و ترک دخانیات می‌توان چنین روندی را تغییر داد.» او در ادامه هم آمار منحصر به فردي از بيماري‌هاي قلبي و عروقي در كشور مي‌دهد؛ «بيماري‌هاي قلبي و عروقي همچنان به عنوان اولين علـت مـرگ‌وميـر در كشور محسوب مي‌شود.

 به طوري كه روزانه حدود 300 نفر در اثر ابتلا به اين بيماري‌ها در كشور فوت مي‌كنند. اين تعداد مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي و عروقي در كشور طي يكسال حدود 110 هزار مورد مي‌شود.» تحقيقات نشان مي‌دهد که سن ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در ایران ۷ تا ۱۰ سال کمتر از کشورهای دیگر دنیاست.

 سالانه ۳۵ تا ۵۰ هزار مورد عمل جراحی قلب در ایران انجام می‌شود، در حالی که در کشور چین با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت هم همین تعداد عمل جراحی قلب انجام می‌شود. این در حالی است که کارشناسان سازمان بهداشت جهانی در گزارشی پیش‌بینی کرده‌اند که تا سال ۲۰۲۰ میلادی تعداد افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی در جهان بیشتر از بیماری ایدز خواهد بود.

دكتر طاهره سماوات رئيس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت هم تاكيد مي‌كند با مشاركت و همكاري دستگاه‌ها و وزارتخانه‌هاي جهاد كشاورزي و صنايع كه در ارتباط با تغذيه مردم فعال هستند به دنبال اصلاح تغذيه مردم ايران هستند: «متاسفانه مشاركت برون بخشـي در ايـن زمينـه كـافـي نيست و همين مسئله باعث شده كه نتوانيم در كنترل بيماري‌هاي قلبي وعروقي موفق باشيم.

 بررسي‌هاي پزشكي نشان مي‌دهد تا سال 2020 ميلادي 70 درصد از موارد مرگ و مير نوجوانان كشورهاي در حال توسعه از جمله ايران ناشي از مصرف تنباكو، چاقي و فشارهاي عصبي خواهد بود.

وزارت بهداشت به تنهايي نمي‌تواند در كنترل بيماري‌هاي قلبي و عروقي موفق باشد و نياز است مردم هم مشاركت داشته و به دستورالعمل‌ها و به برنامه‌هايي كه در زمينه سلامت قلب ارائه مي‌شود توجه كنند. سن سكته‌هاي قلبي هم در كشور كاهش پيدا كرده و به زير 50 سال رسيده است و سهم مردان در ابتلا به بيماري‌هاي قلب و عروقي در كشور، بيشتر از زنان است.»



از هر پنج ايراني يك نفر ديابت دارد

از ديگر بيماري‌هايي كه در طول اين سال‌ها در ايران شيوع زيادي داشته است بدون شك ديابت است. بيماري كه خيلي‌ها با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند و به نسل‌هاي بعدي هم منتقل مي‌شود.

اسد‌الله رجب رئیس انجمن دیابت ایران در گفت‌وگو با تهران امروز به آمار بالاي اين بيماري در كشور اشاره مي‌كند: «از هر 5 نفر ایرانی، یک نفر مبتلا به دیابت است یا در معرض ابتلا به آن قرار دارد و سالانه یک میلیارد دلار به ‌دلیل کنترل نشدن بیماری دیابت در کشور هزینه می‌شود.

 هزینه درمان دیابت نوع یک همراه با عوارض ۱۲‌‌برابر ديابت بدون عوارض است. هزینه درمان دیابت نوع ۲ با عوارض هم ۲۴ برابر هزینه درمان بدون عوارض آن است. این درحالی است که ۹۹ درصد مبتلایان هم از کنترل نامطلوبی برخوردار هستند.

 نزديك به 7 میلیون نفر در ايران به دیابت مبتلا هستند ولي فقط 3 ميليون نفر از بيماري خودشان خبر دارند. در عین حال شایع‌ترین زمان تشخیص دیابت در ایران هم بین ۴۰ تا ‌۵۰‌ سالگی است. زمانی که فرد دیابتی به ‌دلیل عدم‌ آگاهی کافی از دیابت به یکی از علائم مستعد کننده عوارض دیررس مبتلا شد، هزینه‌های هنگفت درمانی او هم شروع می‌شود.»

او ادامه مي‌دهد كه وضعيت در كشورهاي در حال توسعه مانند ايران اصلاً خوب نيست: «۲۳۰ میلیون بیمار مبتلا به دیابت در دنیا وجود دارند که ۸۰ درصد آنها در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند.

 براساس آمار فدراسیون بین‌المللی دیابت تا سال ۲۰۲۵ میلادی تعداد مبتلایان به ۳۸۰ میلیون نفر خواهد رسید. در این بين ایران نزديك 3 میلیون نفر بیمار مبتلا به دیابت را به‌ خود اختصاص داده است که متخصصان بیماری‌های غدد با توجه به شواهد موجود در مراجعه بیماران معتقدند که آمار تعداد مبتلایان به این بیماری در ایران به ‌ازای هر 5 نفر جمعیت کشور یک نفر است و سالانه 3 درصد هم به این رقم افزوده می‌شود.

به گزارش انتخاب به نقل از تهران امروز، آمارهاي ديگر هم نشان می‌دهد که در هر ۱۰ ثانیه یک نفر در جهان جان خود را از دست می‌دهد و در همین مدت دو نفر به بیماری دیابت مبتلا می‌شوند. هزینه درمان این بیماری در ایران مثل کشورهای دیگر جزو گران‌ترین درمان‌هاست كه در بخش خرید و تجهیز دستگاه دیالیز هزينه زيادي انجام مي‌شود چون كليه از اولين عضوهايي است كه در اثر ديابت آسيب مي‌بيند.»

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
0
9
آنوقت این امواج پارازیت و محصولات غیر استاندارد غذایی و بهداشتی که از طریق قاچاق های عمده وارد کشور میشود و هوای آلوده و ماشینهای غیر استاندارد ( و بنزین ) و فشازهای عصبی ناشی از شرایط اجتماعی مثل بیکاری و گرانی و تورم قیمتها و بسیار پایین بودن حقوق شهروندی و ........

اینها در بروز این امراض و ازدیاد این بیماریها هیچ نقشی ندارند ؟؟؟
ناشناس
|
PORTUGAL
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۴
0
1
اين نظريه پرداز مرگ و مير ناشي از بيماريها در ايران نخواسته اند به علت اصلي سکته که مي تواند فشار رواني ناشي از سبکه زندگي و کار و معيشت است، هيچ اشاره اي بکند.
همه ياد گرفته اند اول از همه از سيگار نام ببرند و بقيه عوامل را ناديده بگيرند. اگر اشکال تغذيه است معني کنيد يعني چه؟ مگر ما اختيار داريم يا مي توانيم هر چه خوب بود بخوريم؟ آيا مرغ غير هورموني يافت مي شود؟ آيا شير تازه بدون چربي خشک وارداتي از ... هست؟ والي آخر... موضوع آب آشاميدني که يکباره مسکوت ماند و پارازيت که همين پزشکان نيامدند بگويند چه آثاري بر سلامتي دارد. باور بفرماييد اين حرفها نکته تازه اي ندارد عوامهم اينها را کم و بيش مي دانند. دقيق تر نظريه پردازي کنيد!
نظرات بینندگان