arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۰۵۸۸
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۰۷ - ۱۴ تير ۱۳۹۰

سه‌برابر شدن جمعيت سالخورده كشور

جمعيت سالخورده در كشور طي30 سال گذشته(85 ـ 1355) 9 /2برابر شده و اين مقياس از 800 هزار نفر به بيش از 2 /3 ميليون نفر يعني حدود چهار برابر افزايش يافته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ايسنا:جمعيت سالخورده در كشور طي30 سال گذشته(85 ـ 1355) 9 /2برابر شده و اين مقياس از 800 هزار نفر به بيش از 2 /3 ميليون نفر يعني حدود چهار برابر افزايش يافته است.

براساس گزارش بررسي ويژگي‌هاي اقتصادي و جمعيتي سالمندان در«ايران گذشته، حال و آينده» كه از سوي مركز آمار ايران انجام شده است، افزايش جمعيت سالمندان در مناطق روستايي كشور متفاوت از مناطق شهري بوده به طوري كه اين جمعيت از يك ميليون نفر در سال 1355 به 8 /1 ميليون نفر در سال 1375رسيده است. نسبت سالمندان در مناطق روستايي بيشتر از مناطق شهري است كه علت آن مهاجرت جمعيت جوان روستايي به شهرهاست و پيش‌بيني جمعيت سالمند كشور نشان مي‌دهد كه در تمام استان‌هاي كشور جمعيت سالمندان طي 15 سال پيش‌بيني

(1400ـ 1385) همواره روند افزايشي خواهد داشت.

همچنين جمعيت سالمندان مرد بين سال‌هاي 1385 تا1390 در اكثر استان‌ها بيشتر از زنان سالمند بوده است اما در سال‌هاي1390 تا1400 تعداد زنان سالمند در تمام استان‌ها بيشتر از مردان سالمند خواهد بود كه حاكي از زنانه شدن جمعيت سالمند در سال‌هاي آتي است.

گيلان و خراسان جنوبي و مركزي سالخورده‌ترين استانها هستند‌. روند سالخوردگي و نسبت جمعيت 65 ساله و بيشتر به كل جمعيت در سالهاي مختلف استان‌ها به طور تقريبي الگوي يكساني خواهند داشت و طبق تعريف سازمان ملل از جمعيت سالمند(هفت درصد و بيشتر ) در سال 1385 تنها در استان گيلان و خراسان جنوبي است كه به سن سالخوردگي رسيده است. تعداد هفت استان از استان‌هاي كشور در سال‌هاي آتي به سن سالخوردگي(بيش از هفت درصد) خواهند رسيد.

براساس نتايج آخرين سرشماري در كشور، هم‌اكنون

19 /5 درصد جمعيت كشور را افراد 65 سال به بالا تشكيل داده كه اين ميزان براي مردان 38 /5 و زنان

99 /4 درصد است.

بر اساس اين گزارش استان‌هاي گيلان با30 /7،خراسان جنوبي با 03 /7 و مركزي با 86 /6 در مرتبه‌هاي اول تا سوم از نظر بيشترين تعداد جمعيت سالخورده قرار دارند.

بر اساس گزارش جمعيت براي سال 2010 ميلادي،هم‌اكنون هشت درصد جمعيت جهان سالخورده هستند كه اين ميزان در كشورهاي در حال توسعه 6 درصد و در كشورهاي توسعه يافته 16درصد گزارش شده است. همچنين اميد به زندگي در جهان 69 سال، در كشورهاي توسعه يافته 77 سال و در كشورهاي در حال توسعه 67 سال است و تغيير ساختار سني جمعيت طي دهه‌هاي آينده در كشور عميق‌تر خواهد شد، به طوري كه بر جمعيت سالخورده افزوده مي‌شود و گريزي از آن نيست.

كشورهاي توسعه يافته كه هم‌اكنون بيش از 15 درصد از جمعيت آنها سالخورده است تدابيري براي اين مهم انديشيده‌اند و كمتر از نظر اين نوع ساختار سني دچار مشكل هستند اما جامعه جوان ايران مي‌رود كه اين موضوع را در سال‌هاي آتي تجربه كند و بايد از همين امروز براي آن روز تمهيدات لازم را فراهم كرد.
نظرات بینندگان