پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پرس تی وی نوشت: همزمان با آغاز عملیات آزادسازی شهر موصلِ عراق از چنگال داعش، گزارشها از افزایش مقاومت ساکنان موصل در برابر قوانین نفرتانگیز تروریستهای داعش حکایت دارند.
حیدر العبادی، نخستوزیر عراق، در ساعات اولیۀ دوشنبه (26 مهر) در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد: «زمان پیروزی فرا رسیده و عملیات آزادسازی موصل آغاز شده است.»
طی چند ماه گذشته، عراق در حال آمادهسازی برای حمله به گروه تروریستی داعش در موصل، پایتخت خودخواندۀ این گروه در شمال عراق، بوده است. این شهر که مرکز استان نینوای عراق است از سال 2014 به اشغال داعش درآمد.
در همین حال روزنامۀ امریکایی نیویورکتایمز با انتشار گزارشی، از وضعیت شهر موصل، در آستانۀ ورود نیروهای عراقی، اخباری منتشر کرده است.
براساس این گزارش طی روزهای گذشته در حالی که تروریستهای گروه داعش در حال گسترش شبکۀ تونلهای زیرزمینی خود بودند، ساکنان موصل مشغول گردآوردن اغذیۀ لازم بودند و به صورت مخفیانه نیز شعارهایی را در وصف مقاومت و شکست داعش بر دیوارهای شهر ترسیم کردند.
به گفتۀ دهها نفر از افرادی که موفق به فرار از شهر موصل شدهاند و همچنین کسانی که با تلفنهای همراه خود به طور مخفیانه با رسانهها گفتوگو کردهاند، گروه تروریستی داعش طی هفتههای گذشته قوانین استبدادی و خشنی را برای سرکوب جمعیتی اعمال کردهاست که قصد شورش و یا فرار از این شهر را داشتند.
این ساکنین اعلام کردهاند که طی هفتههای گذشته خارج شدن از موصل به مسئلهای بسیار دشوار و خطرناک مبدل شده بود، چرا که کسانی که موفق به فرار نمیشدند، با جریمههایی چند میلیون دیناری مواجه میشدند.
و البته این جریمه، بهترین مجازات بود، چون اگر داعش بدین نتیجه میرسید که فرد فراری از اعضای سابق ارتش عراق و یا نیروهای پلیس بوده است، وی را گردن میزد.
براساس گزارشها حدود یک میلیون نفر یا بیشتر در حال حاضر در موصل سکونت دارند و ارتش ایالات متحدۀ امریکا شمار تروریستها را نیز بین 3 هزار و تا 4 هزار و 500 نفر تخمینزدهاست.
ساکنان موصل به رسانهها اطلاع دادهاند که طی هفتههای گذشته مردم شعارهایی را علیه داعش به شکل گرافیتی و اشکال دیگر بر روی دیوارهای شهر نوشتهاند و افراد زیادی نیز به اتهام «شورش» علیه داعش اعدام شدهاند.
خبرگزاری رویترز اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد گروه تروریستی داعش 58 نفر را به اتهام آنچه «کودتا» علیه داعش خوانده بود، در موصل اعدام کرد.
در گزارش نیویورکتایمز آمده است هنگامی که در سال 2014 کمتر از یکهزار تروریستِ گروه داعش، حدود 60 هزار نیروی ارتش و پلیس عراق را وادار به ترک موصل کردند، برخی از ساکنین موصل از داعش استقبال کردند.
اما 2 سال حکومت خشونتبار اعضای گروه داعش که ترکیبی از تروریستهای خارجی، سوری و عراقی بودند، ساکنین را از این استقبال پشیمان کرد.
ساکنین موصل در طی این دو سال با قوانین افراطی تکفیریهای داعش از جمله از بین بردن خالکوبیهای بدن با اسید، اعدام مخالفان، حکم شلاق برای کم بودن محاسن مردان و ... روبرو شدند و از میان رفتن آثار تاریخی شهر را به دست تروریستهای داعش به چشم خود دیدند.