arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۳۷۶
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۰۳ - ۰۲ تير ۱۳۹۰

مغز انسان، هوشمندتر از ابر رايانه ها

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دانشمندي در تلاش است تا سال 2023 با استفاده از بزرگترين ابررايانه جهان، مغز انسان را به صورت کامل شبيه سازي کند، مغزي که به جاي خون و بافت از نرم افزار ساخته شده است.
به گزارش مهر، مغز انسان از توانايي هايي برخوردار است که هيچ دستگاه يا ماشين هوشمندي در جهان توان برابري با آن را ندارد: بسيار کم مصرف بوده و انرژي مورد نياز آن برابر انرژي يک لامپ 30 واتي است و با اين همه مي تواند کارهاي شگفت انگيزي انجام دهد. مغز مي تواند بياموزد و تفکر کند، عواقب يک کار را پيش بيني کند، خود را در قالب زبان توصيف کند و زبان ديگران را درک کند.
«هنري مارکرام» از آفريقاي جنوبي در حال آماده شدن براي ساخت ابزاري است که مي تواند اين ساختار جادويي و طبيعي را تا کوچکترين اجزا و در سطح مولکولي شبيه سازي کند. پروژه مغز انسان در مؤسسه تکنولوژي فدرال سوئيس در لوزان، تلاش دارد تا سال 2023 نسخه اي از مغز کامل انسان را توليد کند.اين مغز که به جاي خون و بافت توسط نرم افزار توليد خواهد شد به واسطه همکاري 13 موسسه در سرتاسر اتحاديه اروپا و بزرگترين ابررايانه جهان ساخته مي شود.
شايد اين پروژه نوعي گستاخي و يا بي احترامي به طبيعت به نظر بيايد، اما انگيزه «مارکرام» براي انجام اين کار کاملاً مشخص است: يک چهارم انسانها در جهان به يکي از انواع بيماري هاي مغزي مبتلا مي شوند و شرکتهاي داروسازي نيز به دليل پيچيده بودن بيش از اندازه مغز، در بسياري از مطالعات دارويي خود شکست مي خورند.
همچنين در حال حاضر در حدود 200 هزار دانشمند به صورت جداگانه در حال مطالعه بر روي بخشهايي کوچک از مغز انسان هستند و مقادير اندکي از اطلاعات مرتبط با اين اندام را توليد مي کنند. به گفته مارکرام به طور کلي در حدود پنج ميليون مقاله مرتبط با شناخت مغز و بيماري هاي مغزي توليد شده اند و بيش از 100 هزار مقاله در حال توليد هستند.
هدف پروژه مغز انسان ساخت ابزاري است که مي تواند نتايج تمامي اين مطالعات را در مدلي شبيه سازي شده از مغز جمع کند تا در نهايت از اين مدل به عنوان راهنمايي در ديگر آزمايشها و مطالعات مورد استفاده قرار گيرد.

نظرات بینندگان