پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سیدعباس عراقچی گفت: ما مدعی هستیم، آمریکا باید اقداماتی را برای رفع نگرانی انجام دهد و نباید جامعه جهانی را از کار با ایران بترساند. در عین حال آنها طبق برجام متعهدند که اقداماتی انجام دهند تا برداشته شدن تحریمها را تسهیل کنند.
به گزارش «انتخاب»؛ معاون وزیر خارجه در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: البته آثار اجرای تعهدات لزوما محقق نشده است. بخشی از مشکلات اجرا به خاطر محدودیتهای بیرون از برجام، بخشی ناشی از ضعف خود ماست و برخی ناشی از تحریمهایی است که باقی مانده است.
گزیده سخنان عراقچی در زیر می آید:
تحریم دلار و استفاده از سیستم مالی امریکا جزو تحریم های اولیه است. یک بار این تحریم به حالت تعلیق در امد ولی در سال 2008 که بحث هسته ای اوج گرفت ، تعلیق برداشته شد. ما همیشه دنبال آزاد کردن خود از دلار بودیم و حتی نفت را به ین به ژاپن فروختیم. چرا برخی شاکی هستند که از دلار استفاده نمی کنیم؟
از بان کی مون در خواست شده هر شش ماه یک بار در باب قطعنامه2231 به شورای امنیت توضیح دهد. پیش نویس گزارش بان کی مون هنوز پخش نشده ولی ما به ان دسترسی پیدا کردیم. این پیش نویس بسیار غیرمتوازن و غیرمنصفانه است. ما به بان کی مون اعتراض کردیم.
اقای ظریف تلفن بسیار تندی به اقای مون در روز عید فطر زد. به گونه ای که فردای ان روز یان الیاسون به خوشرو گفته بود تلفن توفانی اقای ظریف. اقای ظریف به بان کی مون گفت که گزارش تو باید متوازن باشد. در پیش نویس گزارش دبیرکل به تست های موشکی اشاره شده و گفته شده که با روح توافق هسته ای سازگار نیست. ما برخوردیم کردیم. انها برای اینکه قدری از واکنش ما بکاهند بخشی از گزارش را به رویترز درز دادند.ما بلافاصله با عنوان یک مقام مسئول موضع گرفتیم که کارشان اشتباه است. امیدواریم این مطلب غلط باشد و هنوز امیدواریم گزارش را اصلاح کنند. مون نقشی در برجام نداشته و حق ندارد با گزارش یک طرفه اش به برجام صدمه بزند.
حدود 200 تا 300 فرد حقیقی و حقوقی در فهرست تحریم ها هستند. امریکایی ها به همه دنیا اعلام کرده اند هر معامله ای انجام می دهید باید مطمئن باشید در فهرست تحریم ها نیست. این تکلیف اضافی برای همه بانک ها ایجاد می کند. بحث پولشویی و مبارزه با تروریسم هم به ان اضافه شده که کارا را به شدت پیچیده و سخت کرده است.
ما در جریان کمیسیون مشترک برجام جلسات کارشناسی، ملاقاتهای دوجانبه، ایمیلها و تماسها مرتب با آمریکاییها در تماسیم و مواردی تا که باید تسهیل کنند را انجام دهند. تحریمهای اولیه سر جایشان است و در برخی موارد در تعاملات بانکی که قرار است با دلار صورت گیرد نیاز است تا خزانهداری آمریکا مجوز صادر کند و برای همانها هم در تماس هستیم. مشکل ما با آمریکاییها این است که آنها تعهدات برجامیشان را انجام دادند اما فضاسازیهایی است که بر برجام تأثیر میگذارد.
به آقای ظریف بفرمایید تند حرف زدن کافی نیست. باید گرو داشته باشیم تا امریکا تن به خواسته ها بدهد.
هنوز ایمیل بازی می کنید با جان کریم؟
که هم نقاط ضعف را گفت و هم نقاط قوت را
و احسنت به دکتر ظریف و شجاعت ایشان
من در اینکه ایشان بر منافع ایران استوارند شک ندارم
توفانی؟؟؟؟؟!!!!!!!