arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۶۸۵۴۶
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۲۲ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵

پرداخت بدهی نفتی هند به ایران در انتظار گشایش کانال‌های بانکی

شرکت پالایشگاهی مانگالور هند با اشاره به این که کانال های بانکی برای پرداخت بدهی نفتی این شرکت به ایران باز نشده است تاکید کرد به محض باز شدن کانال ها این بدهی را پرداخت خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شرکت پالایشگاهی مانگالور هند با اشاره به این که کانال های بانکی برای پرداخت بدهی نفتی این شرکت به ایران باز نشده است تاکید کرد به محض باز شدن کانال ها این بدهی را پرداخت خواهد کرد.

به گزارش انتخاب به نقل از  پایگاه خبری دلار بیزنس، شرکت پالایشگاهی و پتروشیمی مانگالور هند اعلام کرد به محض اینکه کانال های بانکی در دسترس قرار بگیرد، آماده پرداخت بدهی نفتی خود به ایران است.
مانگالور و دیگر پالایشگاه ها هندی هنگام وضع تحریم های غرب علیه ایران از امکان دریافت محموله های نفتی ایران بدون هزینه حمل برخوردار بودند.
اچ کومار، مدیر عامل شرکت مانگالور گفت، اکنون که تحریم ها برداشته شده، کانال های پرداخت پول شفاف خواهد شد.

وی افزود، به محض اینکه کانال های بانکی شفاف شوند، مانگالور بدهی های خود را پرداخت خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره دلایل به تعویق افتادن پرداخت بدهی های ایران گفت، در دوران تحریم، توافق ما با ایران این بود که 45 درصد پول نفت وارداتی به روپیه پرداخت شود و 55 درصد مابقی به یورو پرداخت گردد. اما نبود کانال بانکی در طول تحریم ها موجب به تعویق افتادن پرداخت ها شد.

اما مانگالور و دیگر پالایشگاه های هندی با دریافت شفافیت های لازم از رزرو بانک هند، باید پول نفت ایران را پرداخت کنند. اسار اویل و مانگالور حدود 6.5 میلیارد دلار به ایران بدهکارند.
کومار با اشاره به تصمیم دولت ایران مبنی بر پایان دان به حمل مجانی نفت خود به مقصد هند گفت، آنها درباره احتمالات و در عین حال درباره شیوه هایی که در زمینه پرداخت کرایه حمل به نفع پالایشگاه هایی نظیر مانگالور و اسار اویل باشند بحث می کردند.
ایران در نوامبر 2013 موافقت کرد که نفت خود را با هزینه حمل تقریبا مجانی به هند صادر کند. این تصمیم در شرایطی گرفته شد که خطوط کشتیرانی دیگر کشورها از حمل نفت ایران به دلیل تحریم های اعمال شده خودداری می کردند. در نتیجه صادرات نفت ایران کاهش یافت. سپس تصمیم گرفته شد که شرکت ملی نفت ایران 80 درصد هزینه حمل نفت را به جای 100 درصد آن پرداخت کند.

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان