دکتر هاشمی گفت: بعد از پایان جنگ برخی تصور کردند دیگر احتیاجی به جهاد سازندگی نیست و آن را با کشاورزی ادغام کردند و نتیجه آن کمبودهایی شد که الان شاهدش هستیم.
به گزارش انتخاب به نقل از وبدا، دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت در سفر خود به تبریز در جمع فرماندهان جهاد سازندگی و خانواده شهدای عرصه جهاد سازندگی کشور، در مسجد طوبی در این شهر حضور یافت و با آنان گفتگو کرد.
وزیر بهداشت با قدردانی از حضور فرماندهان جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس و ادای احترام به شهیدانی نظیر سرداران روشنی و صمد زاده گفت: در قرآن کریم می خوانیم که از مومنان کسانی هستند که در وعده ای که با خداوند متعال داشتند با صدق و راستی بر پیمانشان به شهادت رسیدند و عده ای هم منتظرند که به آن جمع بپیوندند، و این برای همه دوستانی که از نقاط مختلف استان آذربایجان شرقی، تهران و یا استان های دیگر اینجا آمدند به منزله زنده نگه داشتن یاد و خاطره سرداران بزرگ و سنگرسازان بی سنگر است و نشانگر عهدی است که با خداوند و شهدای عزیز بسته اند.
جهاد و سپاه بال های انقلاب بودند
دکتر هاشمی افزود: در دوران انقلاب یکی از اقشار بسیار فعال و تاثیرگذار دانشجویان بودند که با پیروزی انقلاب اسلامی در دو جبهه سپاه پاسداران و جهاد سازندگی مشغول به فعالیت شدند. جهاد سازندگی یکی از دو بال انقلاب بود که بعد از انقلاب متولد شد و سپاه پاسداران یکی از افتخارات بزرگ نظام اسلامی بوده است.
وی گفت: اگر سپاه نبود انقلاب هم نبود؛ البته اگر می گوییم اگر سپاه نبود انقلاب هم نبود، به این دلیل است که سپاه موفق شد انقلاب را در همه ارکان نیروهای مسلح تسری ببخشد و دیگر تفاوتی بین سپاه و ارتش نیست. بنابراین نیروهای مسلح بعد از گذشت چند سال از پیروزی انقلاب اسلامی به همان اخلاقی دست پیدا کردند که برادران عزیز با آن هدف، نهاد انقلابی و مقدس سپاه را تاسیس کردند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: هدف افرادی که در جهاد سازندگی خدمت می کردند محرومیت زدایی در کشور بود و شروع به کمک به مردم، در ساخت جاده، تامین برق و آب و آباد کردن کشور کردند و در کمتر از 3 سال تقریبا مشکل همه جاده های روستاهای کشور حل شد؛ و آن موقع در جهاد سازندگی فکر می کردیم اگر شهرها را هم به ما می سپردند بهتر از دولت می توانستیم اداره کنیم.
دکتر هاشمی گفت: در زمانی که جنگ به کشور تحمیل شد دو گروه نیروهای مسلح و سپاه و گروه جهاد سازندگی وارد عرصه کارزار شدند و با کمک و مشارکت مردم، شاهد پیروزی بر دشمن در جنگ شدیم که حاصل آن تلاش ها پایداری انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است.
جهاد سازندگی مهندسی جنگ را به عهده داشت
وزیر بهداشت با یادآوری خاطرات آن دوران عنوان کرد: خاطرم هست که در روز چهارم شروع جنگ که به منطقه رفتیم، تعداد زیادی از دوستان جهاد علاوه بر جهاد خوزستان مشارکت داشتند و شروع کار ما نیز جمع آوری جنگ زدگان و سامان دهی آنان بود؛ در همین دوران به مهندسی جنگ نیاز داشتیم و به دلیل مشکلاتی که آن زمان ارتش با آن روبرو بود و همچنین تجربه های اولیه سپاه، مهندسی جنگ به دوش جهاد سازندگی افتاد.
وی در ادامه گفت: احداث خاکریزها، جاده ها، پل ها به عهده جهاد سازندگی بود و شهید پورشریف یکی از طراحان دو پل مهم ساخته شده در دفاع مقدس بود که در پیشبرد اهداف ما در جنگ بسیار اثرگذار بود.
وزیر بهداشت گفت: دوستانی که در جمع ما هستند شاهدند که برخی از شب ها حداقل دوهزار کمپرسی در جبهه های مختلف مشغول فعالیت بودند؛ خط شکن ها دوستان جهادی بودند و در بسیاری موارد شهدای زیادی را تقدیم جنگ کردند و تا روز آخر جنگ نیز پایدار بودند تا به تدریج مهندسی رزمی سپاه و ارتش تاسیس و بازسازی شد و جنگ به اتمام رسید.
وی با بیان این که جهاد سازندگی از دو تجربه خدمت به محرومین و دفاع مقدس بسیار سربلند بیرون آمد افزود: متاسفانه بعد از پایان جنگ برخی تصور کردند دیگر احتیاجی به جهاد سازندگی نیست و آن را با کشاورزی ادغام کردند و نتیجه آن کمبودهایی شد که الان شاهدش هستیم.
جای خالی جهاد سازندگی در بدنه دولت محسوس است
وزیر بهداشت گفت: گروهی که سپاه را تاسیس کردند با فرمان امام فرهنگ انقلاب را در نیروهای مسلح نیز حاکم کردند اما جهاد سازندگی اجازه پیدا نکرد که این مهم را در بدنه دولت ایجاد کند و حذف شد؛ مشکلاتی که امروز داریم عمدتا به این دلیل است که در آن زمان نتوانستیم فرهنگ انقلاب را در بدنه دولت بسط دهیم تا آن تحول در بخش اداری کشور بوجود بیاید.
دکتر هاشمی با اشاره به حضور خود در دولت و به عهده داشتن بخش مهمی از خدمات افزود: مهمترین مشکل ما مشکلات به جا مانده در بخش اداری است و اگر مردم احترام نمی شوند، مشکل دارند و کارها با سرعت پیش نمی رود و اگر تصمیماتی که می گیریم آنطور که انتظار داریم به نتیجه نمی رسد به دلیل این است که در بخش اداری کشور آن تحول مورد انتظار صورت نگرفته است.
مراقب باشیم که از آرمان ها فاصله نگیریم
وی گفت: نمی توانیم ادعا کنیم که امروز همه شیفته خدمتیم و این خیلی بد است، بنابراین اگر جهاد سازندگی ادامه پیدا می کرد و اگر اجازه داشت که در همان سال های اول بخش اداری کشور را متحول کند الان ما جای دیگری بودیم که خیلی بهتر از جایگاه امروزمان بود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه راه حل مشکلات کشور چیزی غیر از اهداف انقلاب اسلامی، آرمان های شهدا و امام بزرگوار، توجه به دستورات مقام معظم رهبری و در کنار آن وحدت، همدلی و اتحاد نیست، افزود: الان که در جمع خانواده شهدا هستیم بدون رو دربایستی می گویم که این ها در کشور کمرنگ شده است؛ برخی از ما از همدلی و وحدت صحبت می کنیم در حالی که تشنه قدرت هستیم و عمل مان با زبانمان متفاوت است.
دکتر هاشمی گفت: نیاز به تصمیم انقلابی و سرعت عمل داریم که خمیرمایه آن اخلاص است که البته آن هم تا حدودی کم رنگ شده و در بعضی جاها اصلا غایب است و وجود ندارد.
وی افزود: برای خشنودی روح شهیدان و همچنین خانواده آنان باید راه شهیدان را ادامه بدهیم و تصور من اینست که راه آن، چیزی به جز تلاش و مجاهدت شبانه روزی، خدمت بی منت به مردم، پیشرفت کشور و توجه به فرهنگ و اخلاق نیست.
وزیر بهداشت گفت: خیلی بد است که آمار اعتیاد، طلاق و همچنین دروغ، تهمت و غیبت افزایش یافته است، در حالی که می دانیم این ها با اهداف انقلاب اسلامی بسیار فاصله دارد و انقلاب ما برای مادیات نبوده است.
دکتر هاشمی با ذکر این که شهدایی که ما امروز به خاطر آنها اینجا جمع شدیم به هیچ عنوان نمی خواستند دیده شوند، ولی کارهای بسیار بزرگی انجام دادند، گفت: با این حال امروز اکثرا ما می خواهیم دیده شویم، تظاهر می کنیم و فخر می فروشیم.
به تکلیف خود عمل کنیم
وی تاکید کرد: پیامبر اکرم(ص) برای مکارم اخلاق مبعوث شد و اگر ما هم شهدا را تکریم می کنیم و در مجلس آنها با خانواده هایشان همدردی می کنیم باید در مسیر اخلاص، با نیت خدمت و توکل به خداوند و در جهت ارتقای اخلاقی و رفع محرومیت در اقصا نقاط کشور تلاش کنیم و باید در هر سطح و مسئولیتی که هستیم به تکلیف خود عمل کنیم.
وزیر بهداشت گفت: باید با وحدت به آرمان های انقلاب و تمسک به دین و ولایت فقیه عمل کنیم و به رفاه، آرامش و آسایش مردم بپردازیم.
دکتر هاشمی همچنین خاطرنشان کرد: ما نهادهای انقلابی بودیم و هستیم و بعضی از نهاد های انقلابی صرف نظر از بخش امنیتی و نظامی که با همان عناوینی که تشکیل شدند همچنان فعالیت می کنند ولی کار مردم در بقیه حوزه ها روی زمین مانده است؛ پس باید نهادهای انقلابی به همان اهداف اولیه شان برگردند و آن مسیر را دنبال کنند.
وی در ادامه گفت: من شاهد هستم که خیلی افراد در دولت تلاش می کنند ولی فاصله زیادی بین مسئول رده اول با بدنه هست. در وزارت بهداشت 50 درصد از تصمیماتی که می گیریم از رده دوم به بعد اصلا نفوذ پیدا نمی کند و اگر هم نفوذ کند خیلی مواقع کار انجام نمی شود. در استان ها شرایط بهتر است و البته این وضعیت منحصر به ما نیست و دربسیاری از بخش های دولتی هم وجود دارد.
قدر مردم خود را بدانیم
وزیر بهداشت تاکید کرد: برای مردم باید از خودمان، از خودخواهی، خودبینی، غرور، خودپسندی، دسته بازی و گروه گرایی عبور کنیم و تلاش شبانه روزی انجام دهیم که این همان کار جهادی است؛ جهادی یعنی کسی که بیش از معمول جهد و تلاش می کند و متفاوت از شرایط عادی عمل می کند.
وی در این مورد افزود: در عین حال باید درجبهه ای حرکت کنیم که مردم را به وحدت و اتحاد دعوت کنیم زیرا بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری اگر کسی امروز در مسیری حرکت کند که مردم را مایوس کند و در عین حال اتحاد مردم را مخدوش کند، در مسیری قرار گرفته است که مقابل انقلاب اسلامی و مخالف آرمان های شهداست، حال در هر جایی که باشد، مهم عمل و رفتار و خروجی آن کار است.
دکتر هاشمی در ادامه گفت: بچه های جهادی بسیار مظلوم بودند و بدون وسایل سخت افزاری، نه تفنگی، نه سنگری و نه وسایل رزمی و حتی برخی از آنها بدون آموزش تلاش کردند و شهید شدند و آن چیزی را که به یادگار گذاشتند بسیار ارزشمند است که همان جمهوری اسلامی ایران است که در برابر همه قدرت های بین المللی قد خم نکرده است و امروز در منطقه حرف اول را می زند.
وی در ادامه گفت: مردم گناهی ندارند و هرچه از آنها خواستیم در طبق اخلاص قرار دادند. مشکل ما اینست که برخی از خود ما مسئولین قدر نمی دانیم؛ ببینیم در 10 سال گذشته چه اتفاقاتی در مصر، تونس، عراق، سوریه و لیبی افتاده است ولی الحمدلله شرایط کشور خودمان را هم ببینیم. نعمتی که ما در کشور داریم را ببینیم و با بی توجهی کفران نعمت نکنیم و قدردان خون شهدای انقلاب اسلامی باشیم و بتوانیم از همه دستاوردهای آن مراقبت کنیم و در جهت آرمان های انقلاب از هیج کوششی فروگذار نباشیم.
وزیر بهداشت در پایان ضمن تشکر از تمام حضار درخواست کرد برای همه دولتمردان و مسئولان و دکتر روحانی دعا کنند تا بتوانند در مسیر رشد و جرکت سریع تر چرخ های اقتصادی کشور و عزت جمهوری اسلامی ایران در دنیا، آسایش و آرامش مردم، ایجاد اشتغال قدم بردارند زیرا مسئولان جمهوری اسلامی، همه خدمت کنندگان به کشور دین و پیشرفت کشور هستند./205/210