arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۶۷۴۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۲۳ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵

فکری به حال کتاب ربایی در فضای مجازی کنیم

پژوهشگر و نویسنده پیشکسوت در حوزه نشر گفت: اگر به وضعیت کنونی نشر و کتابخوانی رسیدگی نشود آیندگان با مشکلات کنونی ما مواجه خواهند شد؛ بنابر این مسئولان باید فکری به حال پدیده «کتاب ربایی» در فضای مجازی کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پژوهشگر و نویسنده پیشکسوت در حوزه نشر گفت: اگر به وضعیت کنونی نشر و کتابخوانی رسیدگی نشود آیندگان با مشکلات کنونی ما مواجه خواهند شد؛ بنابر این مسئولان باید فکری به حال پدیده «کتاب ربایی» در فضای مجازی کنند.

به گزارش انتخاب، سیدفرید قاسمی با حضور در مراسم بزرگداشت پدیدآورندگان و ناشران در سرای اهل قلم افزود: وضعیت نشر در کشور ما مطلوب نیست. مشاهده می‌‌کنیم که برخی از کتاب‌ها توسط چاپخانه‌های پایتخت چاپ می‌‌شوند، اما برای استفاده عموم مردم در کل کشور در هیچ کتابخانه‌ای یافت نمی‌شوند.


**‌ وضعیت تیراژ کتاب در گذشته بهتر بود
وی ادامه داد: در گذشته تیراژ کتاب وضعیت بهتری نسبت به حال داشت؛ چرا که مخاطبان بیشتری علاقه مند به مطالعه بودند.

این پژوهشگر و نویسنده پیشکسوت در حوزه نشر تأکید کرد: امروزه اگر نهضت تجهیز محتوا و گردآوری کتاب در کشور انجام نشود، آیندگان با مشکلاتی که ما در حال حاضر در حوزه نشر داریم مواجه خواهند شد.

** نمایشگاه بین المللی کتاب مظهر وفاق است
وی درباره نمایشگاه بین المللی کتاب و تأثیر آن بر حوزه نشر گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب از گذشته برکت داشته و مظهر وفاق بوده است. اگر مراجعه کنندگان آن نیمی از کتاب‌های عرضه شده را خریداری می‌‌کردند ما وضعیت بهتری در حوزه نشر پیدا می‌‌کردیم.

قاسمی افزود: همه دستگاه‌ها از جمله شرکت پست، وزارت خانه های آموزش و پرورش، علوم، ورزش و ... در سرنوشت کتاب دخیل هستند؛ امروزه مسئولان باید فکری به حال پدیده دزدی کتاب در فضای مجازی کنند، تا حاصل عمر پدیدآورندگان در فضای وب ربوده نشود.

قاسمی خاطرنشان کرد: باید باور کنیم که کتاب در 200 سال اخیر در کانون و مرکزیت خانواده‌ها نبوده و اگر فکر اساسی برای کتابخوان کردن مردم نشود در حوزه نشر با معضل کاهش تقاضای کتاب مواجه خواهیم شد. مردم کشور ما باید بدانند زندگی خوشبخت در کنار کتاب و اندیشه ورزی و جوش فکری حاصل خواهد شد.

**‌ چاپ و نشر در گذشته ای متفاوت با امروز
رضا جعفری، فرزند مرحوم عبدالرحیم جعفری موسس انتشارات امیرکبیر، نیز در مراسم بزرگداشت پدیدآورندگان و ناشران گفت: امروزه وقتی صحبت از سخت کوشی و پشتکار می‌‌شود باید آن را بتوان لمس کرد.

وی در این زمینه به دوران پدرش اشاره کرده و نحوه چاپ و انتشار کتاب در آن زمان را با امروز مقایسه کرد.

جعفری یادآور شد: زمانی که پدرم با مشقت‌های فراوان انتشارات امیرکبیر را راه‌اندازی کرد، حروفچینی کتاب با دست انجام می‌‌شد که کاری بسیار مشکل بود. تجسم کنید کتاب فرهنگ معین و هزاران کتاب دیگر با حروفچینی به صورت دستی منتشر می‌‌شدند؛ اما امروز با زدن یک دکمه در رایانه‌ها می‌‌توانید فونت و اندازه هر متن را تغییر دهید؛ در گذشته اگر اثری می‌‌خواست به چاپ برسد با چاپ افست انجام می‌‌شد که بسیار گران بود.

در پایان مراسم نکوداشت پدیدآورندگان و ناشران از سیدفرید قاسمی به عنوان پیشکسوت حوزه نشر در سرای اهل قلم تجلیل شد و یاد و نام و خاطره مرحوم عبدالرحیم جعفری بنیانگذار انتشارات امیرکبیر و مرحوم داوود رمضان شیرازی بنیانگذار انتشارات سینایی و پیشکسوت صنعت نشر گرامی داشته شد.

بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «فردا برای برای خواندن دیر است...» از 15 تا 25 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار می‌شود؛ این مجموعه در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان