پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آقای احمدینژاد مرتب در جلسات مجمع تشخیص شرکت میکند اما هیچگونه اظهارنظری نمیکند.
مرتضی نبوی در گفت و گو با خبرآنلاين، به شباهت ها و تفاوت های مدیریتی احمدی نژاد و هاشمی رفسنجانی اشاره کرد.
مدیرمسئول روزنامه رسالت درباره میزان مشورت پذیری این دو نفر گفت: هر دو نفر این اشکال را داشتند. آقای هاشمی مسئولانی که نظر ایشان را میپذیرفتند جذب میکرد. خوشش نمیآمد کسی اطرافش باشد که نظر مخالف داشته باشد اما نه اینکه با آنها برخورد کند. یادم است در دوره چهارم مجلس بود و به عنوان ناظر مجلس در شورای ارز حضور داشتم. آنجا ما همه نقدهایمان را میگفتیم اما آقای هاشمی تصمیمی که میخواست میگرفت. در آن زمان بحران ارزی داشتیم. کارشناسان و رئیس بانک مرکزی هر هفته یک دستورالعمل پیشنهاد میدادند و براساس آن، عدهای ورشکست میشدند و عده دیگری ثروتمند میشدند. من به آقای هاشمی میگفتم که از مسئولان بانک مرکزی بخواهد آثار تصمیماتشان را بررسی کنند اما ایشان توجهی نمیکرد و به آنها اعتماد میکرد و نتیجهاش این میشد که هر چند روزی با یک بخشنامه جدید ارزی مواجه میشدیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: ایشان وقتی در مورد موضوعی نظری نداشته باشد، افراد مختلف نظرشان را میدهند و سپس رایگیری و تصمیمگیری میشود اما وقتی خودش نظری داشته باشد جلسه را خیلی معطل میکند. یعنی وقتی خودش نظری دارد و اعضای جلسه نظر دیگری دارند، جلسه را تمام نمیکند و موضوع را به جلسه دیگری موکول میکند. آنقدر ماجرا را کش میدهد تا رای را به نفع نظری که خودش دارد تغییر دهد.
او درباره میزان موفقیت هاشمی با به کار گیری این شیوه اظهار کرد: به هر حال ممکن است برخی حرمت جایگاه و سابقه ایشان را مراعات کنند. در بعضی موارد موفق میشوند و در برخی موارد خیر.
وی ادامه داد: آقای احمدینژاد هم همینطور بود. او مشهور بود که حتی در دولت بهتنهایی تصمیم میگرفت و فقط نظری که خودش قبول داشت را میپذیرفت. یعنی اینطور نبود که نظر مشورتی بگیرد و بعد از آن جمعبندی کند. او هم آدم مشورتپذیری نبود و یکی از مهمترین نقاط ضعفش نیز همین بود.
نبوی اظهار کرد: یک خاطره جالبی که از ایشان به یاد دارم این است که ایشان چندین مرتبه در اظهاراتش گفت که در مورد فلان برنامه خودم چندهزار ساعت کار کارشناسی کردم. ما میگفتیم همین کار غلط است. شما که نباید کار کارشناسی بکنی. شما تصمیمگیری و تصمیمساز متخصصانی هستند که باید برای شما چند سناریو درست کنند و شما یکی از آنها را انتخاب کنی. شما کارشناسی اقتصادی میکنی در حالی که حتی الفبای اقتصاد را بلد نیستی. نه اینکه اطلاعات اقتصادی نداشته باشد اما کار و شأن یک رئیس جمهور کار کارشناسی نیست. اما افتخارش این بود که چند هزار ساعت کار کارشناسی کرده است.