پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : براساس اطلاعات بدست آمده، نمایندگان گروه هایی چون کُرد، ارمنی، سریانی، ترکمن، عرب و چچن همراه با نمایندگان اقلیت های مذهبی دراین نشست حضور داشتند.
ادریس نسان یکی ازشخصیت های کرد سوریه درگفت وگو با رسانه ها اظهارداشت: تصمیم ایجاد سیستم بمنظور گسترش چارچوب نظام خودمختاری است که کُردها ودیگر گروه های جمعیتی در شمال سوریه خواستار آن بوده و در چند سال گذشته آن را به منصه اجرا گذاشته اند.
ریاست مشترک جنبش جامعه دموکراتیک موسوم به TEVDEM نیزامروز اعلام کرد : بهترین سیستم حکومتی درآینده سوریه 'فدرالیسم دموکراتیک' است.
آلدار خلیل با اشاره به پیشنهاد شورای سوریه دموکراتیک به دیگر جریان های سیاسی در رابطه با سیستم فدرال تاکید کرد که 'سیستم فدرال دموکراتیک بهترین سیستم برای آینده سوریه است'.
برغم تداوم مذاکرات میان گروه های حاضر دراین گردهمایی، گفته می شود که نام این نظام جدید 'فدراسیون دموکراتیک روژآوا' می باشد.
روژآوا به معنای غرب بوده وتعبیری است ازکردها درچارچوب جغرافیای کردستان بزرگ.
همچنین نمایندگان احزابی چون 'حزب دموکرات کُردستان سوریه، الوحده وال پارتی' که از گروه های نزدیک به حزب دموکرات کُردستان عراق محسوب می شوند دراین گردهمایی شرکت کرده اند.
براساس این سیستم سیاسی جدید، فدراسیون روژاوا وشمال سوریه شامل کانتون های سه گانه جزیره، کوبانی وعفرین بوده وهمچنین مناطق خودمختاری چون تل ابیض، الشدادی وشهبا نیز به این فدراسیون خواهند پیوست.
همچنین دراین سیستم هریک ازکانتون ها ومناطق خودمختار برپایه سیستم 'خودمدیریت دموکراتی' استقلال خود را کماکان حفظ کرده وشبکه ای ازکمون های اداره این مناطق را برعهده خواهند داشت.
منطقه شهبا عبارت است ازشهرهای وروستاهای تابعه چهار شهرستان منبج، باب، جرابلس و عزاز در شمال استان حلب.
یکی ازحاضران درگردهمایی شهر رمیلان سیستم فدرالیسم دموکراتیک را مفهوم و سیستمی نو دانسته که برای اولین بار در گردهمایی رمیلان از آن سخن به میان آمده است.
اسماعیل موسی ریاست مشترک مجلس منطقه 'شهبا' درشمال سوریه اظهارداشت: 'سیستم فدرال درجهان [سیستمی] شناخته شده است. اما این برای اولین باراست که سخن ازفدرالیسم دموکراتیک به میان می آید. این سیستم با مدل های دیگر فدرالیسم متفاوت است. این فدراسیون از مناطق خودمختاری که براساس اصول دموکراتیک پایه گذاری می شوند تشکیل می شود. دراین [سیستم] معضلاتی چون زبان، ملیت، دین، زن، جوانان وجامعه می توانند حل و فصل شوند'
.آلدار خلیل نیز درمورد مرزهای مرتبط به این فدراسیون به رسانه ها گفت: براساس سیستم جدید کانتون های کنونی باقی می مانند اما انجمنی برای مدیریت کلان فدراسیون درشمال سوریه تشکیل می شود.
وی تاکید کرد که این سیستم مناطق شدادی وبخشی ازمناطق استان رقه که پایتخت داعش است و بخشی ازحلب را هم شامل می شود.
شایان ذکر است هم اکنون مناطق تل ابیض، عین عیسی ومنطقه قنتاری که اکنون تحت کنترل کردهای سوریه هستند به لحاظ اداری زیرمجموعه استان رقه قرار می گیرند .
درخصوص نگرانی های آمریکا وسایر کشورها هم آلدار خلیل می گوید : ما قبلا به همه اعلام کرده بودیم که این سیستم را اعلام خواهیم کرد، اما هیچ کسی آن را رد نکرده و کسی هم از ما اعلام حمایت نکرده بود، آنچه مهم است این است که مردم خود چنین انتخابی داشته اند.
پیشتر به غیر ازترکیه یکی ازمقام های وزارت خارجه روسیه نیز سیستم فدرال را تنها ضامن حفظ یکپارچگی سوریه دانسته بود.
سرگی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه اوایل ماه مارس تصریح کرده بود که 'اگر طرفین درگیر پس ازمذاکرات و رایزنی ها درخصوص دولت آینده سوریه به این نتیجه برسند که طرح فدرال برای حفظ ملتی واحد، سکولار، مستقل ومقتدر مناسب است، آنگاه چه کسی به آن اعتراض خواهد کرد؟'.
دیمیتری بیسکوف سخنگوی کاخ کرملین روزپنجشنبه اعلام کرد: برای روسیه مهم این است که سوریه یکپارچه باقی بماند وهمزمان تنها مردم سوریه هستند که می توانند در مورد آینده سوریه تصمیم گیری بکنند.
درادامه واکنش ها دولت سوریه نیزبه نقل ازوزرات امورخارجه این تصمیم را فاقد ارزش قانونی دانسته واعلام کرد این امر ازدیدگاه مردم سوریه مردود است.
همزمان مارک تونر سخنگوی کاخ سفید نیزاعلام کرد: آنها این سیستم را تایید نمی کنند و در صورتی که تمام مردم سوریه خواهان فدرالیسم باشند با آن مشکلی ندارند.
این درحالی است که اواخر ماه گذشته میلادی نیز وزیر خارجه آمریکا هشدار داده بود که در صورت شکست آتش بس میان طرف های درگیر احتمال تجزیه سوریه قوت خواهد گرفت که به اعتقاد برخی ناظران روند تحولات منطقه از سوی کردها به نشانه چراغ سبز تلقی شد.