پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : علی مطهری در مخالفت با طرح نظارت بر نمایندگان گفت: این طرح شبیه به آیین نامه انضباطی یک مدرسه یا دبیرستان است و آزادگی نمایندگان را زیر سئوال میبرد.
به گزارش انتخاب، علی مطهری در جلسه علنی صبح امروز ـ سه شنبه 20 اردیبهشت ماه ـ، در تشریح دلایل مخالفت خود با طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان به ماده 65 آیین نامه داخلی مجلس اشاره کرد و گفت: بر اساس این ماده که به اعتبارنامه نمایندگان اشاره دارد، عدم نیاز به طرح نظارت بر نمایندگان به خوبی مشاهده می شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، افزود: به نظر می رسد منظور مقام معظم رهبری که تأکید داشتند نمایندگان بر خود نظارت کنند، این بود که همین قوانین موجود را جدی بگیرید، نه این که ما قانون جدیدی تصویب کنیم.
وی نظارت بر مجلس که خود نهاد نظارتی است را نادرست و مصداق دور باطل خواند و گفت: از قدیم گفتهاند همه کار را با "بسمالله"شروع کنید. رندی پیدا شد و گفت: بسمالله گفتن هم کار است پس باید با بسمالله شروع شود.
مطهری ادامه داد: طرح نظارت بر رفتار نمایندگان مانند حرف همان رندی است که میگفت بسمالله گفتن باید با بسمالله شروع شود. نظارت بر اصلیترین نهاد نظارتی کشور مصداق بارز دور باطل و از بسمالله به بسمالله رفتن است.
وی این طرح را در مخالفت با حریت و آزادگی نمایندگان خواند و گفت: این طرح شبیه به آیین نامه انضباطی یک مدرسه یا دبیرستان است و آزادگی نمایندگان را زیر سئوال میبرد.
مطهری ادامه داد: دستگاههای نظارتی نیازی به نظارت ندارند، در واقع مجلس نیز ناظر به ذات است و نیازی به قانونی که بر خود ناظر نظارت کند، نیست.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس، با بیان این که تمهیدهای کنونی برای نظارت بر نمایندگان کافی است، تصریح کرد: این طرح موجب اشاعه منکر است، زیرا در آن آمده است در صورت تخلف نمایندگان در جلسه غیرعلنی مجازات و از حضور در جلسههای علنی محروم خواهد شد که این امر نیز موجب پایمال شدن حقوق مردم حوزه انتخابیه است.
مطهری، تصویب طرح نظارت بر نمایندگان را باعث ایجاد دشمنی و اختلاف در مجلس خواند و افزود: خبرچینی و حذف رقیب در این هیئت و بروز و وجود مسائل سیاسی از دیگر معایب این طرح است و اگر گروه سیاسی مورد نظر طراحان حاکم بود، آیا باز هم آن را مطرح میکردند؟
وی توضیح داد: این نوع نظارت وظیفه قوه قضائیه است و افزون بر این مغایر با اصل 57 قانون اساسی نیز است.
به گفته مطهری، با تصویب این طرح، آزادگان و نخبگان انگیزهای برای ورود به مجلس برای نمایندگی نخواهند داشت، زیرا می بینند در مجلس هیچ کار اساسی نمیتوانند بکنند.
وی با بیان این که این طرح در راستای بی خاصیت کردن مجلس است، گفت: مجلس هنوز نتوانسته است به برخی از وظایف خود عمل کند، مثلا هنوز نتوانسته از رئیس جمهوری سئوال کند، در حالی که او به صراحت اعلام می کند که برخی قوانین را اجرا نمیکند.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، افزود: با تصویب این طرح مجلس ناتوان خواهد شد و با عدم رأی به کلیات آن بهتر از ورود به جزئیات بپرهیزیم.