پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : «محمدحسن حبیب الله زاده» کاردار جمهوری اسلامی ایران در انگلیس با اشاره به پیشرفت های صورت گرفته در مناسبات تجاری ایران و انگلیس پس از اجرایی شدن برجام تصریح کرد: علاقه مندی شرکت های انگلیسی برای تجارت با ایران فوق العاده است.
«محمدحسن حبیب الله زاده» روز سه شنبه در حاشیه نشست اندیشکده مجمع جهانی دیپلماتیک در لندن در گفت وگو با ایرنا ضمن اشاره به تاثیرات اجرای برجام و لغو تحریم ها در بهبود مناسبات اقتصادی انگلیس و ایران گفت: در چند ماه گذشته چندین هیئت تجاری، اقتصادی از انگلیس به تهران سفر کرده اند . ضمن اینکه دولت انگلیس لرد 'نورمن لامونت را به عنوان نماینده ویژه برای کار تجاری برای کار با ایران تعیین کرده و او مسئول مدیریت و هماهنگ کردن کارهای تجاری با کشورمان خواهد بود. وی سوخت گیری مجدد هواپیماهای شرکت هواپیمایی 'ایران ایر' در فرودگاه لندن را از دیگر گشایش های ایجاد شده پس از برجام برشمرد و افزود: همچنین مجوز فعالیت مجدد دو بانک ایرانی ( بانک ملی و بانک پرشیا) در انگلیس صادر شده که البته کمی طول می کشد تا وارد کار عملی شود.
حبیب الله زاده گفت: موسسه تضمین مالی صادرات انگلیس نیز اعتباری را در حدود 50 میلیون پوند برای صادرکنندگان انگلیسی مشخص کرده که اینها اقداماتی است که در این مدت اخیر صورت گرفته است.
کاردار کشورمان ادعان داشت: آنطور که من متوجه شدم میزان علاقه مندی شرکت های انگلیسی فوق العاده است؛ چند شرکتی که اخیرا به ایران سفر کرده بودند، ابراز تمایل کرده اند که مجددا سفرهای دیگری به ایران داشته باشند؛ آنها از بنده درخواست کردند که برای سفرشان به ایران و انجام پروژه ها کمک شان کنیم.
وی در پاسخ به این سووال که آیا هیات های اقتصادی جدید برای سفر به ایران ابراز آمادگی کرده اند یا نه گفت: یکی دو هیات دیگر در دستور کار داریم که یکی از طرف انگلیسی ها و یکی هم از طرف ایرانی خواهد بود ولی هنوز سطح و تاریخش مشخص نشده است.
حبیب الله زاده همچنین در مورد حضورش در نشست مجمع جهانی دیپلماتیک و مباحث مطرح شده در آن گفت: به درخواست این اندیشکده جلسه ایی با حضور تعدادی از سفرا و دیپلمات های مقیم لندن، فعالان حوزه تجاری، بانکی و مالی، شماری از رسانه ها، اندیشمندان و دانشگاهیان برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه گزارشی را در مورد وضعیت اقتصادی کشور و جنبه های مختلف سرمایه گذاری در کشور در حوزه های مختلف انرژی، نفت، گاز، منابع آبی، محیط زیست، زیر ساخت ها، راه آهن، جاده، انرژی های نو و حتی سرمایه گذاری در حوزه بحث هسته ایی را مورد اشاره قرار دادم.
حبیب الله زاده افزود: در ادامه سوالاتی مطرح شد در مورد اینکه دولت ایران در چند سال آینده چه کار می خواهد انجام دهد که در این حوزه من به برنامه پنج ساله ششم اشاره کردم و هدف گذاری کشور برای رسیدن به نقطه هشت درصد و جنبه های مختلف در این جلسه مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بحث اجرایی شدن برجام در حال حاضر یکی از موضوعات اصلی مطرح درمحافل دیپلماتیک و رسانه ایی و تجاری است، افزود: بعد از این نشست چند نفر از حضار مراجعه کردند و ابراز علاقه مندی کردند که سفری تنظیم شود و اینکه ملاقاتی را با بنده داشته باشند که زمینه سفرشان را به تهران مهیا کنیم.
کاردار ایران در لندن تصریح کرد: به نظرم جلسه خوبی بود و گفت و شنود مثبت دوطرفه خوبی برقرار شد.
حبیب الله زاده در ادامه و در پاسخ به این سووال که شرکت کنندگان در این نشست به دنبال چه نوع اطلاعات و مسائلی بودند تا بتوانند برای حضورشان در ایران تصمیم گیری کنند، گفت: آشنایی با فرصت ها و پروژه ها یکی از اولین قدم هایی است که یک بازرگان و تاجر و فردی که درگیر مسائل اقتصادی است علاقه مند است تا مطلع شود؛ در این خصوص ما این حوزه ها را به حدود ده الی دوازده حوزه سرمایه گذاری برشمردیم.
وی افزود: بحث های بانکی و مالی یکی از بحث های اصلی بود که مورد توجه قرار گرفت که در جریان از سرگرفته شدن فعالیت های بانکی، شکل پرداخت ها و فرایندها مورد توجه قرار گرفت.
حبیب الله زاده افزود: خوشبختانه با پیشرفت هایی که فردای اجرای برجام میان ایران و کشورهای اروپایی به ویژه در حوزه بانکی و در انگلستان صورت گرفت - همانطور که اطلاع دارید مجوز بانک ملی و پرشیا صادر شده است - در همین چهارچوب پاسخ داده شد و تاکید شد که بازار آینده ایران دیگر یک بازار مصرفی دیگر نخواهد بود؛ بلکه بازاری مبتنی بر انتقال فناوری است.
وی ادامه داد: این بدین معناست که اگر هر سرمایه گذار انگلیسی یا اروپایی وارد ایران شود صرفا نباید با این نگاه وارد بشود که جنسی را بفروشد؛ بلکه باید با این نگاه وارد شود که فناوری را وارد کشور کند.
حبیب الله زاده افزود: باید با این نگاه وارد شود که با یک شریک ایرانی وارد شراکت شده و از نیروی کار و توان ایرانی استفاده شود؛ این نکاتی بود که در این جلسه به طور مشخص مورد اشاره قرار گرفت.
نشست مجمع جهانی دیپلماتیک روز سه شنبه با عنوان تاثیرات اقتصادی و ژئوپلیتیک پسا برجام با حضور کارشناسان، روزنامه نگاران، شرکت های تجاری و اقتصادی انگلیسی، اساتید دانشگاهی در لندن بر گزار شد.