arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۱۳۴۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۹ - ۱۶ آذر ۱۳۹۴

تشخیص دو مورد آنفلوانزا H۱N۱ در بیرجند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از تشخیص دو مورد فرد مبتلا به آنفلوانزای نوع H۱N۱ در خراسان جنوبی خبر داد.

مجید شایسته به شناسایی ۱۶ مورد مشکوک به بیماری آنفلوانزا در دو هفته گذشته اشاره و اظهار کرد: از میان این موارد تنها، دو مورد H۱N۱ مثبت تشخیص داده شد.

شایسته با اشاره به اینکه ویروس H۱N۱ همان ویروس آنفلوانزای معمولی است که دستخوش برخی تغییرات قرار گرفته است، افزود: البته هر سال مقاومت در برابر ویروس بیشتر می شود و نوع تغییر یافته آن ممکن است نسبت به سال قبل قوی تر شود که این مسئله در دست بررسی است.

حال عمومی بیماران رضایت بخش است

وی حال عمومی بیماران مبتلا را رضایت بخش دانست و افزود: تاکنون موردی از مرگ و میر ناشی از این بیماری در استان  گزارش نشده است.

شایسته شیوع این بیماری را در استان های کرمان و سیستان و بلوچستان بیشتر از سایر استان های کشور عنوان کرد و گفت: تب، آب ریزش بینی، بدن درد، تنگی نفس، مشکلات گوارشی، تهوع، اسهال و استفراغ از علائم این بیماری است.

رعایت نکات بهداشتی عامل اصلی کنترل آنفلوانزا

وی از جمله اقدامات پیشگیرانه این بیماری را استفاده از دستمال یک بار مصرف هنگام سرفه و عطسه، شستشوی مرتب دست ها و پرهیز از دست زدن به چشمها و بینی، استفاده از ماسک معمولی در بیماران دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه این ویروس می تواند هشت تا ۱۰ ساعت بر روی سطوح زنده بماند شستشوی مکرر دستها می تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر باشد.

مدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند در خصوص واکسن های آنفلوانزا گفت: واکسن های موجود برای نوع مقاوم این ویروس ساخته نشده و با توجه به اینکه فرصت استفاده از واکسنهای آنفلوانزای معمولی حداکثر تا پایان آبان ماه است تاثیر چندانی در پیشگیری نخواهند داشت.

وی با این توضیح که علائم این بیماری ممکن است در برخی از موارد بیشتر از دو هفته طول به طول انجامد، افزود: این ویروس در بیماران دچار نارسایی قلبی، دیابتی، کلیوی، تنفسی و به ویژه زنان باردار شدت بیشتری داشته و این دسته از بیماران باید در خصوص مراقبت از خود توجه بیشتری داشته باشند.

شایسته تاکید کرد: گروه های پرخطر در صورت مشاهده علائم احتمالی، بلافاصله به پزشک مراجعه کنند زیرا مراجعه سریع و به موقع بیمار به مراکز پزشکی و استفاده از داروهای ضد ویروسی کاهش طول درمان را به دنبال دارند.  

منبع: مهر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۶
0
2
چرا صدا و سیما هشدارهای لازم را به مردم نمی دهد چرا باید همیشه در مرحله ی خطرناک دست به کار و دنبال چاره اندیشی باشید
نظرات بینندگان