arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۸۴۲۰
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۲۰ - ۰۲ آذر ۱۳۹۴

معاون حقوقی روحانی: بهترین راه مقابله با فساد اطلاع‌رسانی شفاف است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: بهترین راه مقابله با فساد اطلاع رسانی شفاف است.

الهام امین زاده عصر دوشنبه در نشست هم اندیشی اساتید حقوق دانشگاه‌ها و وکلای دادگستری استان بوشهر اظهار داشت: هم افزایی درمیان حقوق‌‌دانان اساتید دانشگاه و وکلای دادگستری موجب خواهد شد که کشور ایران در زمینه تحقق حقوق شهروندی و ایجاد جامعه مدنی سرآمد منطقه باشد.

وی وجود دانشکده حقوق در استان بوشهر را به عنوان یکی از سرمایه‌های اجتماعی و ظرفیت‌های مهم بوشهر برشمرد و افزود: از اساتید و نخبگان حقوق استان بوشهر در آموزش حقوق تخصصی در حوزه‌های مختلف که افزون بر ۸۰ رشته تخصصی است در قالب تفاهم‌نامه‌ای که میان امور حقوقی نهاد ریاست جمهوری و سازمان برنامه وبودجه تظیم شده استفاده خواهد شد.

معاون حقوقی رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت ایجاد بانک اطلاعات تخصصی ویژه حقوق‌دانان و اساتید و نخبگان بوشهر بیان داشت: از اساتید و نخبگان متخصص استان بوشهر برای آموزش حقوق تخصصی در زمینه‌های مختلف در سایر استان‌های کشور استفاده خواهیم کرد.

ضرورت تاسیس رشته‌های تخصصی حقوق

وی بر ضرورت تاسیس رشته‌های تخصصی حقوق در دانشگاه‌ها تاکید کرد و افزود: ما در کشور صد سال است که نفت داریم ولی رشته تخصصی حقوق نفت و گاز در دانشگاه‌ها نداریم.

امین‌زاده با اشاره به سفر نوروزی مقام معظم رهبری به منطقه ویژه انرژی پارس جنوبی و بازدید از تاسیسات نفت و گاز عسلویه و تاکید ایشان بر ایجاد و راه‌اندازی رشته حقوق نفت گاز و انرژی در دانشگاه‌ها گفت: وزارت علوم در سال ۹۰ با تاکید مقام معظم رهبری به تاسیس دانشکده تخصصی حقوق نفت و گاز و انرژی اقدام کرد که فقط در مقطع دکترا و فوق لیسانس در دانشگاه تهران دانشجو می‌پذیرد.

وی راه‌اندازی رشته تخصصی حقوق نفت و گاز و انرژی در استان بوشهر را ضروری دانست و تصریح کرد: دانشجویان بومی به واسطه لمس کردن صنعت نفت و گاز در استان برای تحصیل در رشته حقوق تخصصی صنعت نفت و گاز و انرژی هم انگیزه بالایی دارند و هم تعلق و تعصب دارند و می‌توانند برای کشور و برای استان به عنوان سرمایه های اجتماعی مفید باشند.

آموزش مسائل حقوقی در جامعه

معاون رئیس جمهور، مسئولیت آلودگی نفتی در خط انتقال نفت با لوله، مسئولیت آلودگی‌های نفتی با کشتی، مسئولیت اجتماعی پیمانکاران و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی که در مناطق صنعتی کار می‌کنند و مسئولیت اجتماعی خود را درست انجام نمی‌هند را از بخش های مغفول مانده در پیوست های اجتماعی و حقوقی مناطق صنعتی برشمرد.

امین‌زاده گفت: پژوهش‌های مرتبط با پیوست‌های حقوقی مختلف در مناطق محل استقرار صنایع نفت وگاز را به اساتید مقیم در استان بوشهر واگذار خواهیم کرد تا با استفاده از منابع ملموس و عینی با تحقیقات میدانی به انجام برسانند که در تدوین و اصلاح قوانین مورد استقاده قرار بگیرد.

وی اطلاع رسانی و آموزش مسائل حقوقی در جامعه و تدوین منشور حقوق شهروندی را از مولفه‌های توسعه اجتماعی و متوازن برشمرد و افزود: سامانه اطلاع رسانی و آموزش مسائل حقوقی با ۱۱ هزار قانون در معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری تهیه شده که در اختیار مردم قرار دارد.

امین‌زاده از اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در دولت خبر داد و بیان کرد: قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در سال ۱۳۷۸ تصویب شد که در این دولت با اقدام وزارت راه و شهرسازی در زمینه قرار دادن تمام اطلاعات این وزارتخانه در سامانه اطلاع رسانی اجرا شده است.

اجرای منشور حقوق شهروندی

وی شفاف‌سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات غیرطبقه‌بندی شده را از ویژگی‌های اجرای منشور حقوق شهروندی برشمرد و تصریح کرد: پس از ارائه منشور حقوق شهروندی از سوی رئیس جمهور فرهنگ شهروندی به عنوان یک مطالبه ضروری در کشور مطرح شده است.

معاون رئیس جمهور بهترین راه مقابله با فساد را اطلاع‌رسانی شفاف برشمرد و گفت: تمام فسادهای میلیاردی منافذ قانونی داشته است، منفذهایی در قانون بوده ما نمی‌دانستیم و کسانی که از این منافذ باخبر بوده اند سوءاستفاده کرده‌اند.

وی از تهیه پیش نویس سوم منشور حقوق شهروندی با استفاده از قوانین بین المللی و قانون اساسی کشور ایران و با لحاظ حقوق ایرانی اسلامی و در نظر گرفتن نظرات دانشگاه و حوزه خبر داد و بیان کرد: منشور جامع حقوق شهروندی کشور تهیه شده و در این دوسال نیز در زمینه آموزش و حقوق شهروندی فرهنگ سازی شده است.

امین‌زاده با اشاره به مطالبه عمومی نیازهای شهروندان در کشور افزود: امروز در کشور فرمانداران، استانداران، شهروندان، مامورین راهنمایی و رانندگی و سایر افراد و اقشار در جامعه همه از فرهنگ شهروندی حرف می‌زنند.

پرداختن به حقوق شهروندی در فضایی غیرسیاسی

وی با اشاره به تلاش برای پرداختن به حقوق شهروندی در فضایی غیرسیاسی گفت: برای خدمت‌گذاری شایسه به مردم ایران در فضایی فارغ از تفکرات سیاسی اقدام به ارتقای فرهنگ شهروندی و مطالبه‌گری مردم کردیم و ارباب رجوع امروزه دیگر نباید ناراضی از اداره‌ای خارج شوند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به ضرورت تحقق حقوق شهروندی بیان کرد: از سوی دیگر شهروندان نیز به عنوان عضو مسئول و سازنده جامعه با رعایت حقوق شهروندی نقش ایفا می‌کند.

وی شرف و کرامت انسانی، حقوق مردم در سایه قانون اساسی، فرمان ۸ ماده‌ای حضرت امام(ره)، اصول قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری را منابع تدوین منشور حقوق شهروندی برشمرد و گفت: اجرای منشور حقوق شهروندی موجب خواهد شد تا گفتگو و مدارا در جامعه به عنوان فرهنگ نهادینه شود و مردم برای رسیدن به حق خود متوسل به زور نشوند.

تشکیل کمیسیون مستندسازی جلوگیری از زمین خواری

امین زاده با اشاره به غیر فعال بودن احزاب در کشور، رسانه‌ها را تریبون سیاسیون دانست اظهار داشت: وکلا و حقوق‌دانان باید به اندازه سیاسیون و اقتصاد دانان تریبون رسانه را برای برقرای گفتمان با مردم در اجتماع در اختیار داشته باشند.

وی ساده‌سازی امور را یکی از راه‌های مبارزه با فساد برشمرد و گفت: ایجاد شبکه تلویزیون نسیم حقوق به منظور آموزش موضوعات حقوق در جامعه ضروری به نظر می‌رسد.

معاون حقوقی رئیس جمهور از تشکیل کمیسیون مستند سازی برای جلوگیری از زمین خواری در استان خبر داد و گفت: امروز با حضور معاونین چندین وزارت خانه و معاونت برنامه و بودجه کمیسیون مستند سازی در استان تشکیل شد که این امر موجب خواهد شد که مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های استان بوشهر به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

وی احداث موسسه پژوهشی حقوق تطبیقی را ضروری دانست و افزود: هماهنگی بین صنعت و حقوق دانشگاهی و بین قوه مجریه و دانشگاه و همچنین قوه مجریه با حقوق دانان و وکلا خیلی ارزشمند و ضروری است.

منبع: مهر
نظرات بینندگان