محمد رویانیان مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس گفت: بعنوان یک مدیر دولتی رفتارم در برخورد با ژوزه حرفهای بود و باید از من حمایت شود.
رویانیان گفت: من 36 سال در این مملکت خدمت کردم و به عنوان یک مدیر دولتی در زمانی که در باشگاه پرسپولیس بودم وظایفم را به خوبی انجام دادم و بدهی مدیران قبلی را پرداختم. در این پرونده هم حقش است اول همه صحبتهای من شنیده شود و پس از آن به قاضی بروند نه اینکه یک طرفه به قاضی بروند و من را بکوبند.
مدیران بعدی میبایست به تعهدات قرارداد ژوزه عمل میکردندبدهی باشگاهها به بازیکنان و مربیان خارجی از قبل وجود داشته و ادامه دار هم خواهد بود و فکر میکنم این مساله طبیعی است. الان که در مورد این پرونده بحث میکنیم. دو سال است که من دیگر مدیریت پرسپولیس را بر عهده ندارم. قراردادی در زمان حضور من در باشگاه پرسپولیس بسته شده که محترم بوده و میبایست مدیران بعدی به تعهدی که بر گردن داشتند عمل کنند. حالا اینکه پرسپولیس در یک فصل 7 مدیر عوض کرده، این دیگر تقصیر ما نیست!
ژوزه را من انتخاب نکردمژوزه را من به ایران نیاوردم این تصمیمی بود که 20 نفر از پیشکسوتان باشگاه بود که میان چندگزینهای که وجود داشت آقای ژوزه را انتخاب کردند. پسازآن ما قرارداد قانونی با این مربی امضا کردیم، ولی پشت پردههایی هم وجود داشت که ما مجبور بودیم با او برخورد کنیم که اتفاقاً اگر همه این مسائل گفته شود میبینید که باید از من تقدیر هم بشود. چطوری است که در ایران آقای دایی را از کار بر میدارند و هیچ اتفاقی نمیافتد ولی زمانی که ما ژوزه را که تازه یک مربی خارجی است از کار برکنار میکنیم آن با نتایج ضعیفی که گرفته بود باید اینهمه استنطاق شویم؟!
من هم بدهی 400هزار یورویی وینگادا را پرداختم، شلوغ هم نکردم*تغییر مربیانی هرچند با افتخارات علی دایی در ایران چون بعدازآن با شکایت به فیفا و محرومیت احتمالی تیمها همراه نیست، شرایط متفاوتی با مربیان و بازیکنان خارجی دارد. آن هم با بدهی 5 میلیاردی که باید به این مربی پرتغالی پرداخت شود.
رویانیان: زمانی که من ژوزه را برداشتم مسائلی وجود داشت که من ترجیح دادم به خاطر مصالح باشگاه چنین کاری انجام شود. در آن زمان من تلاش کردم که ایشان بیش از یک نیم فصل بدهی نداشته باشد. این همه هم که گفته میشود مبلغ بدهی پرسپولیس به او میلیاردی است ما در حقیقت میبایست به ژوزه 312 هزار یورو پرداخت کنیم که با محاسبه دستمزد دستیار او روی هم رفته باید 400 هزار یورو به آنها پرداخت شود. بر اساس قانون میشود به این رقم اعتراض کرد و اگر درست دفاع شود میتوان مانوئل را هم محکوم کرد. زمانی که من مدیر پرسپولیس شدم هم این باشگاه به چند نفر بدهی داشت که مشهورترین آن وینگادا بود که بدهی 400 هزار یورویی داشت. من این مبلغ را پرداخت کردم، از کسی هم ایراد نگرفتم و این همه هم شلوغ نکردم، اما مشکل اینجا است که آقایان بیش از حد فرافکنی میکنند. یکی نیست به آنها بگوید آقایان بروید بچسبید به کار خودتان که مجبور نشوید در عرض یکسال 7 مدیر عوض کنید.
آقایان نمیخواهند حرفهای من را بشنوند*رسم است در فوتبال ایران مدیری که به مشکل مشابه شما گرفتار میشود با بازگو کردن همه مسائل از زیر بار مسوولیت شانه خالی میکند ولی شما از شواهدی در پرونده ژوزه حرف میزنید که اشارهای به آن ندارید، شاید این روحیه ارتشی شما باشد؟
رویانیان: این شیوهای که شما میفرمایید، شیوه مدیریتی آقایان است. مدیری که با هدف و برنامه و استراتژی درست بر سر کار آمده باشد نبش قبر نمیکند. من آمده بودم که به عنوان یک مدیر دولتی کار کنم. در حال حاضر مهم این نیست که قرارداد را چه کسی بسته لطفاً این حرف من را تیتر کنید مساله مهم در اینجا این است که آقایان نمیخواهند بشنوند. شیوه مدیریتی همین بود که انجام دادم. ولی متاسفانه ناتوانی آنها در امر مدیریت باعث شده که بخواهند همه مشکلات را بر گردن من بیندازند.
به خاطر سقف سازمان لیگ داشتن سه قرارداد عجیب نیستمن از آقای فردوسی پور یک سؤال دارم که آیا او این وقت را در برنامه نود در اختیار من قرار میدهد تا همه صحبتهایم را بکنم. آقای فردوسی پور که نمیدانم چرا اینقدر به خارجیها علاقهمند است بحث از عقد سه قرارداد با ژوزه میکند درحالیکه در آن زمان اگر یادتان باید در سالهای 92،91،90 چون سازمان لیگ قانون سقف قراردادها را گذاشته بود اکثر تیمها با بازیکنان و مربیانشان چند قرارداد امضا میکردند. یعنی قراردادی برای سازمان لیگ و قرارداد داخلی هم با باشگاه وجود دشت که گاهی آن قرارداد داخلی به خاطر متممی که به آن اضافه میشد به دو قرارداد تبدیل میشد که با حساب قرارداد با سازمان لیگ ممکن بود یک نفر سه قرارداد هم داشته باشد. این مساله عجیبی نیست و در حال حاضر همفکر نمیکنم مهم باشد که ژوزه یک قرارداد دارد یا 10 قرارداد. چون فیفایم قرارداد را ملاک کارش خودش در رسیدگی به این پرونده قرار داده ما هم باید بر اساس همان قرارداد مستند فیفا ژوزه را محکوم کنیم و جریمهها را حذف کنیم و حقمان را بگیریم. اینکه بگوییم مدیر اشتباه کرده و یا ژوزه را نباید به ایران میآوردیم اشتباه است.
مگر بخاطر ورزشگاه نقش جهان مداز مدیران قبلی خسارت می گیرند*شما به عنوان مدیر وقت مسوولیت بدهی باشگاه و اتفاقاتی که در زمان مدیریت شما رخ داده را بر عهده میگیرید؟
رویانیان: ببینید تمام سازمانهای دولتی و حتی نیمهخصوصی در ایران بدهی خارجی دارند و ممکن است مبلغ این بدهی افزایش هم پیدا کند. ولی بگذارید برای شما یک مثال بزنم اگر وزیری 4،3 سال پیس پروژه را با پیمانکار خارجی یا داخلی امضا کرد و کار به سرانجام نرسید باید بدهی را از آن وزیر طلب کنیم؟! من با مانوئل قرارداد قانونی امضا کردم و به عنوان مدیر وقت نسبت به قرارداد متعهد بودم ولی مثل تمام ارگانهای دولتی زمانی که مدیر عوض شود نفر بعدی نسبت به تعهدات قبلی وظیفه دارد. الان این همه پروژه نیمه تمام ورزشی در کشور داریم مثل ورزشگاه نقش جهان اصفهان که 4،3 رده مدیر عوض کرده ایا از مدیران قبلی طلب خسارت میشود؟! مدیریت من هم در پرسپولیس مدیریت دولتی و ملی بود.
حضور کی روش در ایران هم مشکل ساز شدشما در جایی گفتید بیایم و حقایق پشت پرده اخراج ژوزه را بیان کنم. ممکن بود که این مربی در پرسپولیس نتیجه بگیرد و قهرمان شود. آن زمان دیگر کسی حرفی نمیزند. در حال حاضر 6،5 سال است که کی روش در ایران مربیگری میکند و دیدید که در این مدت او به عنوان سرمربی تیم ملی چقدر مشکلات به وجود آورده که حتی باعث شده وزیر ورزش هم بر علیه او قیام کند. بعد در تلویزیون رأی گیری میکنند که او در ایران بماند و شب عید در برنامه زنده تلویزیونی او را دعوت میکنند و به این ترتیب دولت و وزیر ورزش تحت فشار قرار میگیرند. من از آقای فردوسی پور گله دارم که زمانی که قرار است پرونده ژوزه را مطرح کند چرا قبلش با من تماس نگرفته که من هم متنی را آماده کنم چرا مطالبی در تلویزیون که رسانه عمومی است مطرح میشود و بدون شنیدن صحبتهای من یکطرفه به قاضی میروند؟!
نمیتوانستم با تفنگدار ژوزه را بکشم*آیا مشکلات ژوزه اخلاقی بوده که شما نمیتوانید آن را مطرح کنید؟
رویانیان: نه، اتفاقاً آقای ژوزه آدم خوبی بود. مشکلات از آنجایی شروع شد که مانوئل با کی روش در رسانهها درگیر شد و بیانه علیه هم صادر کردند و در شرایطی که پرسپولیس نتیجه نمیگرفت دود اینکارها بازهم در چشم تیم میرفت. روزی من آقای ژوزه را به دفترم دعوت کردم و به او گفتم شاید من هم آقای کی روش را قبول نداشته باشم ولی شما حق ندارید علیه سرمربی تیم ملی و تیم ملی صحبت کنید. او در جواب من گفت: مثلاً من اگر بخواهم بر علیه کی روش حرف بزنم میخواهی چه کار کنی؟ کار ی ا ز دستت بر نمیآید. من هم در جایگاه مدیر گفتم چون این کار شما به تیم لطمه میزند من شما را اخراج میکنم و ژوزه گفت: نمیتوانی من را اخراج کنی چون باید مبلغ قراردادم را پرداخت کنی.
این صحبتها میان ما رد و بدل شد و ژوزه به پرتغال رفت به او پیغام دادم که در راه برگشت در تمرینات تیم حاضر نشود و مستقیم به باشگاه بیاید تا در رابطه با نتایج تیم به کمیته فنی پاسخگو باشد و به من متعهد شود که دیگر بر علیه کی روش مصاحبه نمیکند. ولی او به تمرین رفت. من باید چه کاری میکردم. تفنگدار میگذاشتم در تمرین که او را بکشند؟!
مثل یک مدیر حرفهای عمل کردماین اتفاقات در حالی رخ داد که او دو ماه علی کریمی محبوبترین بازیکن پرسپولیس را از تیم اخراج کرده بود و من با وجودی که میدانستم این کار باعث ریزش هوادران و دلخوری آنها از من میشود، در این تصمیم پشت ژوزه ایستادم. حالا به عنوان یک مدیر من با مربی که نتیجه نمیگیرد و با مصاحبهها و رفتارش تیم را بر هم می زند چه باید میکردم؟ من مثل یک مدیر حرفهای او را از تیم کنار گذاشتم. باید از این رفتار از من تقدیر شود و در رابطه با پرونده مانوئل هم بگویند که باید با کمک آقای رویانیان مشکل این پرونده را در فیفا حل کینم. نه اینکه بیآیند مدیری را که 36 سال در این مملکت خدمت کرده را بکوبند. این فرهنگ اشتباهی است. باید ببینم چطور میتوانم این مسائل را طوری مطرح کنم که اذهان عموم از آن با خبر شوند.
منبع: ورزش سه