پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضو خبرگان رهبري با اشاره به اينکه دلايل متعددي وجود دارد که وليفقيه در زمان غيبت، به عنوان نائب امام عصر (عج) به شمار ميرود و اطاعت از وي واجب است، گفت: اما عدهاي خود را به غفلت ميزنند و دموکراسي را همچون وحي منزل و مقدستر از همه مقدسات ميدانند.
به گزارش «انتخاب»، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در ديدار جمعي از مسئولين شوراي حل اختلاف استان کهگيلويه و بويراحمد، با اشاره به اينکه حق حاکميت بر مردم تنها براي خدا و کساني است که از خداوند اجازه حکومت داشته باشند، اظهار داشت: طبق آيه قرآن، اطاعت از پيامبران هم به اذن خدا واجب است؛ يعني اگر اذن خداوند نباشد، از انبيا هم نمي توان تبعيت و پيروي کرد.
آیت الله محمد تقي مصباح يزدي ادامه داد: شيعه معتقد است که جانشين پيامبر نيز بايد توسط خدا تعيين شود؛ اما در حالي که امير المؤمنين (ع) حدود هفتاد روز قبل از وفات پيامبر (ص)، از سوي همين پيامبر (ص) به عنوان اميرالمؤمنين و جانشين معرفي شد، عده اي خودشان دست به کار شده و فردي را به عنوان جانشين پيامبر (ص) معين کردند؛ و زماني که علي (ع) مشغول دفن پيامبر (ص) بود، خليفه انتخاب شد.
وي با بيان اينکه اختلاف اصلي شيعه و سني آن است که آيا جانشين پيامبر (ص)، بايد توسط خداوند تعيين شود يا مردم بايد کسي را انتخاب کنند، ادامه داد: شيعه معتقد است که خدا، بعد از پيامبر (ص)، دوازده نفر را به عنوان امام تعيين کرده است، و وظيفه شيعه در زمان غيبت اين است که به ولي فقيه و حاکم شرع رجوع کند.
عضو خبرگان رهبري با اشاره به اينکه دلايل متعددي وجود دارد که وليفقيه در زمان غيبت، به عنوان نائب امام عصر (عج) به شمار ميرود و اطاعت از وي واجب است، ادامه داد: اما عدهاي خود را به غفلت ميزنند و دموکراسي را همچون وحي منزل و مقدستر از همه مقدسات ميدانند.
وي با اشاره به اينکه امام (ره) مسئله ولايتفقيه را احيا کرد، ادامه داد: در زماني که مردم از يک پاسبان ساده ميترسيدند و خود را مجبور به اطاعت ميديدند، يک روحاني عمامه به سر خطاب به شاه گفت: اگر خلاف احکام اسلامي عمل کني، تو را بيرون خواهم انداخت؛ و چنين کاري را هم کرد.
عضو خبرگان رهبري ادامه داد: از زمان امام حسن (ع) تا امروز، هرگز اين موقعيت فراهم نشده بود که در جامعه اسلامي يک حاکم مشروع در رأس حکومت قرار گيرد، چرا که بني اميه و بني عباس ائمه (ع) را خانه نشين کرده، حق آنان را غصب کردند، و بعد از آن نيز سلاطين جور حکومت کردند؛ اما بعد از 1300 سال که در همه عالم اسلام، يک حکومت مشروع وجود نداشت، خداوند به دست امام (ره) اين حکومت مشروع را به وجود آورد؛ و اين نعمتي است که دست کم در زمان غيبت، به هيچ کشور اسلامي داده نشده است.
آيت الله مصباح يزدي با تأکيد بر لزوم شکر اين نعمت، ادامه داد: در دوران طاغوت، متدينين، پولي که از دولت ميگرفتند را حرام دانسته و براي استفاده از آن از مرجع تقليد خودشان اجازه ميگرفتند؛ اما امروز همان پست و مقام در نظام اسلامي، نه تنها پولش جايز بلکه خدمت در آن پست، عبادت به شمار ميرود؛ همانگونه که در زمان شاه، جوانان از خدمت سربازي فرار ميکردند، اما بعد از انقلاب، نوجوانان شناسنامههاي خود را دست کاري ميکردند که سنشان بيشتر به نظر بيايد و بتوانند به جبهه بروند؛ و اين تفاوت ناشي از نعمت انقلاب اسلامي است.
وي با اشاره به اينکه نعمت برقراري نظام اسلامي با هيچ چيزي قابل مقايسه نيست، ادامه داد: روزي حاکمان ايران نوکر چشم بسته براي آمريکا بودند؛ اما امروز به عزتي رسيده ايم که آمريکا اقرار ميکند که بسياري از مسائل بين المللي و منطقهاي بدون حضور ايران حل نمي شود.
وي با بيان اينکه هرکس نعمت بيشتري داشته باشد، وظيفه بيشتري هم دارد، ادامه داد: وظيفه ما اين است که هر چه ميتوانيم بندگي خدا و خدمت به خلق خدا کنيم؛ و اگر اين را باور داشته باشيم، هر روز صبح که از خواب بيدار ميشويم، تنها به فکر درآمد و زندگي خودمان نيستيم، بلکه به فکر اين هستيم که چگونه بندگي خدا کنيم و مشکلات مردم را برطرف کنيم.
عضو خبرگان رهبري با اشاره به اينکه خدمت به مردم، آن هم مردم مسلماني که مشکلات زيادي را تحمل کرده و با ايثار و فداکاري نظام خود را حفظ کردند، بهترين کارهاست، ادامه داد: بايد سعي کرد حقوق مردم ادا شود و مشکلاتشان برطرف شود.
وي با اشاره به انواع مشکلات مردم اظهار داشت: بسياري از مشکلات، ريشه در برخي آداب و رسوم غلط دارد؛ و چنين مشکلاتي را يک روزه يا به زور نمي توان حل کرد؛ بلکه بايد به تدريج و با محبت و صبر و تفکر، آنها را اصلاح کرد.
آیت الله مصباح يزدي در ابتداي سخنانش ياد و خاطره همه کساني که در ايجاد زمينه انقلاب اسلامي نقش داشتند را گرامي داشت و افزود: از استان شما نيز بزرگواراني در اين راستا تأثيرگذار بودند. اولين آنها آيت الله بروجردي بود که شاه به سبب پشتيباني مردم از ايشان، احترام خاصي برايشان قائل بود. آيت الله کمالوند نيز در نهضت اسلامي خدمات ذي قيمتي انجام داد و به همان دليلي که شاه براي آيت الله بروجردي احترام قائل بود، براي ايشان نيز قائل بود. البته اين احترام به خاطر پشتيباني مردم و مخصوصاً برادران لر بود که غيرت ديني و ملي آنها سبب ميشد تا شاه مراعات کند.