arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۳۵۲۶
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۶ - ۰۹ آبان ۱۳۹۴

صادرات کالای ایرانی به چین از افغانستان هم کمتر است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رایزن بازرگانی ایران در پکن گفت: چین بیش از 600 میلیارد دلار واردات دارد که فعالیت ما در این حوزه حتی از افغانستان هم کمتر است.

سیدرضا سید آقازاده با بیان اینکه شرایط اقتصادی ایران در دو سال گذشته برای چینی ها متفاوت تر از وضع کنونی بود ، اظها داشت : چینی ها برای حفظ بازار ایران باید کیفیت سرمایه گذاری و کالا و خدمات خود را افزیش دهند.

وی اضافه کرد: چین شریک اول 130 کشور است و با آمریکا 555 میلیارد دلار تجارت خارجی دارد که در بیشتر موارد به نفع چینی است و چین بر اساس صدور کالا با قیمت و کیفیت مشخص توانسته است در بازار مشتری داشته باشد.
رایزن بازرگانی ایران در پکن گفت : ‌بیشتر کالاهای نامرغوب چینی به صورت قاچاق وارد می شود اما کالاهای وارداتی از مرزهای رسمی، از استاندارد لازم برخوردار و مرغوب است.

سیدآقازاده افزود: بر اساس تفاهم نامه میان ایران و چین، موسسه نظارت بر قرنطینه و نظارت بر کالای چین، بر کالای صادراتی چین نظارت می کند و از صادرات کالاهای بی کیفیت جلوگیری و آنها را از رده خارج کرده است البته با عادی شدن شرایط اقتصادی، امکان برای قاچاق کمتر می شود.

وی گفت: چین با یک میلیارد و 400 میلیون نفر جمعیت و درآمد سرانه 7 هزار دلار به تنهایی یک قاره و اقتصاد دوم دنیاست که بر اساس قدرت برابری خرید قدرت اول اقتصادی دنیا محسوب می شود.

سیدآقازاده با بیان اینکه چین منبع بزرگ سرمایه گذاری در دنیاست ، افزود : سیاست چین این است که شرکت های این کشور را در فعالیت های خارجی از این کشور مشارکت دهد که فرصتی برای فعالان اقتصادی ایران است.

وی با بیان اینکه چین بازار بزرگ کالای مصرفی، واسطه ای و سرمایه ای است، گفت: مشکل ما شناخت کم از بازار چین است و در محدوده ای خاص از بازار چین متمرکز شدیم و بیشترین تمرکز ما بر اساس خرید از این کشور است.

رایزن بازرگانی ایرانی در پکن گفت: مواد اولیه واسطه ای، مواد پتروشیمی و مواد معدنی بیشترین موارد صادراتی ایران را به چین تشکیل می دهد و دولت باید حمایت کند و اتاق ها، تشکل ها و اتحادیه های تولیدی و بازرگانی باید در این باره برنامه داشته باشند.
سیدآقازاده با بیان اینکه به شناسایی بیشتر بازار چین نیاز داریم ، گفت: فقط شهر چونک چینگ چین بزرگترین شهر دنیاست که 30 میلیون نفر جمعیت دارد و این شهر دو برابر پکن و پکن 8 برابر تهران وسعت دارد.

وی گفت: چین بیش از 600 میلیارد دلار واردات دارد که فعالیت ما در این حوزه حتی از افغانستان هم کمتر است.

رایزن بازرگانی ایران در چین گفت: اطلاعات جمع آوری شده از بازار چین را به سازمان توسعه تجارت می فرستیم تا در اختیار فعالان اقتصادی قرار گیرد اما باید بدانیم بخش بازرگانی چین در ایران شامل 8 نفر است که یک ساختمان مستقل دارند اما ما چنین امکاناتی نداریم.

سیدآقازاده افزود: اگر در حوزه کشاورزی مزیتی داریم بر اساس مقررات واردات محصولات کشاورزی دامی، هر محصول باید ارزیابی ریسک شود که 4 تا 10 سال طول می کشد و باید در این حوزه ها زودتر اقدام کنیم تا زودتر وارد بازار چین شویم.

وی گفت: در حوزه معدنی ظرفیت های خوبی برای صادرات داریم ضمن اینکه چینی ها هم مایل به سرمایه گذاری در این حوزه هستند و چین بزرگترین صادر کننده و وارد کننده ماشین آلات در دنیاست که اگر بخواهیم در این حوزه ورود کنیم باید در ترکیب کالاهای صادراتی خود تجدید نظر کنیم.

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان