پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مطالعات نشان میدهد که طی یک دوره بیکاری، سلامت روان مردان بیشتر از زنان تحت تاثیر قرار میگیرد. اما تاثیر آن بر روحیه فرد، بستگی به میزان استرسی دارد که در محیط کار به او وارد میشود. طبق نظرسنجی به عمل آمده از 11000 مرد، توسط مرکز آماردهی وزارت کار، یک چهارمشان (حدود 24 درصد) که تجربه بیکاری داشتهاند، مراحلی از افسردگی را گذراندهاند؛ درحالیکه از میان مردان شاغل، فقط 13درصدشان مدتی افسردگی داشتهاند.
هرچه طول مدت بیکاری بیشتر باشد، تعداد افرادی که علائم افسردگی دارند نیز بیشتر است. به این صورت از بین کسانی که حداقل یک سال بیکار بودهاند حدود 36درصد افراد افسرده بودند و این در حالی است که از بین افرادی که کمتر از شش ماه بیکار بودهاند تنها 18درصد مبتلا به افسردگی بودهاند. درباره سلامت زنان اختلالات بیشتری نسبت به مردان اعلام شده است. با این حال، وجود این احساس که به هیچ چیز علاقهای ندارند یا افسرده انگاشتن خود و دوره بیکاریشان، بسیار کمتر از مردان گزارش شده است.
افسردگی خطر بیکاری را افزایش میدهد
23درصد از مردانی که تا قبل از سال 2006 تجربه بیکاری را داشتهاند با اختلال سلامت روان در سال 2010 روبه رو شدهاند، در حالی که زنانی که دوره بیکاری نسبتا طولانی را تا قبل از 2006 داشتهاند، در سال 2010 هیچ نشانه دیگری مبنی بر افسردگی بروز ندادند. مطالعات نشان داده است که بیکاری ریسک ابتلا به افسردگی را در مردان بیش از زنان افزایش میدهد. از طرف دیگر، تجربه بیکاری بعد از یک شغل پر استرس، کمتر سلامت روان مردان را به خطر میاندازد. هرچه مردان در شغلشان بیشتر درگیر مسائل روانی- اجتماعی باشند، بیکاری کمتر روی سلامتی روانیشان تاثیر دارد. (45درصد افراد، با به خطر افتادن سلامت ذهنی مواجه هستند، درحالیکه از میان افرادی که روابط عمومی خوب دارند، 29 درصدشان در این خطر هستند.)