arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۹۷۶۲
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۸ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۴

پول مفت با زمین ملی مفت!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس سابق کانون مهندسان معمار دانشگاه تهران با انتقاد از زمین‌داری ادارات، گفت: طی دو دهه اخیر رسم بر این بوده که ارگان‌ها، سازمان‌ها و ادارات تحت عنوان تعاونی مسکن زمین‌هایی را از متولیان زمین شهری می‌گیرند و در بسیاری موارد پس از گرفتن مجوز ساخت به قیمت‌های گزاف می‌فروشند.

سیامک جولایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: عمده دلیل بالا رفتن قیمت زمین به زمین‌داری ادارات مربوط می‌شود. وقتی می‌گوییم مشکل بخش مسکن، وام و تسهیلات نیست، مسئولین امور اقتصادی و بانکی کشور به ما می‌خندند. بانک‌ها دارند خودشان زمین و مسکن می‌خرند و می‌فروشند. هر ارگان و سازمانی را می‌بینی برای خودش تعاونی مسکن ایجاد کرده و شروع به ساخت و ساز کرده است.

وی افزود: به عنوان تعاونی مسکن از مسوولین زمین شهری، زمین می‌گیرند، بعد یک آگهی می‌دهند با این مضمون که یک تعاونی مسکن، زمین دارد به متراژ فلان‌قدر. سپس زمینی را که مفت گرفته‌اند یک شبه با گرفتن مجوز ساخت، چندین برابر قیمت می‌فروشند. البته تعاونی مسکن فی‌نفسه بد نیست. انتقاد ما به زمین‌خواری و تملک دارایی‌های ملی توسط برخی ادارات است.

رییس سابق کانون مهندسان معمار دانشگاه تهران با اشاره به تملک زمین‌های پارک ملی سرخه حصار توسط تعاونی مسکن یکی از وزارتخانه‌ها که سال 1386 سر و صداهایی بپا کرد، یادآور شد: زمین ثروت ملی است. ثروت ملی را که چوب حراج نمی‌زنند. وقتی این اتفاق می‌افتد معلوم است که پول‌های کشور در زمین، زمین‌گیر می‌شود. آن‌قدر این حرف‌ها را در سازمان نظام مهندسی زدیم که خسته شدیم.

جولایی خاطرنشان کرد: چطور ما می‌توانیم انرژی هسته‌یی را به سرانجام برسانیم و در بسیاری از علوم جزو کشورهای رده بالای جهان قرار بگیریم اما نمی‌توانیم به مساله‌ی دلالی بخش مسکن پایان دهیم؟

وی با طرح این سوال که چرا قیمت مسکن همواره افزایش می‌یابد، گفت: عمده دلیل افزایش قیمت مسکن، افزایش قیمت زمین است، لذا خرید و فروش زمین به عنوان یک کالا باید ممنوع شود. چرا قیمت زمین بالا می‌رود؟ آیا زمین را وارد می‌کنیم؟ آیا بازار جهانی زمین داریم؟ آیا تحریم زمین شده‌ایم؟ متاسفانه برخی اقتصاددانان هرگز به این مسائل نمی‌پردازند؛ زیرا بر روی فرمول‌های اقتصاد غربی حرکت می‌کنند.

این کارشناس مسکن با اشاره به رکود حاکم بر بخش مسکن گفت: شاخص‌های منفی رشد و رکود فعلی حاکم بر بخش مسکن از جمله تهدیدهایی است که می‌تواند به فرصت تبدیل شود؛ به شرطی که خودمان بخواهیم فضای بخش مسکن را از حالت دلالی به حالت واقعی و مهندسی تبدیل کنیم.
نظرات بینندگان