پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : خرما ماده خوراکی خوشمزهای است که قدمت آن به 7000 سال قبل از میلاد میرسد. این ماده خوراکی یک منبع کامل غذایی محسوب شده و در کتب مقدس نیز به آن اشاراتی شده است. بر اساس مطالعات انتشار یافته در مجله تغذیه، اگرچه خرما میزان قند بالایی دارد اما پس از خوردن آن قندخون سریعا بالا نمیرود.
گفتنی است ارزش غذایی بالایی داشته و حاوی پروتئین، کربوهیدرات و انواع ویتامینهای B، A، K، C، منیزیم، پتاسیم، روی و دیگر موادمعدنی است.
شایان ذکر است که خرما در برخی مناطق به عنوان غذای اصلی مصرف میگردد و این روزها خواص درمانی فوق العادهای دارد، حال در اینجا به برخی از این خواص اشاره میکنیم:
بهبود سلامتی گوارش
خرما منبع خوبی از فیبر محلول و نامحلول است، که به سیستم گوارشی کمک ویژهای میکند. گفتنی است که فیبر موجود در خرما میتواند از سلامت روده و عملکرد آنرا حمایت کند. این ماده مغذی این اطمینان را حاصل میکند که موادغذایی به خوبی جذب بدن شده و در درمان یبوست نیز کاربرد دارد.
تنظیم کلسترول LDL
فیبر یافت شده در خرما به کاهش کلسترول LCL بدن کمک میکند که میتواند از طریق دستگاه گوارش جذب گردد.
باید گفت که کلسترول LDL نوع بدی است که باعث انسداد رگهای خونی شده و بیماریهای قلبی را به بار میآورد.
پیشگیری از انسداد عروق
تصلب شرایین بزرگترین علت سکته قلبی و مغزی است که به شدت کشنده میباشد. این اتفاق باعث قطع جریان خون به اندامهای حیاتی بدن میگردد. خرما حاوی آنتیاکسیدان و اسیدهای آمینه بالایی است که از این انسداد جلوگیری میکند. گفتنی است که خرما زمانی اثرگذاری بالایی دارد که با عصاره انار ترکیب گردد.
حفاظتکننده از کبد
سموم و مواد شیمیایی موجود در موادغذایی باعث اختلال در سلامتی و عملکرد کبد میشود. نکته مهم اینجاست که کبد مسئولیت مهمی را در بدن دارد که حفاظت از آن بسیار حائز اهمیت است. کبد زخمی است که به شدت به کبد آسیب میزند. لذا مصرف خرما بخصوص عصاره دانه آن میتواند از این آسیب پیشگیری کند. برای تاثیرگذاری بیشتر میتوان خرما را به همراه قهوه مصرف کرد.