پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عضو هیئتمدیره انجمن چشمپزشکی ایران گفت: شیوع عوارض چشمی ناشی از دیابت در کشور حدود 10 درصد بوده و آبمروارید شایعترین بیماری چشمی در ایران است.
هرمز شمس در گفتوگو با فارس، درباره عوارض دیابت بر روی چشم گفت: بیماری دیابت ازجمله بیماریهای بسیار شایع در ایران است و درصورتیکه بهخوبی کنترل نشود، عوارض متعددی بر روی اندامهای مختلف بدن از جمله چشم دارد. آسیب عصب باصره، فلج عضلههای چشمی، تشدید ابتلا به آبمروارید و آبسیاه و عفونتهای چشمی، اشکالات نمره عینک ازجمله عوارض دیابت بر روی چشم است، اما آنچه بیش از همه اهمیت دارد عارضهای است که در شبکیه ایجاد میشود.
وی در ادامه در تشریح عوارض دیابت بر روی شبکیه چشم گفت: تشکیل عروق اضافی در شبکیه نسبت به سایر عوارض خطرناکتر بوده و در صورت عدم درمان بهموقع باعث خونریزی داخل چشمی و نهایتاً کوری میشود. علاوه بر این دیابت کنترل نشده میتواند با ایجاد تورم در ناحیه لکه زرد شبکیه باعث کاهش دید شود. این در حالی است که بیماران مبتلابه دیابت با مراجعه بهموقع نزد متخصص شبکیه میتوانند از عواقب آن جلوگیری کنند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به پیشرفت در شیوههای درمانی چشمپزشکی بیماری قند گفت: کوری، درگذشته ازجمله عوارض بیماری قند بود ولی امروزه به کمک لیزر و داروهای مؤثر عروق اضافی تشکیلشده در شبکیه کنترل میشود و بدین ترتیب بینایی فرد دیابتی حفظ میشود.
این استاد اپیدمیولوژی بیماریهای چشم ایران در بیمارستان فارابی بابیان اینکه شیوع عوارض چشمی ناشی از دیابت حدود 10 درصد است، گفت: آبمروارید شایعترین بیماری چشمی در ایران است. عیوب انکساری، آبسیاه، تنبلی چشم، رتینوپاتی سالمندی از دیگر بیماریهای شایع چشم است.
وی ادامه داد: خوشبختانه بیماری بدخیم چشمی محلی در ایران وجود ندارد و بیماریهای چشمی که اکنون در ایران داریم، جهانی است و در همه دنیا شایع است.
وی افزود: تغییر در هرم سنی جمعیت در ایران بر روی آمار بیماریهای شایع نیز اثر گذاشته است. مک کولاپاتی از بیماریهای شبکیه در افراد مسن است که طی 20 سال گذشته شیوع بسیار کمی داشت ولی اکنون با رشد جمعیت سالمندی شیوع چشمگیری پیدا کرده است.