پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : "محمدباقر نوبخت" سخنگوی دولت در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به تبیین ضرورت تغییر قیمتهای حاملهای انرژی پرداخت.
به گزارش «انتخاب»، در ابتدای این برنامه وی با بیان این که طبیعی است که هر دولتی علاقهمند است مردم از کارش راضی باشند و با طرح این سؤال که بر این اساس چه ضرورتی داشت که ما قیمتها را افزایش دهیم تا موجب تکدر خاطر مردم شویم گفت: این قانون است و ما ملزوم به اجرای قانونی هستیم که در سال 1389 به صورت قانون 5 ساله تحت عنوان قانون هدفمندی یارانه به تصویب رسید.
وی ادامه داد: بر اساس این قانون اساساً، یارانههایی که هم اکنون به مردم پرداخت میشود نیز برخواسته از این قانون است و خلاصه این قانون این است که گران کن و بخشی از منابع حاصل از آن را بین مردم تقسیم کن.
سخنگوی دولت تصریح کرد: البته دلیل دیگر آن نیز آن است که ما قیمتها را به سمت متعارف منطقه برویم و به قیمتهای تمام شده نزدیک کنیم.
وی با اشاره به سیاستهای مهار تورم توسط دولت گفت: شخص رئیس جمهور به هیچ وجه موافق افزایش قیمت نبوده و نیست و این تصمیم بر اساس نظرات کارشناسی گرفته شده است.
نوبخت اضافه کرد: پیش از این قرار بود قیمت بنزین بین 1200 تا 1500 تومان شود که رئیس جمهور با آن مخالفت کرد.
اجرای قانون هدفمندی یارانه از روز اول غلط و نادرست بود
وی ادامه داد: ما از سال گذشته تا کنون بر اساس همان افزایش قیمتهایی که صورت گرفت کلاً 32 هزار میلیارد تومان منابع در اختیار داریم که بر اساس این قانون نصف این مبلغ میبایست بین خانوارها تقسیم میشد و 30 درصد به تولید و 20 درصد نیز به خزانه دولت واریز میشد اما این قانون از روز اول غلط و نادرست اجرا شد.
نوبخت در پاسخ به این سؤال که اگر این قانون وجود نداشت آیا خود دولت احساس میکرد که افزایش قیمتی صورت گیرد یا خیر گفت: با این افزایش قیمت منابعی حاصل خواهد شد که برای موارد مختلفی چون پرداخت میان خانوارها یا بخش بهداشت میبایست هزینه شود لذا یک وجه افزایش قیمتها ضرورت تأمین منابع بود منتهی دولت به هیچ وجه موافق با آن اجازه ای که بر اساس قانون به او داده شده بود تا 48 هزار میلیارد تومان از محل هدفمندی درآمد کسب کند نبود.
سخنگوی دولت یادآور شد: 32 هزار میلیارد تومان کل منابع ما است که اگر میخواستیم این مبلغ را به 48 هزار میلیارد تومان برسانیم باید چیزی حدود 16 هزار میلیارد تومان حاملهای انرژی و بنزین را گران میکردیم که اصلاً اقتصاد ما ظرفیت این افزایش قیمت را نداشت.
با تک نرخی شدن بنزین 3 هزار میلیارد تومان به دست میآید
سخنگوی دولت تصریح کرد: با تک نرخی شدن بنزین 3 هزار میلیارد تومان به دست میآید که بر اساس قانون درآمد آن نیز بین خود مردم تقسیم خواهد شد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که اگر چنین مصوبه ای نبود آیا خود دولت این احساس را برای افزایش قیمتها پیدا میکرد یا خیر اظهار داشت: آن چه که مجلس گفته بود در دو بخش درآمد و بخش هزینه بود که ما مایل بودیم هزینهها کم شود تا ما درآمدها را نیز به همان میزان تنظیم کنیم چرا که وقتی تکالیفی برای پرداختها برای ما وجود داشته باشد منابع آن نیز باید موجود باشد.
سخنگوی دولت اظهار داشت: راجع به موضوع بنزین همیشه این نظر وجود داشت که قیمتها به گونه ای اصلاح شود که جلوی رشد بی رویه مصرف گرفته شود چرا که اگر مانع از این کار نشویم باید بنزین را از خارج تأمین کنیم که این موضوع با توجه به شرایط تحریمی سبب میشد منابع ارزی دولت کاهش پیدا کند.
وی یادآور شد: آن چیزی که دولت به رغم این که مایل نیست قیمتها افزایش پیدا کند و دنبال مهار تورم است حاضر شد این اتفاق بیفتد یک تکلیف قانونی است.
نوبخت یادآور شد: کل درآمد حاصل از هدفمندی در حال حاضر 32 هزار میلیارد تومان است اما 42 هزار میلیارد تومان طبق روال گذشته باید بین مردم تقسیم شود که در این جا ما مشاهده میکنیم ما ده هزار میلیارد تومان با کسری بودجه مواجه ایم لذا ما باید تعدادی از خانوارها از دریافت رایانه حذف کنیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که چرا دولت روز سوم خرداد ماه را برای افزایش قیمتها انتخاب کرد و آیا گمان نمیکنید که این انتخاب یک بدسلیقگی بوده است گفت: ما ارتباطی بین تاریخ اعلامی و افزایش قیمتها با تاریخ مذکور نمیبینیم و واقعیت امر این است که این موضوع یک قانونی بود که باید اجرا میشد.
نوبخت با اشاره به این که رئیس جمهور با هر گونه افزایش قیمت مخالف است و شرایط به وجود آمده از جمله مابهالتفاوت درآمد 48 هزار میلیارد نسبت به 32 هزار میلیاردی و کاهش قیمت نفت باعث افزایش قیمت بنزین شده اظهار داشت: امسال باید قیمت بنزین به مبلغ 90 درصد قیمت مافوق خلیج فارس برسد که البته با توجه به بررسیهای انجام شده این اجازه داده نشد زیرا سناریوهای دیگری مانند افزایش قیمت بنزین به مبلغ 1200 و 1500 تومان ارائه شده بود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به این که کشور در تحریمهای بزرگی به سر میبرد و مبالغ هنگفتی در دسترس جمهوری اسلامی نیست یادآور شد: دولت با 24 میلیارد دلار کشور را اداره میکند حال آن که در گذشته با بیش از 120 میلیارد دلار و معادلات نشان میدهد که تأثیر افزایش قیمت بنزین بیش از دو درصد نیست.
وی عنوان داشت: ما به نظارتهای خود در این زمینه ادامه میدهیم و دولت به دنبال کسری بودجه است و متأسفانه برای پرداخت یارانه 6 هزار و 300 میلیارد تومان از خزانه که اختصاص به طرحهای عمرانی داشت برای پرداخت بین خانوارها اختصاص یافت و متأسفانه قانون هدفمند شدن یارانه به درستی انجام نشد.
2 هزار و 900 طرح ناتمام بر روی دستان دولت
نوبخت تاکید کرد: امسال سال هدفمندی یارانهها است و دولت گذشته نیز برای پرداخت هزینه هدفمندی یارانهها 5 هزار و 700 میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض کرد و با توجه به این که قانون باید اجرا میشد متأسفانه این موضوع باعث شد تا 2 هزار و 900 طرح ناتمام بر روی دستان دولت باقی بماند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به این که باید مابهالتفاوت افزایش قیمت بنزین در راستای تحول طرح سلامت هزینه شود تا مردمی که راضی هستند در بخش درمان هزینه کمتری پرداخت کنند اظهار داشت: باید مابهالتفاوت هزینه ای را که حدوداً 4 هزار و 800 میلیارد تومان میشود را برای بخش درمان و تجهیز بیمارستانها استفاده کنیم.
وی ادامه داد: نیازمندان واقعی تنها کسانی که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد بودهاند نیستند بلکه جمعیتی که در این زمینه نیازمند هستند بیش از اینها است و سال گذشته دو میلیون و 400 هزار نفر با احترام و اعتماد به دولت از دریافت رایانه انصراف دادند و دولت هیچ گاه با افزایش قیمت بنزین از هزار تومان به 1200 یا 1500 تومان موافقت نکرده است.
نوبخت با اشاره به تلاش وزارت تعاون و کارشناسان خبره این سازمان برای حرکت گام به گام در بخش هدفمند کردن یارانهها تاکید کرد: واقعاً دولت نگران مردم بوده و اگر با دقت کم قانون هدفمندی را انجام دهیم موجب نارضایتی مردم خواهیم شد و دولت به هیچ عنوان به دنبال این موضوع نیست و مردان دیپلماسی امروز در صحنه دیپلماتیک تلاش میکنند که منابع تحریمی را پیش بگیرند و تحریمها را لغو کنند و دولت یازدهم برای دفاع از حقوق و عزت ملت هیچ گاه کوتاه نمیآید.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان این که ما همواره نگران پرداخت یارانهها در موعد خود و حتی بیش از پرداخت حقوق کارکنان دولت هستیم تاکید کرد: باید شرایط به وجود آمده مدیریت شود و ما یک اصلاح قیمت قانونی داریم که آن طبق قانون لازم است که انجام شود اما دولت در بخش نظارت و با همکاری سایر ارگانها تلاش میکند تا افزایش قیمتی ایجاد نشود.
پرداخت یارانه 300 میلیارد تومانی به بخش صنایع
وی درباره این که برخی از صنایع از دولت درخواست افزایش قیمت محصولات تولیدی خود را داشتهاند گفت: درخواست افزایش قیمت داده شد اما دولت پاسخ نداد و ما در این زمینه تابع ضابطه و مقررات هستیم و با دقت کنترل تورم را نظارت میکنیم و تورم در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین 2 دهم درصد کاهش یافت که در این زمینه دولت ترجیح میدهد که به جای افزایش قیمتها با دادن مابهالتفاوت از افزایش قیمت جلوگیری کند و در این زمینه 300 میلیارد تومان یارانه پرداخت شده است.
نوبخت با اشاره به پرداخت یارانه به صنایعی مانند سیمان که به جای گاز از نفت گاز و مازوت استفاده میکنند یادآور شد: دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت مابهالتفاوت این هزینه را پرداخت کرده است.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تصریح کرد: هر هفته در روزهای 1 شنبه و 5 شنبه در ستاد اقتصادی دولت که رئیس جمهور هم حضور دارد همه مسائل اقتصادی بررسی میشود و در این زمینه درباره قیمت بنزین پس از ارائه استدلال رئیس جمهور حاضر شد تا افزایش قیمت بنزین را بپذیرد و در بخش طرحهای عمرانی 32 هزار میلیارد تومان به 246 طرح عمرانی اختصاص دادیم و اعضای کابینه دولت در این زمینه با تجربه بوده و تازه کار نیستند.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا موضوع افزایش قیمت بنزین زودتر مطرح نشد گفت: اگر این اتفاق رخ میداد باز هم دولت مورد هجمه قرار میگرفت و در این زمینه بررسی و مطالعات کاملی انجام شده بود.
سناریوهای مطرح شده برای حذف یارانه
نوبخت در پاسخ به سؤال دیگری درباره انسجام هدفمندی یارانهها اظهار داشت: سناریوهای زیادی از جمله جلوگیری از افزایش قیمت در مقابل کاهش میزان یارانه پرداختی از 45 هزار و 500 تومان به 30 هزار یا 25 هزار تومان و یا پرداخت یارانه فقط به اشخاص تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی با استدلال ارائه شده بود که در این بخش مطالعات و محاسباتی ریالی مفصلی انجام شده و ما با مراکز مطالعاتی گسترده و کارشناسان خبره خود این موضوع را به طور کامل بررسی کردیم.
سناریوی ترمیم کابینه واقعی نبوده
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در پایان در پاسخ به سؤالی درباره ترمیم کابینه با اشاره به اطلاعات توضیحات گذشته خود در این زمینه خاطر نشان کرد: سناریو ترمیم کابینه واقعی نبوده و دولت همواره از اقدامات خود ارزیابیهایی دارد و صرف مطرح شدن این موضوع از زبان یک مشاور صحیح نیست و دولت قدردان زحمات تیم اجرایی است.
به نظرم غلط چیز دیگریه
ملت می فهمد وسکوتش دلیل بر رضایت نیست چونکه به عشق شهدا ورهبری دلش اهل شکایت نیست
حالا ببینید ملت چه هزینه ای باید بدن برای اشتباهات آقایون...
اوصیکم به مرور تاریخ
تمام کشورها ی پیشرفته به ملتشون حقوق میدن!
درضمن هدفمندی واسه این بود که یکی مثل شما پولدارها همه یارانه ها رو قورت نده! خب معلوم میگین غلط بوده از اول
دوستانی که برای محمود دلشون تنگ شده می تونن فیلمهای سخنرانی وی رو در سازمان ملل، مجلس و ..... مجددا ببینند!
اگرعارف بود عدد لزرگتری میگذاشت!مثلا 3000!
ولی خب روحانی ضعیفتره دیگه
ممکنه سناریوی چهار ساله بودن ریاست روحانی واقعیت داشته باشه
حالا بنرين ميشد 1500 ميگفتن روحاني 2000 تومن رو نپذيرفت !
انقدر اشتباهات خودتون رو گردن بقيه نندازيد
هشتاد سال کار می بره هشت سال احمدی نژاد جبران بشه
تازه برگردیم سر پله اول
ما دولت احمدي نژاد رو بخوايم كي رو بايد ببينيم
چقدر دنیا کوچیکه...
دولت محترم نمي دانم ديگر كار شما چيست .
هرروز تصميم مي گيريد بر اقلام يا قلمي از مايحتاج مردم درصد را براي افزايش در نظر بگيريد.
وظيفه دولت چيست يكي از بندهايي كه براي شرح وظيفه دولت توسط مجلس تعريف شده است اين است كه برقراري يك زندگي استاندارد براي تمامي افراد جامعه
برق گران شد
گاز گزان شد
نان گران شد
بنزين گران شد
تمام مخارج دولت دارد از جيبب مردم بدبخت نه پولدارها پرداخت مي شود .
روز نيست كه خبري از اختلاسهاي ميلياردي شنيده نشود اگر اينها را باهم جمع كنيم مي شود هماني كه به نرخ وسيله هاي و مايحتاج مردم افزوده مي شود .
تو رو به خدا به فكر مردم باشيد
عارتان نيايد . لاپوشاني نكنيد با ردم صادق باشيد
بگوييد كه چه خبر است و چرا اينطوري مي شود
مي فرماييد تورم را كنترل كرديم
خو من شهروند بايد بدانم كه در تورم 40 درصد نان سنگگ من 500 تومان بوده و الان در تورم 14 درصد 1000 تومان
در تورم 40 درصد برنج پاكستاني من 45 تومان بوده الان در تورم 14 درصد 55 تومان و الي آخر
كاري نكنيد كه مردم بگويند صد رحمت به احمدي نژاد
به سلامت
حالا دارین توجیه می کنین
در ضمن هدف مندی یارانه ها هم یک کار درست است و در قانون نیز امده است فقط کسی جرات اجرای ان را نداشت
هر وقت آقاي سخنگو صحبتي كردن ما نتيجه برعكس توو رفتارهاي دولت مشاهده كرديم
اینجانب یکی از طرفدارهای اتشی جناب آقای روحانی بودم
اما متاسفانه با وجود این همه تبلیغات برای دولت ایشان نه تنها شعارهشون محقق نشد که هیچ برعکس بار سنگینی بر دوش مردم گذاشت
حالا میفهمم چرا مردم عوام باز هم میگویند محمود احمدی نژاد
با وجود تمام علاقه که به دولت روحانی دارم
اما باز به این نتیجه رسیدعلیرغم میل باطنی بگم آقای احمدی نژاد
روحانی بیش از 60 درصد آرایش را از دست داده من مطمنم
در این شهرستان خودم وقتی ارزیابی که میکنم دوستانی که دارم میبینم از از دولت روحانی نا امید و سرشکسته شدن
متاسفم.....
مردم بیچاره از همون اول گفتن این قانون اشتباهه چون همه بارش میفته رو قشر آسیب پذیر اما کو گوش شنوا!!
گرونی و تورم داره پدر مردمو در میاره انوقت میگن تورم شده 19 درصد!!!
خوب بلدین فشار رو بندازین روی دوش مردم
این همه مالیات میگیرید چیکارش میکنید؟
این همه ثروت خدادادی کجا میره؟
یکم کمتر خرج کنید ، کسری نمیارین ، بلکه اینقد اضاف میاد که میتونید یارانه رو 10 برابر کنید
از کشورهای اروپایی یاد بگیرید که توی بحران اقتصادی با ریاضت اقتصادی دولتی بحران رو پشت سر گذاشتن
نه با ریاضت اقتصادی مردمی
یه بچه ی 5 ساله هم میتونه با سبک مدیریت شما کشور رو اداره کنه ، دیگه چرا اومدیم رای دادیم به شما که دم از تغییر میزدین
یکی بگه برای کشوری کخ قیمت نفت براش زیر 10 دلاره قیمت تمام شده چقدر میشه برای بنزین؟
کاش کار کارشناسی دقیقی صورت می گرفت و مردم مبتلا به شرایط سخت اقتصادی نمیشد
یکی از راه ها افزایش تصاعدی قیمت حاملهای انرژی مثلا با نرخ رشد 5 درصد میتوانست باشد بدون پرداخت یارانه و یا حداکثر به دو دهک.
یعنی از سال آغاز دولت نهم هر سال 5درصد به قیمت حاملهای انرژی اضافه شود در این صورت بدون کوچکترین شوکی سوبسیدها طی یکدوره مشخص حذف می گردید و آثار تورمی توزیع یارانه چنین فشاری بر مردم وارد نمی کرد..اما جهل و جوگیری نگذاشت!
20+5=25 برای سال اول/25درصد 800 ریال + 800 ریال..200+800=1000 ریال
25+5=30 برای سال دوم/30درصد1000ریال +1000 ریال .330+1000=1330 ریال
30+5=35 برای سال سوم.35درصد 1330 ریال +1330ریال =1796
35+5=40 برای سال چهارم.40درصد1796+1796 ریال =2514
40+5=45 برای سال پنجم.45 درصد2514+2514 ریال=3645
..
..
..
تا رسیدن به قیمت واقعی سوخت
در ضمن دولت نهم بواسطه قطع افزایش 20 درصدی حاملهای انرژی در ابتدای هر سال ، در 5 سال توقف درآمد دولت را از این بابت حذف نموده که درآمد قابل توجهی بوده است.
حداقل یه معذرت خواهی از مردم نه به خاطر گران کردن بلکه به خاطر نحوه اجرای ان که یهویی انجام شد
خیلی خیلی از شما سپاس گذاریم که 1500 نشد
همش از افعال معکوس استفاده مکنه
هدفمندی از اول اشباه بود...
تنظیم خانواده از اول اشتباه بود...
به قول معروف جلوی ضرر را از هرجا بگیری سوده
چیزی که من سال ها منتظرشم
خدا را شکر. انشالا زودتر این اقدام صورت بگیره
واقعا اقتصاد مملکت را یارانه ها فلج کردند
موافق نبوده ولی نتونسته!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اینا میخوان یارانه رو حذف کنن،
این کجا و آن کجا؟
سوال بجایی است.لطفا یکی جواب بده
کاش به احمدی نژاد راضی بودیم
روحانی مچکررررررررررررررررررررریییییییییییییییمممممم!!!
يك سوال:مگر درآمدها و حقوق كارگران و كارمندان بسمت جهاني رفته كه ميخوايين قيمتها رو هم منطقه اي كنيد؟
نكنيد آقا نكنيد.مردم ميفهمن شعورشون به اون چيزايي كه شما ميگيد حتي فراترش هم ميرسه
ما نفهمیدیم این جمله یعنی:
1. خوش آمد گوییِ رئیس جمهور
2. تهدید مردم
3. معرفی مهربانی رئیس جمهور
4. حرف بی ربط
5. پر کردن فضای بین سایر جملات
6. اعلام "داشتن زبان" و "امکان حرف زدن"
و ...