arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۳۵۴۸
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۸ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴

سهم ايران از تجارت در بازار محصول هاي حلال دنيا چند درصداست؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مسوول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان دامپزشکي گفت: سهم ايران از تجارت در بازار محصول هاي حلال دنيا تنها دو دهم درصد است که نسبت به ظرفيت هاي پايه توليد کشور ناچيز است.

حجت الاسلام حمزه کلانتري روز دوشنبه در شوراي هماهنگي مديران و ناظران ذبح شرعي در اراک افزود: کشور ايران با داشتن چهار تا پنج درصد از مسلمانان جهان تنها 450 ميليون دلار از سه هزار ميليارد دلار صادرات در بازار حلال جهان را به خود اختصاص داده است.

وي ادامه داد: با توجه به فرمايش هاي رهبر معظم انقلاب در حوزه توليد غذاي حلال، فرصت ها و چالش هاي اين حوزه و فرهنگ سازي و شناسايي غذاي حلال در جهان و ضرورت حضور بيشتر ايران در اين بازار، امسال کد نظارت شرعي حلال در کشور رونمايي شد.

مسوول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان دامپزشکي بيان کرد: با کسب کد نظارت شرعي حلال ايراني توسط شش کشتارگاه معتبر استان تهران و يک کشتارگاه در استان مرکزي به عنوان دومين استان کشور، برند کالاي حلال ايراني عملياتي شد.
حجت الاسلام کلانتري افزود: در مرحله اول، تمام واحدهايي که در کشور در حوزه محصول هاي دامي اعم از کشتارگاه ها و مراکز عرضه که مشمول قانون هستند گسترش مي يابد و ملزم به رعايت دستورالعمل هاي کد نظارت شرعي هستند.

وي ادامه داد: سپس استفاده اين کد براي تمام واحدهاي مختلف که در خارج از کشور و بحث صادرات و واردات با ايران در ارتباط هستند الزامي مي شود تا اين کد به صورت بين المللي در سراسر دنيا گسترش يافته و کشورهاي اسلامي و غير اسلامي با اين کد و با فوايد آن آشنا شوند.
مسوول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان دامپزشکي افزود: با اجرايي شدن کد نظارت شرعي حلال در کشور و دنيا، مردم با اطمينان بيشتري مي توانند از حلال بودن غذاها، آن ها را مصرف کنند.
حجت الاسلام کلانتري بيان کرد: حضور ناظرين شرعي در کشتارگاه ها و رعايت موازين شرعي و بهداشتي از مهمترين شرايط دريافت اين کد توسط واحدهاي کشتارگاه هاي دام در کشور است.

وي ادامه داد: هم اکنون 600 تا 700 کشتارگاه دام و طيور در کشور فعال است که ناظرين شرعي بر نحوه کشتار و توليد محصول هاي دامي در آنها نظارت دارند که علاوه بر آن ها، 300 روحاني نيز در ديگر حوزه ها وظيفه نظارت بر ذبح شرعي را برعهده دارند.

نماينده ولي فقيه در استان مرکزي در اين نشست گفت: با ثبت کد نظارت شرعي حلال ايراني در دنيا و ايجاد الگوي جديد توليد محصول هاي سالم و حلال در بين کشورهاي اسلامي و غير اسلامي، مي توان احکام اسلام را به عنوان تابلوي آرامش بخش به خانواده ها معرفي کرد.
آيت الله قربانعلي دري نجف آبادي افزود: استفاده از غذاهاي سالم و حلال علاوه بر آثار اخلاقي و جسماني، آثار معنوي و روحي نيز در بر دارد و در تمام زندگي و آداب اسلامي نيز تاثير گسترده اي دارد.

امام جمعه اراک گفت: برند غذاي سالم و حلال ايراني بايد با فرهنگ سازي و کيفي سازي در جهان شناسايي شود و با معرفي بهينه به کشورهاي اسلامي و غير اسلامي جايگاه خود را بيابد.
مدير کل دامپزشکي استان مرکزي در اين نشست گفت: با توجه به ظرفيت هاي مختلف کشور در حوزه توليد محصول هاي خام دامي با دريافت کد نظارت شرعي حلال مي توان شرايط لازم را براي صادرات اين محصول ها به کشورهاي اسلامي و حضور گسترده تر در بازار حلال را فراهم کرد.

علي رضايي پور افزود: از نظر علمي ثابت شده است که ذبح اسلامي کمترين درد را دارد و از نظر بهداشتي چون تمام خون از بدن حيوان خارج مي شود بهترين گوشت حاصل مي شود.
وي ادامه داد: سال گذشته اراک به عنوان پايلوت شهر سالم از منظر غذا معرفي شد که سالم سازي فرآورده هاي خام دامي و مواد پروتئيني از مهمترين اهداف اين طرح است.

مدير کل دامپزشکي استان مرکزي، تجهيز کدينگ محصول هاي پروتئيني، قرنطينه و بازرسي دام را از جمله موارد اجرايي در طرح شهر سالم از منظر غذا عنوان کرد و گفت: بر اين اساس از ابتداي سال جاري سامانه کدينگ و رديابي فرآورده هاي خام دامي براي دو محصول مرغ و تخم مرغ اجرايي شده است.
رضايي پور ادامه داد: در اين سامانه اطلاعات مربوط به تاريخ توليد و انقضا و وضعيت بهداشتي محصول ثبت شده است و همشهريان با ارسال اين کد به شماره هاي بازرسي سازمان مي توانند وضعيت توليد و پخش محصول را مورد رديابي قرار دهند.

وي خاطر نشان کرد: در سال جاري براي تحقق شعار سازمان بهداشت جهاني مبني بر ايمني غذا از مزرعه تا سفره توليد مرغ با وزن يک کيلو و 800 گرم در استان مرکزي در دستور کار اين اداره کل قرار دارد و محصول هاي توليدي با وزن بيشتر به مراکز قطعه بندي ارسال مي شود.
در اين آيين کد نظارت شرعي حلال به عنوان دومين استان کشور به کشتارگاه بهسا مرغ خمين اعطا شد و از حجت الاسلام حمزه بهرامي به عنوان ناظر برتر ذبح شرعي استان مرکزي تقدير شد.
نظرات بینندگان