arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۲۴۵۸
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۶ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴

بیانیه مشترک اولاند و ملک سلمان درباره ایران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس‌جمهور فرانسه و پادشاه عربستان در بیانیه‌ای مشترک ضمن تکرار ادعاهای پیشین خود علیه ایران اعلام کردند توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 نباید موجب بی‌ثباتی منطقه شود.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه که به دعوت ملک سلمان پادشاه عربستان به ریاض سفر کرده است در آستانه برگزاری نشست شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج (فارس) با وی دیدار و گفت‌وگو کرد. دو طرف پس از این دیدار بیانیه‌ای مشترک منتشر و اعلام کردند فرانسه و عربستان لزوم دستیابی به یک توافق با ایران که قابل راستی آزمایی باقی بماند و محکم و الزام‌آور باشد را تأیید می‌کنند.

در ادامه این بیانیه آمده است: این توافق نباید منجر به برهم زدن امنیت و ثبات در منطقه شود و امنیت و ثبات کشورهای همسایه ایران را تهدید کند.

یک دیپلمات ارشد فرانسوی پس از دیدار رئیس‌جمهور این کشور با پادشاه عربستان، گفت که آنها واقعاً نگران‌ این هستند که وقتی تحریم‌ها علیه ایران لغو شود تهران می‌تواند پشتوانه مالی فعالیت‌هایش در منطقه را تأمین کند.

به گزارش رویترز،‌ مقامات آمریکایی که هم اکنون به مذاکرات هسته‌ای خود با ایران ادامه می‌دهند تأکید می‌کنند که به دنبال حصول بهترین توافق با ایران هستند و می‌گویند که موضع فرانسه بر سر میز مذاکره آنقدر که رسانه‌ها نشان می‌دهد سخت نیست.

به گزارش ایسنا، فرانسه در حالی نسبت به حصول توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران ابراز نگرانی می‌کند که شرکت‌های اروپایی به ویژه خودروسازان فرانسه خواهان لغو هرچه فوری این تحریم‌ها و بازگشت به بازار ایران هستند.

از زمان حصول توافق اولیه ژنو میان ایران و گروه 1+5 تا کنون هیأت‌های تجاری متعددی از کشورهای اروپایی شامل فرانسه به ایران آمده‌اند تا فرصت‌های تجاری را برای سرمایه‌گذاری پس از لغو تحریم‌ها بررسی کنند.

غرب به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر به بهانه توقف فعالیت‌های هسته‌ای ایران تحریم‌هایی را علیه کشورمان صادر کرده است. این در حالی است که ایران همواره تأکید می‌کند برنامه هسته‌ای‌اش ماهیت کاملاً صلح‌آمیز دارد و ایران به عنوان عضو آژانس حق برخورداری از تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای را دارد.
نظرات بینندگان