وزیر کشور گفت: رئیسجمهور نگران زلزله تهران است بنابراین سال گذشته برای تهران 100 میلیارد تومان اعتبار پیشبینی کرد تا به وسیله آن تجهیز لازم برای آمادگی پایتخت در برابر زلزله احتمالی صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری انتخاب به نقل از ایلنا، مصطفی محمد نجار در همایش شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور و مدیران کل مدیریت بحران استانها با پیام اینکه کشور ما کشوری بحرانخیز است، افزود: از 43 نوع بلای طبیعی 34 نوع آن در کشور ما تجربه شده است که همین کشور ما را مستعد به حوادث و بلایای طبیعی میکند.
وزیرکشور ادامه داد: بایستی آمادگیها را هم در مسئولین و هم در مردم افزایش دهیم و در حالی که دنیای کنونی در جهت پیشبینی حوادث حرکت میکنند ما نیز کارهای علمی و تحقیقاتی خود را افزایش دهیم تا بتوانیم حوادث را قبل از وقوع پیشبینی کنیم.
نجار ادامه داد: مطالعات نشان میدهد جاهایی که کارهای پیشگیرانه صورت گرفته است عوارض ناشی از حوادث کاهش چشمگیری داشته است.
او با بیان اینکه یکی از تهدیدات بزرگ تهران زلزله است، افزود: با توجه به اینکه شهر تهران روی یک گسل زلزلهخیز قرار گرفته است باید قبل از رخداد این حادثه آمادگی لازم را در همه ارگانها به وجود آوریم یعنی اینکه هر ارگان بداند در هنگام وقوع حادثه چه وظیفهای را باید انجام دهد.
وزیر کشور تاکید کرد: کارهای دقیقه 90، کارهای مدیریتی و سیستمی نیست و قبل از وقوع حادثه باید جوانب امر بررسی و اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
او تاکید کرد: رئیسجمهور بارها به من تاکید کرده که نگران زلزله تهران است البته این به این معنی نیست که قرار است اتفاقی بیفتد بلکه به این معنی است که ما باید آمادگی لازم را در برابر چنین حوادثی داشته باشیم. به همین منظور رئیسجمهور سال گذشته برای تهران 100 میلیارد تومان اعتبار پیشبینی کرد تا به وسیله آن تجهیز لازم برای آمادگی پایتخت در برابر زلزله احتمالی صورت گیرد.
او همچنین افزود: بایستی در جهت کاهش بحث خطرپذیری در حوادث گام برداریم و این کاهش خطرپذیری را در سیاستگذاریهای آتی دولت وارد کنیم.
نجار با تاکید بر استفاده از دانش علم روز افزود: بایستی تلاش ما این باشد که از تجارب سایر کشورها در زمینه مدیریت بحران بهره بگیریم و دانشمان را به روز کنیم به همین منظور باید پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه مدیریت بحران را افزایش دهیم.
گسترش صنعت بیمه در حوادث نیز از دیگر مباحثی بود که وزیر کشور به آن پرداخت و افزود: بایستی کمبودها را در بحث بیمه محصولات کشاورزی و سایر خسارتهایی که در بلایای طبیعی متوجه مردم میشود کاهش دهیم چون دولت به تنهایی بودجه لازم برای جبران خسارت شهروندان در بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه را ندارد بنابراین صنعت بیمه باید ساز و کاری در زمینه جبران اینگونه خسارتها باشد.
نجار در مورد مدیریت جامع اطلاعات در بحث حوادث در بحرانها نیز افزود: در حال حاضر در زمینه اطلاعرسانی در حوادث غیرمترقبه ضعیف هستیم و باید راهکاری بیندیشیم تا اطلاعرسانی دقیق و به موقع به مردم و مسئولین در هنگام وقوع حوادث صورت گیرد.
او در مورد بحث حریق جنگلهای کشور نیز افزود: بایستی کلاً امداد هوایی کشور را تقویت کنیم و در این زمینه راهکارها و اقدامات لازم را انجام دهیم.
نجار تاکید کرد: طولانی شدن آتش جنگلهای گلستان باعث شد تا این آتش به جنگلهای استان مازندران و حتی خراسان شمالی نیز کشیده شود که این قابل قبول نیست. بنابراین مسئولان ذیربط باید با توجه به تجاربی که از این حادثه به دست آوردهام چارهای بیندیشم تا این مشکلات در سال آینده یا اصلا به وجود نیاید یا در صورت به وجود آمدن هر چه سریعتر اطفاء شود.
وزیر کشور تاکید کرد: مسئولان مدیریت بحران باید سعی کنند که در هنگام وقوع حوادث آمارها را دقیق اعلام کنند زیرا آمار کاذب اعتمادها را از بین میبرد.
نجار در جمع خبرنگاران نیز با بیان اینکه بحث انتقال پایتخت مطرح نیست، افزود: با توجه به تصویب بودجه 100 میلیارد تومان برای بحث تجهیز تهران توسط رئیسجمهور در حال حاضر بحث انتقال پایتخت به جای دیگری مطرح نیست.
او ادامه داد: در حال حاضر بحث اصلی سبک کردن جمعیت تهران است که از طریق طرحهای دور کاری و توزیع عادلانه امکانات در سراسر کشور در حال حاضر شاهد مهاجرت معکوس جمعیت از تهران به شهرستانها هستیم.
آيا کساني که اجرا شدن اين طرح را مسکوت گذاشته اند و موجب مرگ هزاران نفر از هموطنان مان در سالهاي اخير و آينده شده و ميشوند مسئول نيستند !؟
آيا کساني که اجرا شدن اين طرح را مسکوت گذاشته اند و موجب مرگ هزاران نفر از هموطنان مان در سالهاي اخير و آينده شده و ميشوند مسئول نيستند !؟