پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه از تنها اردوگاه کار اجباری نازیها در خاک فرانسه بازدید کرده و در مورد خطر بازگشت یهودیستیزی و نژادپرستی به اروپا هشدار داده است.
اولاند گفت "بدترین اتفاقها هنوز هم ممکن است روی بدهند. یهود ستیزی و نژاد پرستی هنوز در بین ما وجود دارند."
رئیس جمهوری فرانسه همچنین از بنای یادبودی که به یاد برخی از هزاران یهودی، مبارزان مقیم آن جا و دیگر کسانی که در اردوگاه ناژویلر استراتوف نزدیک شهر استراستبورگ کشته شده بودند، پرده برداری کرد.
مراسم یادبود دیگری هم در شمال آلمان برای بزرگداشت هفتادمین سال بسته شدن اردوگاه برگن بلزن برگزار شد. تعداد کشته شدگان این اردوگاه ۷۰ هزار نفر تخمین زده می شود.
فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه، که روز یکشنبه به مناسبت بزرگداشت یاد یهودیان، کولیها و شهروندان فرانسوی کشته شده در اردوگاههای کار اجباری نازیها در زمان جنگ جهانی دوم از اتاقهای گاز این اردوگاه، بازدید میکرد، روستاییان منطقه را به مقابله با موج تازه ضد یهودی و نژاد پرستانه فراخواند.
این اردوگاه در سال ۱۹۴۱ و به منظور حذف مخالفان آدولف هیتلر ساخته شد و شهروندانی از بیش از سی کشور اروپایی در آن به کار اجباری واداشته شدند.
بیشتر از ۵۰ هزار نفر زندانی این اردوگاه، مبارزانی بودند که در برابر اشغال فرانسه به دست نازیها مقاوت میکردند و تقریبا نیمی از آنها به علت گرسنگی، بیماری و شکنجه از بین رفتند.
نازی ها همچنین یکی از اولین اتاقهای گاز خود را در این اردوگاه ساختند و آزمایش کردند.
فرانسوا اولاند و مارتین شولتز رئیس پارلمان اتحادیه اروپا، از این اتاقها بازدید کردند و از پلاکی که در یادبود کشته شدگان یهودی و کولیهای در این اتاقها ساخته شده بود پرده برداری کردند.
توربیان یوگلان دبیر کل شورای اروپا هم در این مراسم خواستار تلاشهای تازه برای جلوگیری از تنشهای قومی در اروپا شد که عمدتا صلحطلب است اما با رکود اقتصادی و موج تازه مهاجرت مواجه شده است.
او گفت که "در برابر چهره رو به گسترش نژاد پرستی در اروپا، فرهنگ گرامیداشت قربانیان هولوکاست از همیشه مهمتر شده است."
فرانسوا اولاند سپس به همراه سایر مقامهای اروپایی از موزه یادبود اردوگاه بازدید کرد. این مرکز شامل اتاقهایی است که برای آزمایش بر روی زندانیان، کالبد شکافی و خندقی برای خاکسترهای قربانیان ساخته شده است.
این اردوگاه به دست ۳۰۰ آلمانی که به خاطر مخالفت با هیتلر به دست نازیها بازداشت شده بودند ساخته شد. خود سازندگان این اردوگاه پس از آن در استراتوف محاکمه و کشته شدند.
وقتی سربازان متحدین در سپتامبر ۱۹۴۴ به این شهر نزدیک شدند، نازیها کمپ اصلی را تخلیه و زندانیان را مجبور به راهپیمایی به سمت داخائو کردند.
سربازان آمریکایی باقیمانده اردوگاه را در نوامبر سال ۱۹۴۴ آزاد کردند.
منبع: بی بی سی