arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۸۶۹۲
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۲ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۴

بورس در انتظار کاهش نرخ سود بانکي

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 رئيس سازمان بورس با بيان اينکه بزرگترين اخلال نظام اقتصادي در موسسات غير مجاز و سودهاي بانکي است گفت: برخي از اين موسسات و حتي بانک ها آخرين مصوبات بانک مرکزي را در خصوص کاهش نرخ بهره بانکي رعايت نمي کنند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه، ديدار نوروزي مديران ارشد بازار سرمايه با سخنراني محمد فطانت، رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار، برگزار شد.

محمد فطانت گفت: بازار با ريسک اساسي رو به رو بود که نخستين ريسک بازار بحث هاي سياسي خارجي و بين المللي و دومين ريسک دغدغه فعالان بازار سرمايه در خصوص صنعت پالايشگاه ها بود.

وي افزود: بحث هاي سياسي به لطف تيم مذاکره کننده تا حدقابل توجهي ابهام از بازار سرمايه زدوده شد در خصوص پالايشگاه ها نيز که تا پيش از بازگشايي آنها فعالان بازار سرمايه انتظار اتفاقات غيرقابل کنترل در بازار سرمايه را داشتند به لطف ابهام زدايي از اين صنعت چشم انداز مناسبي پيدا کرده است.

سايه سود بانکي بر بازار

رئيس سازمان بورس ادامه داد: سومين ريسک بازار سرمايه که هنوز سايه آن بر بازار سرمايه قرار دارد ، نرخ سود بانکي است که بايد تمام فعالان بازار سرمايه و رسانه ها تلاش کنند که اين موضوع نيز با توجه به کاهش نرخ تورم بر طرف شود.

وي اظهار داشت : نرخ سود بانکي در وضعيت فعلي هم بازار سرمايه را تحت تأثير منفي قرار مي دهد و هم به نفع صنعت بانکداري نيست و احتمال خطر ورشکستگي بانک ها را رقم مي زند ، بنابراين بايد تلاش جدي در خصوص رفع اين مشکل صورت گيرد .

رئيس سازمان بورس و اروق بهادار با بيان اينکه بزرگترين اخلال نظام اقتصادي در موسسات غير مجاز بانکي و سودهاي بانکي است ، گفت: برخي از اين موسسات و حتي بانک ها آخرين مصوبات بانک مرکزي را در خصوص کاهش نرخ بهره بانکي رعايت نمي کنند.

وي تصريح کرد: مسئولان اقتصادي و تصميم گيران در خصوص کاهش نرخ بهره بانکي متفق القول هستند ما هم در اين برهه زماني تلاش مي کنيم که کاهش نرخ سود سپرده بانکي سريعتر با مصوبات مطابقت داده شود.

ابهام زدايي از وضعيت صنايع براي حمايت از صنايع بورسي

فطانت در خصوص حمايت از صنايع بورسي گفت: با وجود تلاش هاي بسيار در خصوص رفع ابهام از صنعت پالايشگاهي، لازم است در خصوص ساير صنايع نيز ابهام زدايي شود و حمايت، مراقبت و مواظبت از صنايع بايد به طور مداوم و از طريق کميته بازار سرمايه انجام گيرد.

وي در خصوص مباحث بين المللي گفت: بيانيه سوئيس را مبارک مي دانيم و بايد خودمان را براي پايان آن در تاريخ 11 تير و رفع تحريم ها آماده کنيم.

آمادگي بازار سرمايه پس از تحريم ها

رئيس سازمان بورس با اشاره به آمادگي بازار سرمايه پس از تحريم ها گفت: رئيس جمهور پس از بيانيه لوزان به اهميت فضاي کسب و کار و مساعد شدن فضاي سرمايه گذاري پس از تحريم ها اشاره کرد که بازار سرمايه در اين خصوص نقش بسيار مهمي دارد و براي اينکه اين فراز از جملات رئيس جمهور جامه عمل پوشانده شود و بازار سرمايه بتواند نقش اساسي در جذب سرمايه گذاري داخلي و خارجي داشته باشد بايد خود را آماده کنيم.

وي اظهار داشت: ظرفيت هاي اقتصادي بازار فعلي بايد به طور کامل محقق شود تا بتوانيم در خصوص اشتغال زايي و کاهش نرخ بيکاري و اتمام پروژه هاي در دست و همچنين حفظ مزيت پذيري صنايع مانند نفت و گاز را به درستي ايفاي نقش کنيم.

تقاضاهاي متعددي خارجي ها براي سرمايه گذاري در ايران

فطانت خاطرنشان کرد: سرمايه گذاري مهيا نمي شود مگر اينکه از فضاي پيش آمده در خصوص جذب سرمايه گذاري خارجي استفاه کنيم.

رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به تمايل سرمايه گذاران خارجي از کشورهاي مختلف از جمله آمريکا و کشورهاي اروپايي طي مدت اخير گفت: در اين مدت اخير تقاضاهاي متعددي براي سرمايه گذاري مستقيم و غير مستقيم صورت گرفته است .

رفع مشکل عرضه نفت خام در بورس انرژي

وي درباره عرضه نفت خام در بورس انرژي گفت: پيش از اين چند مشکل اساسي در خصوص عرضه نفت خام به دليل قوانين وجود داشت که با همکاري هاي مدير عامل بورس انرژي-سيد علي حسيني- تا حد زيادي اين مشکلات برطرف شده است.

وي در اين باره توضيح داد: از آنجايي که بخشي از درآمد نفتي به صندوق توسعه و بخش ديگر آن به بانک مرکزي و وزارت نفت واريز مي شود در خصوص نوع واريز درآمد ريالي فروش نفت در بورس انرژي مباحثي مطرح بود که بر اساس اين قوانين، واريز درآمد حاصل از فروش نفت به شکل ريالي به صندوق توسعه ملي يا بانک مرکزي صورت مي گيرد.

وي با بيان اين که اين تشريفات خاص برطرف شده است ، گفت: با برسي هاي بورس انرژي و ستادهاي ويژه در اين خصوص، اين شيوه مطرح شد که اميدواريم به زودي به صورت رسمي ابلاغ شود .
نظرات بینندگان