arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۵۲۷۴
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۳ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۳

معاون اول رئيس جمهور: ديپلماسي فعال ايران‌هراسي را از بين برديم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 معاون اول رئيس‌جمهور با اشاره به اينکه ديپلماسي فعال ايران‌هراسي را از بين برديم گفت: دولت يازدهم روز به روز روابط خود را با کشورهاي اطراف نظير عراق و ترکيه را افزايش داد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس‌جمهور پيش از ظهر امروز (پنجشنبه) در مراسم «بهره برداري از سيستم کنترل اتوماتيک قطار (ATC) در محور تهران- مشهد» و تجهيز 10 ايستگاه به سيستم علائم الکتريکي در شبکه ريلي کشور اظهار داشت: يکي از مشکلات امروز کشور اين است که حجم بالايي از مسافر و بار از طريق جاده جابجا مي‌شود که لازم است در اين زمينه اصلاحاتي صورت گيرد.

وي با تاکيد بر اينکه براي توسعه خطوط ريلي در شبکه حمل و نقل راه آهن بايد چند اولويت مد نظر قرار گيرد، تصريح کرد: وزارت راه و شهرسازي بايد اولويت نخست را بر استفاده حداکثري از ظرفيت‌هاي موجود در شبکه حمل و نقل ريلي قرار دهد.

معاون اول رئيس‌جمهور ادامه داد: موضوع ديگري که بايد به طور همزمان دنبال شود، افزايش ناوگان حمل و نقل ريلي است‌ زيرا براي توسعه حمل و نقل از طريق راه آهن نيازمند افزايش واگن و لوکوموتيو هستيم که البته تحقق اين امر از طريق دولت امکان‌پذير نيست و لازم است بخش خصوصي در اين عرصه ورود پيدا کند چراکه بر اساس اصل 44 قانون اساسي دولت بايد حتي‌الامکان از ورود به حوزه‌هايي که بخش خصوصي مي‌تواند در آن فعال باشد، پرهيز کند.

جهانگيري با اشاره به وجود تسهيلات، امتيازات و تخفيف‌هاي فراوان براي فعاليت بخش خصوصي خاطرنشان کرد: اگر شرايط به گونه‌اي باشد که بخش خصوصي احساس کند با ورود به حوزه راه آهن و تامين ناوگان خطوط ريلي مي‌تواند از سود معقول و منطقي برخوردار باشد، حتماً در اين زمينه فعال خواهد شد.

وي افزايش خطوط ريلي و برقي کردن قطارها را از ديگر ضرورت‌هاي کاري و اولويت‌هاي قطعي وزارت راه و شهرسازي برشمرد و گفت: وزارت راه بايد اتصال خطوط ريلي به کشورهاي ديگر و تکميل شبکه‌هاي داخلي و بين‌المللي راه آهن را نيز مدنظر قرار دهد و اميدوارم اين جهت‌گيري در برنامه ششم توسعه به طور جدي دنبال شود.

معاون اول رئيس‌جمهور در ادامه سخنان خود با ابراز ارادت و عرض ادب به ساحت مقدس حضرت فاطمه (س) گفت: ا ميدوارم خداوند به همه ما توفيق دهد که همواره پيرو راه اهل بيت (ع) باشيم و از دامان پرمهر ائمه‌اطهار بهره‌مند شويم.

جهانگيري در ادامه سخنان خود اظهار داشت: سال 93 روزها و لحظات پاياني خود را سپري مي‌کند و هم اکنون به سمت آغاز سال 94 مي رويم که لازم است پيشاپيش به ملت بزرگ ايران سال جديد را تبريک عرض کنم و اميدوارم سال 94 از هر نظر براي مردم ايران سالي خوب، همراه با موفقيت‌هاي بزرگ در صحنه‌هاي داخلي و بين‌المللي بوده و شاهد حل مشکلات از زندگي مردم و هموار شدن مسير توسعه کشور باشيم.

معاون اول رئيس جمهور با بيان اينکه سال 93در يک ارزيابي کلي، سالي خوب براي کشور بود، تصريح کرد: در اين سال توفيقات مهمي در عرصه بين‌المللي بوجود آمد و موفق شديم با سازوکارهاي صورت گرفته و ديپلماسي فعال ايران‌هراسي را که در صحنه بين‌الملل به راه افتاده بود، از بين برده و ايران را به عنوان کشوري متمدن و تاريخي با مردماني بزرگ به جهان معرفي کنيم.

وي اضافه کرد: ملت ايران نه تنها به دنبال حل مشکلات خود بلکه درصدد حل مسائل منطقه است و امروز که همه دنيا به دنبال راهکارهايي براي مقابله با تروريسم در منطقه هستند، جمهوري اسلامي ايران که از قبل نسبت به اين موضوع هشدار داده بود، بيش از ساير کشورها مي‌تواند در اين زمينه اثرگذار باشد.

جهانگيري ادامه داد: دکتر روحاني در اولين حضور خود در مجمع عمومي سازمان ملل متحد در سال 92 نسبت به خشونت و تروريسم موجود در جهان اخطار داد و گفت که بايد همه با هم براي دستيابي به جهان عاري از خشونت و تروريسم متحد شويم که اين پيشنهاد رئيس جمهور با استقبال اکثريت در سازمان ملل مواجه شد.

وي همچنين به جهت‌گيري دولت تدبير و اميد براي توسعه روابط با ساير کشورها اشاره کرد و افزود: دولت يازدهم روز به روز روابط خود را با کشورهاي اطراف نظير عراق و ترکيه و همچنين کشورهاي شمالي و شرقي افزايش داد و توانست روابط بين‌المللي را به سطح قابل قبولي برساند.

معاون اول رئيس‌جمهور با بيان اينکه حجم مبادلات تجاري کشور در سال 93 به عدد قابل توجهي رسيده و بالغ بر 150 ميليارد دلار شده است، گفت: دولت طرح‌هاي مهمي را با استفاده از منابع خارجي (فاينانس) انجام داده که در اين زمينه فقط ميزان استفاده از فاينانس با کشور چين حدود 18 ميليارد دلار است که اين حجم استفاده از منابع خارجي در مدت يکسال اتفاقي کم‌نظير است.

جهانگيري با اشاره به بهبود انسجام داخلي کشور در دولت تدبير و اميد، تصريح کرد: خوشبختانه فضاي تند بداخلاقي کمتر شده و نشاط سياسي در ميان جريانات مختلف بهبود پيدا کرده که اميدوارم بتوانيم اين روند را در سال 94 استمرار دهيم.

وي همچنين با اشاره به کنترل تورم در 18 ماه گذشته و کاهش آن از 40 درصد به 16 درصد خاطرنشان کرد: برخلاف تصور برخي افراد که گمان مي‌کنند اين ميزان کاهش تورم حاصل عملکرد انقباضي دولت بوده، بايد گفت که اين تصوري اشتباه است؛ زيرا در سال 93 حجم تسهيلات دهي نظام بانکي نسبت به سال گذشته افزايش يافته و در بودجه عمراني نيز شاهد رشد قابل توجهي بوديم. پس از آنکه در سالهاي 91 و 92 کشور با رشد منفي اقتصادي روبرو بود، در سال 93 رشد اقتصاد کشور مثبت شد و به حدود 3 درصد رسيد اما هنوز با اهداف مورد نظر فاصله داريم و بايد براي افزايش رشد اقتصاد کشور تلاش کنيم.

معاون اول رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه البته هنوز مشکلات و محدوديت‌هاي زيادي در کشور وجود دارد و مردم نيز با مسائل مختلف روبرو هستند، گفت: دولت تلاش دارد اشتغال و رونق اقتصادي را به مساله اصلي سال 94 تبديل کند و توسعه صادرات را نيز به عنوان يکي از مهمترين جهت‌گيري‌ها دنبال کند.

جهانگيري افزود: لايحه حمايت از توليد که از سوي دولت به مجلس ارائه شده بود، هم اکنون در شوراي نگهبان است که اميدوارم هر چه زودتر در اختيار دولت قرار گيرد زيرا با اجراي اين برنامه قانوني بخش قابل توجهي از موانع توليد برطرف شده و شرايط مساعدي براي فعاليت بخش خصوصي فراهم خواهد شد.

وي تصريح کرد: دولت تلاش کرده برنامه‌اي متفاوت و جديد ارائه دهد که از نظر محتوا با برنامه سال‌هاي گذشته فرق داشته باشد و هم جامع و کل نگر و هم مساله محور باشد. برنامه مساله محور بدين معنا که دولت بنا دارد در برنامه پنج ساله بر برخي موضوعات اصلي کشور تمرکز ويژه داشته و بتواند در طول يک برنامه، مسائل اصلي نظير بحران آب، محيط زيست، توازن منطقه‌اي و توسعه ريلي را حل کند.

معاون اول رئيس‌جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به نگاه ويژه دولت تدبير و اميد به سواحل کشور و به خصوص سواحل جنوبي مثل سواحل مکران خاطرنشان کرد: ظرفيت‌هاي ويژه‌اي در بخش سواحل در ايران وجود دارد و اگر اين امکان در هر يک از کشورهاي ديگر وجود داشت، آن را به کانون توسعه تبديل مي‌کردند‌ لذا بايد با کشورهاي منطقه توافقاتي در زمينه توسعه حمل و نقل ريلي در سواحل منعقد سازيم که هم به ترانزيت کالاي اين کشورها و رشد ترقي آنها منجر شود و هم زمينه توسعه ايران فراهم شود.

جهانگيري با بيان اينکه وزارت راه و شهرسازي برنامه‌هاي خوبي براي توسعه راه آهن و شبکه ريلي کشور دارد، گفت: اين برنامه‌ها بايد به صورت جدي پيگيري و دنبال شود زيرا رئيس جمهور نيز تاکيد ويژه‌اي نسبت به توسعه خطوط ريلي دارد و دولت نيز اين موضوع را به طور ويژه دنبال خواهد کرد.

وي در بخش پاياني سخنان خود با اشاره به توان بالاي علمي کشور و وجود دانشمندان و متخصصين در زمينه‌هاي مختلف در ايران گفت: دانشگاه‌هاي کشور از توان علمي و ظرفيت بالايي برخوردار هستند و برخي از اين دانشگاه‌ها در سطح بين‌الملل داراي اعتبار هستند.

در اين مراسم تجهيز 10 ايستگاه راه آهن کشور به سيستم علائم الکتريکي در شبکه ريلي مورد بهره‌برداري قرار گرفت و ‌جهانگيري به طور نمادين از طريق ارتباط زنده تلويزيوني با مرکز استان قم فرمان بهره‌برداري از اين سيستم در استان قم را صادر کرد.
منبع: تسنیم
نظرات بینندگان