arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۴۲۷۹
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۴ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۳

تهمت های زیادی به "حاج احمد خمینی" زدند ولی او روی هدفش ایستاد

* سید علی خمینی
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مراسم بزرگداشت بیستمین سالگرد ارتحال حجت الاسلام و المسلمین حاج سید احمد خمینی با حضور جمعی از مسوولین استان اصفهانٰ و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی در خیمه حسینی گلستان شهدای شهر اصفهان برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی در این مراسمٰ، گفت: شهدا به واقع کسانی بودند که امانت الهی را به صاحبش برگرداند و موجب حفظ نظام و اسلام شدند. ما همیشه مدیون خون پاک شهدا هستیمٰ و اگر در تمام سال برای شهدا برنامه بگیریم، نمی توانیم ذره ای از شجاعت آن ها را بیان کنیم. آن ها با خدا معامله کردند و عزیزترین سرمایه شان که جانشان بود را در طبق اخلاص گذاشتند.

وی افزود: عزیزترین کسانی که امام در جمعشان حاضر می شد، اعضای خانواده شهدا بودند، او قدرشهدا را خوب می دانست. از خدا می خواهیم که به ما توفیق عمل به وظایف و شهادت در راه امام و انقلاب را عطا کند.

یادگار امام، ضمن تبریک بیست و دوم اسفند ماه سالروز تاسیس بنیاد شهید و ایثارگران، گفت: بنیاد شهید بنیادی است که وظیفه دارد، فرهنگ شهادت را نسل به نسل منتقل کند، تا این فرهنگ همواره ماندگار باشد.

وی در ادامه و در تشریح خصوصیت های حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی، به بیان جنبه هایی از شخصیت ایشان اشاره پرداخت و گفت: اولین خصلت ایشان این بود که فرزند و تربیت یافته امام بود. اینکه کسی پدرش امام با آن حوزه اشراقی بزرگ باشدٰ، در حالی که از حیث مادری هم، بیت آقای ثقفی خاندانی فرهنگی و با نفوذی بودندٰ، از خصلت بی نظیری برخوردار است.

سید علی خمینی افزود: دومین خصلت ایشان این است که از اولین لحظاتی که امام وارد مبارزه شد، او هم وارد مبارزه و انقلاب شد. اگر چه دوره ای امام اجازه وارد شدن مستقیم به فعالیت را نمی داد، اما ایشان در کنار امام بود و شرایط را می دانست.

عضو بیت معظم حضرت امام، با بیان این که خود امام و نزدیکان هم خصوصیت سوم را ندارند، سومین خصلت ایشان را حاضر بودن در در دوران تبعید در کشور دانست و گفت: آن دوره دوره عسرت انقلاب بود و کسانی که حتی نام امام را می بردندٰ، زجرها و فشارهای زیادی به آن ها وارد می شد. مرحوم حاج سید احمد خمینی به خوبی با شرایط آشنا بود و این شناخت را تا لحظات پایانی عمر با خود همراه داشت. انقلابیون تمام شهرها را می شناخت و در شرایطی که کسی نمی دانست در آینده چه اتفاقی رخ می دهد ایشان می دید که چه کسانی زحمت می کشند.

وی افزود: من در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتم به ایشان گفتم که آیا شما در روزهای انقلاب اسلامی امید به پیروزی داشتید که انقلابی که پا در راهش گذاشتید به نتیجه برسد؟ ایشان فرمودند من خوش بین بودم اما فکرنمی کردم به این سرعت پیروزی حاصل شود.

سید علی خمینی ادامه داد: مرحوم یادگار امام شرایط را خوب می شناخت و دغدغه داشت احترام کسانی که از اول پای انقلاب ایستادند حفظ شود که این نیز از خصوصیات منحصر به فرد ایشان بود. این در حالی است که هیچ کس به اندازه مرحوم حاج سید احمد خمینی انقلابیون را نمی شناخت. ایشان همه اطلاعات را از سراسر کشور و حلقه هایی که تشکیل داده بودندٰ، داشت.

وی ادامه داد: از دیگر خصوصیت ها این بود که بعد از مرحوم حاج سید مصطفی ایشان وارد کوران مبارزه شد. من می خواهم از تعبیری که مرحوم دایی بزرگوارمان دکتر سید صادق طباطبایی داشت، استفاده کنم که ایشان فرمودند: اگر می خواهید وزن احمد را بفهمید نگاه کنید و ببینید که قبل و بعداز این که ایشان مسوولیت گرفتند چند اعلامیه صادر شد و چگونه این اعلامیه ها به دست مردم می رسید.

یادگار امام ضمن تإکید بر شناخت عمیق مرحوم پدرشان از شرایط و حلقه های مبارزاتی و نقش ایشان در صادر شدن و پخش بیانیه های حضرت امامٰ، گفت: وقتی قرار بود اطلاعیه ای صادر شود امام در نوشتن و پخش آن از ایشان مشورت می گرفتند.

سید علی خمینی دیگر خصوصیت حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی را عشق به امام دانست و گفت: ایشان می گفتند امام را به عنوان پدر نمی شناسم، ایشان معشوق من است و واقعا این گونه بود. در این زمینه ویزگی دیگر ایشان این بود که خود را سد انتقادات می کرد، یک مرید واقعی این گونه است. ما خیلی وقت ها خوب حرف می زنیم اما وقتی تیرهای مختلف می آید من خود را می گویم حاضر نیستیم که خود را فدا کنیم تا محبوب آسیب نبیندٰ، مرحوم حاج سید احمد آقا تمام تلاشش را می کرد و می گفت اگر قرار است کسی دلگیر شود، بگذارید از من دلگیر شود.

وی با اشاره به نامه رهر کبیر انقلاب اسلامی به مرحوم حاج سید احمد خمینی گفت: در دوره ای که تعریف کردن امام از فردی می توانست او را به اوج رساند، امام نامه ای به حاج سید احمدآقا نوشت، اما ایشان گفتند که آن نامه را منتشر نکنید. امام فرمودند من این را به عنوان وظیفه شرعی می نویسم.

وی ضمن بیان این که در دوره نخست انقلاب همه خبرها منفی و قائله ها و ترورهای مختلف گزارش می شد و کشور هنوز یک سردار روشن تربیت شده سپاه نداشت، گفت: در این دوران جنگ تحمیلی با ارتش عراق که مسلح به انواع سلاح های مدرن بود، رخ داد. امروز دست تمام دنیا رو شده  است که پشت آن ها بودند و تمام نیازهای آن ها را تإمین می کردند. نمی شود تصور کرد که ارتش و سپاه چه کردند، اما به برکت نیرویی که امام دمیده بود، همه ما می دانیم که این نیروها اگر بودند، تحول بزرگی در عرصه سازدگی کشور به وجود می آمد، اما دشمنان آن ها را از ما گرفتند.

وی ضمن بیان این که امام عاشقان زیادی دارند، گفت: حضور حاج سید احمد خمینی در کنار امام و محو و عاشق امام بودن از ایشان شخصیتی را به وجود آورده بود که با گوشت و پوست و استخوان خود به آرمان های امام اعتقاد داشت و دیده بود که چه مرارت هایی برای پیروزی انقلاب کشیده شده است. ایشان حاضر نبود آن ها را به ارزانی بفروشد. اعتقاد راسخ به مبانی و آرمانی هایی که امام مطرح کرد مدار رفاقت ایشان با سایر اشخاص بود.

وی خصوصیت دیگر مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سیداحمد خمینی را نوع جاذبه ایشان در میان جناح های مختلف دانست و با بیان این که کاش ما هم این خصوصیت را داشته باشیمٰ، گفت: حاج سید احمد خمینی میان افراد مختلفی که با هم گفت و گو می کردند، میانجی گری می کرد و از جاذبه شخصی خود استفاده می کرد. حادثه های عظیمی در کشور بود که آن مرحوم خیلی تلاش کرد از رخ دادن آن ها جلوگیری کند. شخصیت های بزرگی بودند که می توانستند از انقلاب جدا شوند و ایشان نگذاشت خودش را کوچک کرد تا به نظام آسیبی وارد نشود.

یادگار امام ضمن اشاره به بیان مقام معظم رهبری درباره جذب حداکثریٰ، درباره دیگر ویزگی حاج سید احمد خمینی گفت: ایشان نماد جذب حداکثری بود. تا آنجایی که خط نظام و انقلاب و امام اجازه می داد، حاضر بود از حق خودش بگذرد تا انشقاق به وجود نیاید. به خاطر  این که معتقد بود مهم امام است.

وی افزود: حضور طولانی مدت در عرصه های مختلف از او شخصیتی با تجربه مدیریتی بالا و در عین حال باهوش ساخته بود. در دوران پس از انقلاب بدون این که پستی طلب کند، همیشه مشاوری امین برای مسوولین نظام بود و به جد معتقد بود که امام متعلق به همه و پدر همه مردم است. و در این مسیر واقعا تلاش می کرد. تهمت های زیادی به او زدند و لی او روی هدفش ایستاد.

وی در پایان آرزو کرد خداوند روح این یار سفر کرده را بر سر سفره اباعبدالله الحسین میهمان کند.

گفتنی است در این مراسم جمعی از مقامات استانٰ از جمله رسول زرگرپور استاندارٰ، فضل الله کفیل فرماندار اصفهانٰ، عبدالرضا آقاخانی فرمانده نیروی انتظامی استان، احمد سالک نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، شیروانیان مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس استان اصفهانٰ، جعفر عسکری مسوول شورای هماهنگی تبلیغات استان اصفهان، خانواده معظم شهداٰ، و جمعی دیگر از مردم و مسوولین حضور داشتند.
نظرات بینندگان