پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دومین مظنون به قتل مرحوم محمدحسین کانجی سرمایهدار بزرگ ایرانی که از وی به عنوان سلطان چای ایران یاد میکنند با دستور شعبه پنجم بازپرسی دادسرای امور جنایی تهران بازداشت شد.
غلامحسین ستوده وکیل مدافع ورّاث پاکستانی مرحوم کانجی در گفتوگو با تسنیم افزود: پسرخوانده مرحوم کانجی پیشتر با دستور بازپرس پرونده بازداشت شده بود و روز گذشته نیز همدست وی بازداشت شد.
کانجی کیست؟
محمدحسین کانجی متولد هفتم شهریور سال 1306 است و به گفته غلامحسین ستوده و منصور یاورزاده وکیل مدافع ورّاث پاکستانی وی، این تاجر ایرانی، صاحب برندها و شرکتهایی همچون پنکه، دو غزال و جیران بود و از وارد کنندگان بزرگ کَنَف در ایران به شمار میرفت و سهامهایی زیادی در کشورهایی مانند سریلانکا، کلمبو و دبی داشت.
او علاوه بر داراییهای یاد شده، املاک و مستغلات بسیاری نیز در تهران، مشهد، چالوس و قم داشت که از آن جمله میتوان به زائرسرای شاه خرسان و هتل فردوسی در مشهد اشاره کرد.
ازدواج در 70 سالگی
این تاجر ایرانی که از نداشتن فرزند رنج میبُرد، در سن 70 سالگی با خانم بیوهای ازدواج میکند. این زن از همسر مرحوم خود 4 فرزند از جمله پسری 40 ساله داشت و در ینگه دنیا روزگار میگذراند. کانجی که از نداشتن فرزند رنج میبُرد، پسر همسرش را به گرمی میپذیرد و در شرکت خود به او اختیارات میدهد.
مرگ خاموش
وی در یکی از روزهای سال 89 برای سرکشی به هتل فردوسی مشهد و املاک و مستغلات خود، عازم مشهد مقدس میشود و طبق روایتی که یاورزاده وکیل ورّاث کانجی از زبان سکینه (کارمند قدیمی و پاکستانی تبار کانجی) دارد« معلوم نیست در آنجا چه رفتاری با او می شود که کانجی سکته مغزی میکند و بجای بستری کردن در یکی از بیمارستانهای مشهد او را به تهران منتقل میکنند و بعد از دو روز در یکی از بیمارستانهای تهران بستری میشود.
کانجی بلافاصله پس از انتقال به بیمارستانی در تهران، تحت عمل جراحی قرار گرفته و به کما میرود. به گفته یاورزاده کانجی پس از چند روز بستری شدن در بیمارستان، با رضایت پسرخواندهاش، به منزلش در زعفرانیه منتقل میگردد تا در سی سی یو خانگی نگهداری شود.
در نهایت، عمر 84 ساله این تاجر ایرانی، ششم مرداد ماه سال 90 به سر میآید. بنابر اظهارات یاورزاده، پزشکی از آشنایان پسرخوانده کانجی، بر بالین او حاضر میشود و در گواهی فوت، علت فوت کانجی را پیری و کهولت مینویسد و مراسم خاکسپاری و ترحیم این سرمایهدار معروف در سکوت و بدون اطلاع کسبههای بازار و بی سر و صدا برگزار میشود.
اقدام پسرخوانده کانجی برای تصاحب اموال
حاجی کانجی در شرکت پنکه که روبروی بازار تهران قرار دارد، کارمندان زیادی داشت. یکی از این کارمندان، زنی پاکستانی تبار به نام سکینه بود. به گفته وکیل ورّاث پاکستانی کانجی، سکینه مورد اعتماد تاجر ایرانی قرار داشت و به مدت 23 سال در دفتر وی کار میکرد. امضا و خط سکینه برای حاجی کانجی حجت بود و در مدت همکاری با او کوچکترین تردیدی در صداقت و عملکرد سکینه نکرد.
بعد از مرگ این تاجر ایرانی، پسرخوانده وی درصدد تصاحب اموال او برمیآید و ادعا میکند سکینه تعدادی فاکتور را آتش زده یا در اختیار دیگران قرار داده است. بر این اساس شکایتی از وی در دادسرای ناحیه 3 تهران مطرح و سکینه بازداشت میشود و بعد از چهار روز با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد میشود.
ورّاث پاکستانی
کانجی در پاکستان خواهری داشت که وارث اصلی او به شمار میآمد. خواهر کانجی دو سال پس از مرگ برادرش از دنیا میرود تا پس از او، 9 پسر و دخترش وارث کانجی محسوب شوند. آنها که خود را وارث داراییهایی نجومی داییشان میبینند برای پیگیری ارث و میراث بجا مانده از دایی خود به تهران سفر میکنند.
وقتی خواهرزادههای مرد بازرگان به تهران میآیند و به پرسوجو میپردازند، با مواردی مواجه میشوند که نشان میدهد مرگ داییشان بر خلاف گوهای فوت پزشک، بر اثر کهولت سن نبوده و به همین خاطر با وجود گذشت دو سال از مرگ تاجر ایرانی، پرونده تحت عنوان مرگ مشکوک در دادسرای امور جنایی تهران تشکیل میشود.
حسب دستور بازپرس، پروندههای بیمارستانی و بالینی کانجی جمعآوری و از شهود و مطلعین و آخرین کسانی که بر بالین او حضور داشتند، تحقیق و دلایلی بدست آمد که نشان میدهد تاجر ایرانی به مرگ طبیعی، فوت نکرده است.
بازداشت پسرخوانده کانجی
وکلای ورّاث پاکستانی مرحوم کانجی در جریان رسیدگی به مرگ مشکوک کانجی متوجه میشوند گلچینی از بهترین اموال او مانند 23 برند معروف چای و شرکتهای مربوط به آنها مانند پنکه، جیران، دو غزال، هتل فردوسی مشهد و مجتمعهای تجاری در چالوس و سهام شرکتهای داخلی و خارجی توسط پسرخوانده وی نزدیکان او با همکاری چهار دفتر اسناد رسمی به نحو غیر قانونی به افرادی غیر از ورّاث واقعی منتقل شده است.
اسناد انتقال املاک و دارائیها نشان میدهد زمانی که این املاک و اموال منتقل شدند، مرحوم کانجی در بیمارستان بستری بوده است و گویی از بیمارستان رفته و در دفترخانه اسناد رسمی اموال و املاک را منتقل کرده است.
خواهرزادههای تاجر ایرانی، شکایتی را دائر بر جعل، استفاده از سند مجعول، استفاده از چک سفید امضا و تحصیل نامشروع اموال علیه پسرخوانده دایی خود در مجتمع قضایی ناحیه یک تهران مطرح میکنند اما بنا به دستور معاون دادستان تهران این شکایت به حسب قانون به دایره جنایی ارسال میشود تا با پرونده قتل ادغام و در یک مرجع قضایی مورد رسیدگی قرار گیرد.
به گفته یاورزاده، پسرخوانده مرحوم کانجی در جلسه بازپرسی وکالتنامهای را مربوط به سال 86 ارایه میدهد و مدعی میشود بر اساس این وکالتنامه میتوانسته تمام اموال ناپدری خود را بفروشد و اختیار تام داشته است. پسرخوانده کانجی وقتی متوجه میشود بازپرس دست او را خوانده، در پاسخ به سئوال بازپرس مبنی بر اینکه آیا نمیدانستید بعد از مرگ، شما وکیل نیستید؟ میگوید: اشتباه کردم.
در نهایت بازپرس پرونده قرار بازداشت موقت پسرخوانده تاجر ایرانی را صادر میکند و او بازداشت میشود و هم اکنون نیز در بازداشت به سر میبرد.
به گفته یاورزاده هم اکنون نیز تیمی از کارشناسان مجرب و کارآزموده از سوی بازپرس انتخاب شدند تا در مورد صحت و اصالت یا عدم اصالت اسناد مکشوفه تحقق کنند.