پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسین راغفر اقتصاددان با اعلام اینکه ۸۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم، گفت: فقر رو به فزونی است. خانوارهای مردسرپرست ۳۸ درصد و زن سرپرست ۴۹ درصد دچار فقر هستند.
حسین راغفر اقتصاددان با حضور در همایش زنان در مسیر توسعه اجتماعی با اشاره به اینکه مشکلات کشور هم برای زنان است و هم برای مردان، اظهار داشت: اینکه تأکید میشود نسبت به اشتغال زنان توجه بیشتری شود پیرامون این موضوع است که آنها از آسیب پذیری بالاتری برخوردارند.
وی ادامه داد: ما امروزه با آسیبهایی مانند نابرابری، فقر، بیکاری، کودک کار، دختران فراری، مشاغل غیررسمی، فساد اقتصادی، اعتیاد، ایدز، فرار مغزها، رشد جرم و جرایم روبرو هستیم که امنیت انسانی، اجتماعی و سیاسی جامعه را تهدید میکند.
این اقتصاددان در آمار وضعیت زنان سرپرست خانوار، گفت: با توجه به فقری که محاسبه شده خانوارهای مردسرپرست ۳۸ درصد و زن سرپرست ۴۹ درصد دچار فقر هستند.
وی با اشاره به اینکه برای یک دوره ۳۰ ساله از سال ۶۳ تا ۹۲ فقر را مطالعه کردیم، بیان کرد: همواره این روند در حوزه زنان گسترش یافته است یعنی فقر زنان روز به روز بیشتر شده که این میزان آسیب پذیری در زنان بیشتر است و خانوادههای مرد سرپرست نسبت به میزان داراییشان تحت تأثیر آسیبهای اجتماعی هستند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: از سال ۸۵ تا ۹۰ آسیب پذیری مردها نسبت به داراییهایشان ۴ درصد است و در سال ۶۳ روند صعودی داشته و میتوان گفت گروههای جوانتر آسیبپذیرترند و این آسیب پذیری هرساله بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه ارتباط بین سواد و آموزش با آسیب پذیری و فقر را بررسی کردیم و این رویه شیب تندی داشته است گفت: این روند در آن دسته از افرادی که دارای مدرک دیپلم و فوق دیپلم سرعت کمتر است.
راغفر ادامه داد: گروههای لیسانس و بالاتر نیز شیب آسیبپذیریشان کاهش یافته است از سال ۸۵ تا ۹۰ آسیبپذیری خانوادههایی که سرپرست شاغل دارند روند نزولی دارد.
وی با اشاره به قانون اساسی افزود: این یک قرارداد بین مردم و حکومت است که نمیتوان یک مورد آن را قبول نداشته باشیم. قرارداد بین مردم و حکومت دوجانبه است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت اشتغال زنان در قانون اساسی، گفت: خانواده واحد بنیادین جامعه است و زن باید از حالت شیء بودن و حالت استثمار خارج شده و باید از ارزش بالاتری برخوردار باشد.
وی با اشاره به اصل دو قانون اساسی ادامه داد: اصل ۳، ۲۴، ۳۰، ۳۴ و ۳۵ قانون اساسی نکات قابل تأملی دارد. تعهدات قانون اساسی دلبستگی ایجاد میکند و از سال ۸۵ به بعد شاهد فرار مغزها در کشور هستیم که علت آن ناتوانیها است.
راغفر با اشاره به اینکه چسبیدگی مسئولان به منافع مادر بیان کرد: پول نفت را در صورتی که با برنامه ریزی خرج شود ظرفیتهای زیادی برای پیشرفت دارد.
وی در تصریح پیشنهادات افزود: دولت موظف شود در ابتدای سال آینده برنامههای آموزش و پرورشی را تأمین کند، تأمین آموزشی دانشگاهی رایگان تا پایان لیسانس، تسهیلات ارزان برای زنان، مبادرت دولت برای توانمندسازی زنان و برگزاری دورههای مهارت آموزی زنان و همچنین شرکت زنان کم درآمد در این دورهها رایگان باشد. از جمله برنامههایی است که میتواند در بحث اشتغال زنان راهگشا باشد.
این اقتصاددان در ادامه پیشنهادات خود به دولت، بیان کرد: سلامت مادر و کودک از بارداری تا تاپایان شش سالگی کودک، رسیدگی به زنان دارای مشکلات مالی و ایجاد دادگاه صالح برای حفظ کیان و تبار خانواده، توجه به زنانی که قربانی همسرآزاری شدهاند باید در دستور کار دولت قرار گیرد و دولت موظف به تأمین قرار وثیقه رایگان شود.
وی اظهار کرد: آن دسته از زنان که به دلیل بیماری از کارافتادگی اعتیاد فوت همسر درمعرض آسیب اجتماعی هستند دولت موظف به حمایت شود.
راغفر بیان کرد: دولت مکلف است اشتغال کامل را برای زنان فراهم کند و ما نباید متکی به درآمد نفت باشیم. همه علائم نشاندهنده این است که فقر در جامعه رو به فزونی است.
وی ادامه داد: دولت مکلف است برای کلیه بیمه شدگان خدمات درمانی اجتماعی ارائه کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه درحال حاضر ۸۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور داریم، ادامه داد: این فرار نشان دهنده ناتوانی دولت است و دولت باید برای احقاق حق زنان لایحهای را به مجلس ببرد و تحت عنوان مالیات بر عواید حاصل از سرمایه که در مجلس رد شده است را رسیدگی کند که این لایحه هدف آن مسکن سازان بود.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد کشور مالیات پرداخت نمیکنند، گفت: چرا نهادهای مالیاتی رسیدگی نمیکنند ما مملکت بسیار غنی داریم اما علت فقر آن گرفتاری در شبکه پیچیده فساد است که تصمیمگیران و ذینفعان نمیتوانند از این سرمایههای استثنایی به درستی استفاده کنند.
راغفر افزود: شاهراههای ترانزیتی میتواند به اندازه نفت پول درآورد ظرفیت اقتصاد ایران در دنیا استثنایی است و نیروی انسانی فراوانی داریم که از آنها میتوان به عنوان سرمایههای کشور یاد کرد. پس چرا فرار مغزها داریم علت فرار مغزها نداشتن شغل و نداشتن دستمزد مناسب است. بنابراین تقاضایمان این است که رسیدگی صورت گیرد.
وی ادامه داد: کشور ظرفیتهای بزرگی دارد که میتوانیم آنها را تبدیل به فرصت کنیم درصورتی که به ظرفیتهای داخلی تکیه کنیم میتوانیم موفق عمل کنیم.