پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : با انتشار برخی اخبار مبنی بر بحرانی بودن شرایط زندان های مالزی، فعالان حقوقی این کشور انگشت اشاره را به سوی مقامات نشانه رفتند و خواستار تحقیق کمیسیون فساد در خصوص روش هزینه بودجه زندان ها شدند.
به گزارش ایرنا، شش زندانی ایرانی که اخیرا از زندان های مالزی آزاد شدند شرایط این زندان ها را جهنمی توصیف کرده بودند. این افراد از شرایط بهداشتی زندان ها گله داشتند و برخی برای درمان بیماری های پوستی اقدام به خوردن مارمولک می کردند.
حال تازه ترین اخبار رسانه های مالزی مهر تاییدی بر شرایطی است که زندانیان ایرانی که آزاد شده اند آن را افشا کردند.
براساس گزارش رسانه های مالزی، در سلول های این کشور مرگ پرسه می زند.
شرایط نامطلوب زندان های مالزی موضوعی است که در رسانه های این کشور کمتر انعکاس یافته است. محیط بسته و نبود امکان ورود به زندان های مالزی عامل اصلی انتشار نیافتن فجایعی است که در این زندان ها رخ می دهد.
'امیزالدین احمد' یکی از مالزیایی ها است که بدون محاکمه سه ماه را در زندان ' کجنگ' گذرانده و به تازگی آزاده شده است. وی به روزنامه 'سان دیلی' گفت در زندان غذاهایی خورده که حتی سگ ها و گربه های ولگرد نیز حاضر به خوردن آن نبودند.
وی گفت شرایط زندان در مالزی بر خلاف قوانین زندان های محلی و بین المللی است.
'اریک پائولسن' رییس وکلای آزادی مالزی نیز با بیان اینکه سهم زندان های مالزی از بودجه هر سال مشخص است، خواستار تحقیق و تفحص کمیسیون مبارزه با فساد این کشور در مورد هزنیه زندان ها شد.
وی در نشست خبری در شهر 'پتالینگ جایا'، گفت غذای زندانیان مالزی حتی به اندازه مصرف آنها نیست؟ بودجه زندان ها مشخص است. چقدر از این بودجه برای خرید غذا تخصیص می یابد. ممکن است فسادهایی در حال انجام باشد که این امر ضرورت بررسی توسط کمیسیون مبارزه با فساد را مورد تاکید قرار می دهد.
شرایط نامطلوب زندان های مالزی، این احتمال را از سوی فعالان حقوقی مالزی مطرح کرد که با وجود اختصاص بودجه زندان ها، ممکن است فساد مالی عامل شرایط فعلی باشد.
بر اساس قانون زندان های مالزی و همچنین قوانین سازمان ملل برای زندانی ها، مجرمان معمولی باید جدای از سایر مجرمان نگهداری شوند، امری که در زندان های مالزی انجام نمی شود.
شواهد بیان شده از سوی برخی از زندانیانی که توانسته اند به هر طریقی برگ آزادی خود را به دست آورند نشان از شرایط غیرانسانی زندان هایی دارد که در آن کوچکترین امکانی برای زنده ماندن وجود ندارد و تنها انطباق با محیط خشن زندان توانسته است زندانیان را از مرگ نجات دهد.
نبود آب، غذا، استاندارد نبودن فضای زندان، رفتار نامناسب مسئولان زندان، نگه داشتن مجرمان مختلف در کنار هم از جمله عواملی است که خواب ناآرام زندانیان را در مالزی به کابوسی پایان ناپذیر تبدیل کرده است.
شش تبعه ایران که اکتبر سال 2011 به اتهام حمل مواد مخدر شیشه در فرودگاه بین المللی کوالالامپور بازداشت شده بودند اخیرا تبئه شده و آزاد شدند.
یکی از این افراد به خبرنگار ایرنا، گفت 'زندان مالزی آب ندارد، باورتان می شود!؟ صبح به صبح یک سطل می دهند برای هفت نفر، آن یک سطل هم برای حمام است هم برای دستشویی و هم برای خوردن'.
وی گفت: حمام و توالت در سلول است، بدون هیچ پوششی. اتاق دو در سه است و هر هفت نفر باید در آن زندگی کنند. نمی دانم اسمش را زندان بگذارم یا قفس! فقط می دانم آنجا زندان نیست، قفس هم شرف دارد ، آنجا برزخ است ، برزخ.
هم اکنون دستکم 200 ایرانی به اتهام های مختلف که اکثرا مواد مخدر است در 12 زندان مالزی بسر می برند. بیشتر این افراد به دلیل عدم توجه به هشدارهای پلیس برای انتقال بسته های مشکوک گرفتار باندهای قاچاق مواد مخدر شده اند.
متوسط سن ایرانیان زندانی در مالزی حدود 35 سال است و بیشتر آنان در دام باندهای قاچاق مواد مخدر گرفتار شده اند که به دلیل مهارتهای زیاد، ردی از خود برجای نمی گذارند.
جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر امضای توافقنامه با مالزی برای انتقال محکومین بین دو کشور را پیگیری می کند و 'وان جنیدی تونکو جعفر' معاون وزیر کشور مالزی اخیرا احتمال داد تا پیش از پایان نیمه نخست سال جاری میلادی این توافقنامه میان مالزی و برخی کشورها از جمله ایران امضا شود.