arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۲۸۴۷
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۹ - ۰۸ مهر ۱۳۹۳

الگوی خواب انسان در اقیانوس تکامل یافته است؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 مطالعه صورت گرفته توسط محققان آلمانی نشان می‌دهد، سلول‌هایی که ریتم خواب و بیداری انسان را کنترل می‌کنند، احتمالا نخستین‌بار میلیون‌ها سال قبل در اقیانوس تکامل یافته‌اند.

محققان آزمایشگاه زیست‌شناسی مولکولی اروپا (EMBL) در هایدلبرگ در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند، یک هورمون که خواب و مشکل پرواز زدگی (jet lag) را در انسان کنترل می‌کند، احتمالا عامل مهاجرت دسته‌جمعی پلانکتون‌ها در اقیانوس نیز هست.

مولکول «ملاتونین» برای تنظیم ریتم روزانه بدن انسان ضروری بوده و حتی مهاجرت شبانه گونه‌های پلانکتون از سطح به عمق آب را کنترل می‌کند.

محققان برای کشف نقش ملاتونین در گونه‌های مختلف، کرم دریایی Platynereis dumerilii را مورد بررسی قرار دادند. گروهی از سلول‌های موتور تخصصی که به ملاتونین واکنش نشان می‌دهند، شناسایی شدند.

با استفاده از حسگرهای مولکولی پیشرفته، امکان مجسم‌سازی فعالیت این نورون‌ها در مغز لارو فراهم شد.

«دتلف آرنت» سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید کرد: در مطالعات خود دریافتیم، یک گروه از سلول‌های چندکاره در مغز این لاروها که به نور حساس هستند، مانند ساعت داخلی عمل کرده و در شب، ملاتونین تولید می‌کنند. به نظر می‌رسد ملاتونین، پیامی است که این سلول‌ها هنگام شب برای تنظیم فعالیت سایر سلول‌های عصبی - که رفتار ریتیمیک شبانه‌روزی را کنترل می‌کنند - تولید می‌کنند.

این نتایج نشان می‌دهد که نقش ملاتونین در تنظیم ریتم شبانه‌روزی و چرخه خواب و بیداری احتمالا میلیون‌ها سال قبل در آغاز تاریخ حیوانات تکامل یافته است.

نتایج این مطالعه در مجله Cell منتشر شده است.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان