مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای برگزاری سی امین جشنواره موسیقی فجر بخشی با نام "جشنواره جشنوارهها" اضافه شده است و بر این اساس برگزیدگان جشنواره موسیقی سنتی استاد شهناز از جمله شرکتکنندگان در جشنواره فجر خواهند بود.
به گزارش انتخاب پیروز ارجمند در نشست خبری برگزاری نخستین جشنواره ملی موسیقی سنتی استاد شهناز در اصفهان با اشاره به اینکه نام استاد شهناز برای ما تقدس چندجانبه برخوردار است، اظهار داشت: نام هنرمندان اصفهان در عرصه موسیقی همواره با تقوا و اخلاقمداری همراه بوده و برای برگزاری سی امین جشنواره موسیقی فجر در سال جاری بخشی با نام "جشنواره جشنوارهها" اضافه شده است و بر این اساس این نوید را به برگزیدگان جشنواره موسیقی سنتی استاد شهناز می دهم که این افراد از جمله شرکتکنندگان در جشنواره فجر خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه وزارت ارشاد با کمال میل اجرای جشنوارههایی همچون موسیقی را به بخش خصوصی واگذار میکند، گفت: بارها تاکید کردهام که انجمنهای موسیقی عملی انجام ندهند که مخل فعالیتهای بخش خصوصی باشد.
واگذاری وظایف دفتر موسیقی وزارت ارشاد اسلامی به اصفهان به عنوان شهر پایلوت
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از واگذاری وظایف دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اصفهان به خبر داد و ابراز داشت: در اجلاس سراسری مدیران کل استانها در تهران طرحی ارائه شده است تا بخشی از وظایف دفتر شعر و موسیقی به شورای شعر و موسیقی استانها واگذار شود که اصفهان به عنوان شهر پایلوت در این طرح انتخاب شده است.
وی با اشاره به اینکه کارهای پژوهشی در زمینه مکتبشناسی موسیقی اصفهان کم داریم، بیان داشت: جای یک دانشکده ویژه موسیقی در اصفهان خالی است.
ارجمند با انتقاد از اینکه هنرمندان اصفهانی برای اجرا در اصفهان کمتر تمایل دارند، اضافه کرد: اصفهان پس از تهران در بخش ایجاد استادیوهای حرفهای موسیقی مقام اول را دارد و حتی برخی تولیدات ملی و تولیدات استانهای دیگر در این استادیوها انجام می شود اما تولیدات خود اصفهانیها کمتر به عرصه ملی رسد.
انتقاد از مهاجرت هنرمندان اصفهانی به تهران
وی با اشاره به مهاجرت هنرمندان اصفهانی و اساتید برتر این عرصه به تهران گفت: انتقاد دیگر من این است که سالن موسیقی کاملاً استاندارد متناسب با اصفهان ساخته نشده است.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اماکن گردشگری در استانهای مختلف برای برگزاری کنسرت در فصلهای خاص تدارک دیده شده است، ابراز داشت: باغ عفیفآباد، مجموعه حافظیه، آرامگاه سعدی و تخت جمشید در شیراز، باغ شازده و عمارت گنجعلی خان در کرمان، کاخ گلستان و عمارت مسعودیه در تهران برای این منظور تدارک دیده شده است و لازم است در اصفهان نیز تاز ظرفیت خوب این بخش استفاده شود.
وی با تأکید بر اینکه موسیقی پویاترین بخش هنر است، گفت: در سالهای اخیر به موسیقی بیتوجهی شد و ارکستر سمفونیک تهران، گروه کر تو کنسرت ملی تعطیل شدند که سعی در احیای آنها داشتهایم؛ البته انقلاب نیز خدمات بسیاری به موسیقی انجام داد که مهمترین آن برچیدن بساط موسیقی ناسالم کابارهای و کوچه بازاری بود و پس از آن بود توجه به موسیقی محلی افزایش یافت.
ارجمند با اشاره به اینکه مسایل فقهی موسیقی را میتوان از طریق علمی نیز اثبات کرد به بیانات رهبر معظم انقلاب که موسیقی را به سمت اهداف متعالی سوق دهید استناد کرده و ابراز داشت: رهبری با مسئله موسیقی بسیار عالمانه و آگاهانه برخورد میکنند و ما سخن رهبر معظم انقلاب را چراغ راه خود قرار دادهایم.