arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۸۱۹۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۲ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۳

وزیر نیرو: مشترکین پرمصرف آب مشمول جریمه می شوند/هزینه تولید برق بیش از میزان دریافت آن است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 وزیر نیرو گفت: در صورتی که مشترکین پرمصرف آب الگوی مصرف را رعایت نکنند، ممکن است ناچار شویم با تصویب دولت جرایمی را برای آنان در نظر بگیریم.


حمید چیت چیان روز سه شنبه در حاشیه دهمین همایش بین المللی انرژی در جمع خبرنگاران در خصوص برخورد با مشترکین پرمصرف، افزود: متاسفانه کشور در شرایط طولانی خشکسالی قرار دارد و تنها راه، مدیریت مصرف توسط مصرف کنندگان است.

وی ادامه داد: آب با قیمت بالا تامین و به مصرف کنندگان عرضه می شود و در صورتی که تنها 20 درصد صرفه جویی صورت گیرد، بسیاری از هزینه های دولت کاهش خواهد یافت.

وزیر نیرو اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آب در کشور، متوسط میزان سرانه آب شرب برای هر نفر در روز 250 لیتر می باشد که این شاخص در کشور پیشرفته ای مثل آلمان 159 لیتر است که عدم رعایت الگوی مصرف موجب هدررفت انرژی و منابع طبیعی خواهد شد.

وی درباره اقدامات هشداردهنده این وزارتخانه به مشترکان پرمصرف نیز خاطرنشان کرد: اگر یک یا دو روز آب مشترکان پرمصرف قطع شد این اقدام هشداری بود تا مشترکان در نحوه مصرف خود تجدیدنظر کنند.

چیت چیان درباره محیط زیست و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر نیز گفت: مساله تغییرات اقلیمی و گرم شدن کره زمین بخش قابل توجهی ناشی از کاربرد انرژی فسیلی است.

وی افزود: حفاظت از محیط زیست و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر آلودگی و گازهای گلخانه ای ندارد و استفاده از انرژی گاز طبیعی در مقایسه با دیگر سوخت های فسیلی مانند زغال سنگ که میزان کمتری انتشار دی اکسید کربن دارد،آسیب کمتری به محیط زیست می رساند.

وزیر نیرو در خصوص برنامه های این وزارتخانه با توجه به بدهی هایش گفت: این امر در ابتدای فعالیت دولت یازدهم مورد توجه قرار گرفت به طوری که مشخص شد بخش برق بیش از 16 هزار میلیارد تومان بدهی دارد که به علت پایین بودن تعرفه های برق نه تنها این رقم کاهش نیافته بلکه مقداری نیز به آن افزوده شده که در لایحه حمایت از تولید و خروج از رکود این موضوع مورد توجه قرار گرفته است.

چیت چیان افزود: بدهی های صنعت برق به خاطر پایین بودن راندمان کاری این وزارتخانه نبوده بلکه هزینه تولید برق بیش از میزان دریافت آن است.

وزیر نیرو درباره تعامل با وزارت جهادکشاورزی در خصوص استفاده از منابع آب نیز گفت: طی جلساتی که با وزارت جهاد کشاورزی داشته ایم اعتبارات مناسبی مرتبط با تبدیل روش های آبیاری در این وزارتخانه مدنظر قرار گرفته شده است.

چیت چیان درباره تهاتر گاز در مقابل آب نیز گفت: برغم اینکه ایران دارنده ذخایر گازی غنی است ولی موضوع تهاتر آب در حال حاضر منتفی است؛ هرچند در زمینه بهره گیری از منابع آب و تعامل با کشورهای همسایه مذاکراتی در حال انجام است.

وی افزود: اتاق فکر آب وزارت نیرو طرح جامع آب مجازی را در این زمینه تهیه کرده تا بتواند آبی که برای تولید دیگر محصولات مورد استفاده قرار می گیرد؛ دوباره بهره برداری شود.

وزیر نیرو گفت: شرایط فعلی آب و محدودیت منابع ما را به صورت جدی وادار می کند در خصوص واردات و صادرات کالا توجه داشته باشیم و اقدامی نکنیم که منجر به تشدید کمبود منابع آب شود.

چیت چیان درباره اظهارات گفته شده مبنی بر ظرفیت 37 روزه منابع آبی برای تهران نیز گفت: مساله به این صورت نبوده و در گزارش ارائه شده موارد دیگری نیز وجود داشته که باید مورد توجه قرار می گرفته است.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۰
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۴
0
2
سلام خدا را شکر که بیشتر این نیروگاها قبلا احداث شده والا اینها پوست مردم را مکنند . یکنفر نیست درامد و خرج انها را بصورت شفاف اعلام کنه ؟
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۴
0
1
سلام بر وزیر محترم نیرو
بنده یکی از مردمان عوام این کشور هستم لطفا اگه میشه با صراحت و صداقت در باره مصرف برق پاسخ دهید قول می دهم شما را سیاسی استیضاح نکنم
همه میدانیم که بر اساس آموزه های دینی نباید اسراف کنیم بنابر این سوال بنده به دور از اسراف است
سوال اول اینکه فرموده اید هزینه تولید برق بیش دریافتی بابت مصرف برق است به چه معنی است یعنی اینکه در وزارت نیرو قیمت تمام شده واقعی است هزینه های بالاسری محاسبه شده بطور مثال وقتی گفته می شود 400000نفر غیر اصولی به دولت اضافه شده اند سهمی هم در وزارت نیرو دارند اگه این باشد آیا تاوان آنرا مردم باید بدهند
سوال دوم اینکه خود جنابعالی حتما واقفید که ساخت و سازهای فعلی ما دارای استاندارد نیست استاندارد سازی هم از وظایف دولت است و نظارت اگر در محل های مسکونی استانداردها رعایت نشود و موجب هدر رفتن انرژی گردد و دائما هم آمار بدهیم که مصرف ما چند برابر دناست و مقصر هم مردم نباشند آیا زیرنویسها و تبلیغات شما هدر دادن هزینه نیست و آیا جواب مطلوب بدست می آورید وقتی بیشتر درو پنجره ها شکاف داشته باشد و گرما و سرما از آن عبور کند ، وقتی خودروهای تولیدی داخلی مصرف بنزینشان چند برابر خودروههای خارجی است آیا مصرف بالای انرژی تقصیر مردم است و باید تاوان آنرا بدهند وآیا عدم به موقع زیر ساختها که موجب تولید کمتر نیازها باشد مقصر آن مردم هستند و ...... لطفا پاسخ دهید
نظرات بینندگان