arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۷۷۱۹
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۰ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۳

پایان جولان دهی بانک‌ها در سود سپرده/ روزشمار بیش از 10 درصد حذف شد

همچنین در بخش دیگری از این بخشنامه آمده است که بدیهی است طی این مدت انتظار می رود علاوه بر اینکه هیچ سپرده‌ای به شرح فوق افتتاح نمی‌شود مبالغی نیز بابت افزایش در سپرده‌های قبل هم از مشتریان اخذ نشود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اگر بانک‌ها به تفاهم بین خودشان پایبند مانده و به مقررات بانک مرکزی عمل کنند از امروز هیچ حساب سپرده کوتاه مدتی با سود بیش از 10 درصد را باز نکرده و حساب های قبلی با بیش از این نرخ را نیز از دفاترشان حذف خواهند کرد.

به گزارش انتخاب با توافق انجام شده بین بانکها و تایید بانک مرکزی، از اواسط اردیبهشت ماه سال جاری تابلوهای سود سپرده با نرخ های متفاوت که گاهی تا بیش از 28 درصد هم می رسید از دیوارهای شیشه‌ای بانکها جمع شد و سودهای روز شمار به 10 درصد و سود سالانه به حداکثر 22 درصد کاهش یافت تا نظام بانکی حداقل در این بخش به آرامش نسبی رسیده باشد.

اما بودند بانک هایی که خلاف ضوابط تعیین شده نرخ های قبلی را همچنان اعمال کرده و از توافق انجام شده تخطی می کردند در عین حال که موسسات غیر مجاز نیز هیچ گونه پایبندی به این موضوع نداشته و به دلخواه سودهای سپرده را تعیین کردند.

با این وجود در اوایل ابلاغ سود سپرده مقامات بانک مرکزی از اجرای سودهای تفاهمی در بیش از 90 درصد بانکها خبرداده و درصد خطای باقی مانده را نیز از سوی برخی دیگر طبیعی عنوان کردند.

بر این اساس در اواخر خردادماه بانک مرکزی طی نامه‌ای به بانک‌های دولتی، غیردولتی، مؤسسات اعتباری توسعه، عسکریه و کوثر مرکزی ضمن تاکید بر پرهیز از رقابت ناسالم و مخرب برای جذب سپرده خواستار پایبندی به توافقات و تصمیمات مشترک مدیران‌عامل شبکه بانکی کشور در خصوص نرخ سود سپرده‌ها شد.

در ادامه بانک ها باز هم با شکل های مختلف از اجرای سود تفاهمی سرباز زدند به طوری که ظاهرا سودهای روزشمار را حداکثر 10 درصد و سود یکساله را 22 درصد اعلام می کنند اما با ترفندهایی باز هم سود با درصدی بیشتر به مشتریان پرداخت می شود.

این در حالی است که تعهد بانکها به اعمال سودهای توافقی با گذشت زمان تاحدودی کمرنگ تر از قبل شد تا جایی که معاون نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه زمانی که نرخ‌ها اعلام شد، بانک‌ها با جدیت اعمال کردند چراکه حاصل توافق خودشان بود عنوان کرد که اکثر آنها تا مدتی به نرخ‌های سود سپرده توافق شده پایبند بودند و هنوز هم بانک‌های خوب و معتبر رعایت می‌کنند اما برخی بانک‌ها و موسساتی که مشکل دارند، راه‌های در رویی را پیدا کرده‌اند تا با پرداخت نرخ سود بیشتر مشکل جذب نقدینگی را مرتفع کنند.

اما با پایان مردادماه مهلت بانک مرکزی برای عملکرد خودسربانکها و موسسات در تعیین سودهای سپرده بالاخص کوتاه مدت که با وجود ابلاغ سودهای تفاهمی همچنان بر خلاف ضوابط جدید افتتاح و سود به آنها پرداخت می شد به پایان رسید و از امروز همزمان با اول شهریورماه تمامی بانک ها موظفند تا حسابهای سپرده کوتاه مدت مشتریان را ساماندهی کرده و سود روز شمار را حداکثر 10 درصد تعیین کنند.

بخشنامه بانک مرکزی: سپرده های روزشمار بیش از 10 درصد از حسابها حذف شود

بر این اساس در بخشنامه‌ای که در سوم خردادماه سال جاری در خصوص نرخ سود علی الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت دار به امضای معاون نظارتی بانک مرکزی رسیده و به بانک‌ها ابلاغ شده آمده است که بدین وسیله ضمن تاکید مجدد بر اجرای مفاد بخشنامه مذکور به اطلاع می‌رساند ضروری است تمهیدات لازم به منظور اصلاح نرخ و تعیین تکلیف سپرده‌های کوتاه مدت روزشماری که با شرایط خاص توسط آن بانک قبل از تاریخ 1393.2.13 افتتاح شده است اندیشیده شود به نحوی که حداکثر تا پایان مردادماه سال جاری این قبیل سپرده‌ها در دفاتر آن بانک کاملا حذف شده باشد.

همچنین در بخش دیگری از این بخشنامه آمده است که بدیهی است طی این مدت انتظار می رود علاوه بر اینکه هیچ سپرده‌ای به شرح فوق افتتاح نمی‌شود مبالغی نیز بابت افزایش در سپرده‌های قبل هم از مشتریان اخذ نشود.

در صورتی که بانکها این تذکر بانک مرکزی را در دستور کار خود قرار دهند از امروز نرخ‌های سود سپرده‌های کوتاه مدت روزشمار در تمام موارد اعم از قبلی و جدید، صرفا 10 درصد خواهد بود.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
1
6
خوب الان بانک ها میگن پولتون رو بزارید. زیر ۲ هفته برداشت نکنید و سالیانه روز شمار ۲۲ درصد بگیرد.
سایه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
0
50
چرا سود وامهاتون کاهش نمی دین؟؟؟؟؟ تو بلاد کفر 4 درصد. بلاد اسلام 27 درصد خدا راضیه؟؟؟؟
علی
|
Japan
|
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
1
35
متاسفانه با این تورم کسی به فکر ضررو زیان سپرده گذارنیست !
مسافر
|
United Arab Emirates
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
0
7
این را می‌گویند زورگوئی ، بنده خدائی برای رفع مشکلات معیشتی و پرداخت اقساطی که از بانکها دریافت نموده در سال 92 با بانک قراردادی به امضاء رسانده که بر اساس آن بانک مزبور متعهد گردیده به ازاء سپرده روزشمار بهره 22 درصدی به او بپردازد ، حالا بدستور بانک مرکزی ، بانک امضاء‌کننده قرارداد مؤظف گردیده این قرارداد را بصورت یکطرفه فسخ کند ، تکلیف سپرده‌گذار چیست و چه مرجعی باید خسارت وارده به او را جبران کند ؟ آیا این موضوع فرار سرمایه‌ها از بانکها و بی‌اعتباری آنها را درپی نخواهد داشت ؟ .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
4
0
اگر همه رعایت کنند خوب است ...ولی بانکهازودتر پیمان شکستند....قوامین بالای 50میلیون تومان 26% و اقتصاد نوید روز شماربالای 2میلیون تومان 23% بانک اینده 24.5% ثامن الحجج 33%
محمد هادي اميراني
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۴
0
0
نكته جالب توجه اينكه بانك پارسيان هنوز كه هنوز است به حسابهاي جاري 7 درصد روزشمار ميدهد!!!!
وقتي هم كه اعتراض ميكنيم ، پاسخ ميدهند كه حساب شما قبل از صدور بخشنامه جديد بانك مركزي افتتاح شده است، لذا نرخ 10 درصد ، نرخ جديد است و شامل حسابهاي قديمي نميشود!!!!!! آيا اين حرف منطقي است؟ چه كسي بايد رسيدگي كند؟ آيا اين اقدام اجحاف به مشتري نيست؟
نظرات بینندگان