arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۶۶۹۲
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۱ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۳

نظرات نمایندگان مردم در مورد یک تصمیم پرحاشیه/باز هم بررسی انتقال پایتخت بدون شورای شهری‌ها

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه با انتقال پایتخت به صورت تعریف شده موافقیم، گفت: در کشورهای مختلف هم چنین کاری انجام می‌شود، به طوری که پایتخت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را جدا کنیم که این باعث تمرکز در موضوعی خاص و جلوگیری از تجمیع ظرفیت‌های جمعیتی در یک نقطه می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پرونده انتقال پایتخت در حالی طی چند روز اخیر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح است که به عنوان یک تصمیم بزرگ هیچکدام از طرف‌های مربوط به این طرح برای حل و شروع اجرای آن عجله به خرج نداده و ترجیح می‌دهند فعلا با بررسی‌های کارشناسی پیش بروند. بررسی‌هایی که شامل همه حوزه‌های تصمیم‌گیری و مدیریتی می‌شود، به جز مدیریت شهری شهر تهران یا همان "پایتخت" که در این مسیر همراهش نمی‌کنند.

به گزارش انتخاب سهم مدیریت شهری تهران در تصمیم‌گیری و ارائه نظر در مورد انتقال پایتخت در دولت قبل، به دلیل اختلاف نظر عمیق دولت و شهرداری تهران بسیار کم بود و هرچند این طرح مسیر خاصی را طی نکرد اما در نهایت شهرداری و شورای شهر تهران در جریان بررسی‌های این طرح قرار نگرفتند. در دوره جدید فعالیت دولت و با همراهی که از همان ابتدای کار بین دولت و شهرداری اعلام شد گمان می‌رفت که اینبار دیگر شهرداری و شورا در این مشورت‌های مهم و کارشناسی حضور داشته باشند و اگر تصمیمی قرار است اتخاذ شود با محاسبات مشترک باشد، اما تاکنون اینطور نشده و طرح انتقال پایتخت باز هم بدون حضور نماینده‌ای از شورا و شهرداری در مجلس شورای اسلامی بررسی می‌شود. هرچند که برخی اخبار حاکی از دعوت اعضای شورای شهر تهران برای حضور در جلسات مربوط به این طرح است.

اما اعضای شورای شهر تهران درمورد بررسی این موضوع در مجلس شورای اسلامی و اهتمام دولت برای اجرای این طرح حرف‌ها و نظرات خودشان را دارند و کماکان نسبت به اجرای این طرح شک دارند.

پرویز سروری در رابطه با طرح انتقال پایتخت در مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع از نظر کارشناسی به محور سیاسی وارد شده و تا زمانی که به این شکل پیش برود، طرح به جایی نمی‌رسد.

وی افزود: تا زمانی که مسئولان به موضوع انتقال پایتخت با دید مدیریت افکار عمومی نگاه می‌کنند، احساس من این است که نتیجه‌ای نخواهد داشت. در واقع اراده‌ای برای انجام این کار وجود ندارد. هرازگاهی به محض به وجود آمدن یک مشکل مانند آلودگی هوا، بحث تغییر پایتخت مطرح می‌شود و بعد از یک مدت نیز پرونده آن بسته خواهد شد.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه با انتقال پایتخت به صورت تعریف شده موافقیم، گفت: در کشورهای مختلف هم چنین کاری انجام می‌شود، به طوری که پایتخت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را جدا کنیم که این باعث تمرکز در موضوعی خاص و جلوگیری از تجمیع ظرفیت‌های جمعیتی در یک نقطه می‌شود.

سروری در ادامه تاکید کرد: اراده‌ای برای این موضوع در مجلس و دولت نمی‌بینم، این تنها یک موج است و در این خصوص جلسه‌ای با اعضای شورا تشکیل نشده است.

احمد مسجدجامعی - رئیس شورای شهر تهران در رابطه با انتقال طرح پایتخت گفت: نظراتم را در رابطه با کلیت این موضوع بارها گفتم ولی ساماندهی پایتخت موضوع لازمی است.باید فضاهای تهران و سقف جمعیت آن رعایت شود و از آن تجاوز نکند. علاوه بر آن نکاتی همچون احداث فرودگاه در داخل شهر باید رعایت شود. همچنین وضعیت باغات و فضای سبز تهران و یا برخورد با ساخت و ساز در ارتفاعات 1400 و 1800 متر نیز باید ساماندهی شود.

رییس شورای شهر تهران در رابطه با اینکه آیا جلسه‌ای با اعضای شورای شهر در این خصوص تشکیل شده است یا خیر، گفت: خودمان در شورای شهر با تک‌تک اعضا جلسه تشکیل داده‌ایم ولی جلسه مشترک نداشتیم.

محمد سالاری - رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران هم در رابطه با ارائه طرح انتقال پایتخت در مجلس شورای اسلامی گفت: در صحن مجلس و کمیسیون تخصصی شورا موضوع انتقال پایتخت منتفی و تبدیل به " ساماندهی پایتخت " شده است.

سالاری اولین ایراد این طرح را عدم نظرخواهی از مدیریت شهری اعم از شورای استان‌ها، شورای شهر و شهرداری تهران، عنوان کرد و افزود: مسائلی همچون آلودگی هوا، تسهیل در تردد و حمل و نقل موضوعاتی است که با انتقال پایتخت با توجه به حجم متراکم صنایع و آموزش عالی و پژوهشی و بهداشتی در کلانشهری مانند تهران حل نخواهد شد و شاید منجر به این شود که یک کلانشهر دیگر نیز با مشکلات تهران ایجاد شود.

وی با بیان اینکه در فرآیند تصمیم‌گیری به عنوان شورا هیچ‌گونه نظری از شورای شهر نخواسته‌اند، گفت: این کار نیز یکی دیگر از نقاط ضعف مجلس شورای اسلامی است.

همچنین در مهدی چمران - عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران هم از مطرح شدن طرح انتقال پایتخت و جزئیات آن اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: این موضوع یک کار تخصصی و مفصل است و نمی‌توانم در رابطه با آن صحبتی کنم. شورا نیز هیچ نظری تا به حال در این خصوص ارائه نکرده است.

اقبال شاکری - عضو دیگر شورای شهر تهران با بیان اینکه طرح مطرح شده در مجلس شورای اسلامی طرح ساماندهی پایتخت و نه انتقال است، گفت: چند وزارتخانه موظف شدند موضوع را بررسی کنند و با شورای اسلامی شهر تهران هماهنگ باشند تا بعد از دو سال طرحی برای ساماندهی ارائه کنند.

وی ادامه داد: جلسه‌ای برای بررسی این طرح با مجلس شورای اسلامی نداشتیم ولی قبلا که موضوع مطرح شده بود، ما نیز در شورا عنوان کردیم و تقریبا اعضای شورا موافق نبودند، ولی به صورت خاص در کمیسیون مشترکی که داریم از جمله کمیسیون عمران مطرح می‌کنیم.

وی اظهار کرد: نظر شخصی من این است که انتقال پایتخت هزینه گزافی دارد و پایتخت به عنوان نماد کشور را نمی‌توان منتقل کرد بلکه باید ساماندهی امور مختلف را انجام دهیم. به طور مثال ارائه برخی خدمات از طرف چند وزارتخانه را از تهران به نقطه دیگری منتقل کنیم وقتی همه برای انجام کارها به تهران می‌آیند طبیعتا باعث بروز مشکل می‌شود ولی این کار بهتر از انتقال پایتخت است که هزینه گزافی دارد و هویت پایتخت را از بین می‌برد. به طور کلی تمرکززدایی راه‌حل بهتری خواهد بود.

اما احمد دنیامالی عضو دیگر شورای شهر تهران در رابطه با انتقال پایتخت کشور از تهران به کلانشهر دیگر، گفت: این موضوع راه‌حل کارشناسی نیست که بتوان در رابطه با آن تصمیم‌گیری کرد و مخالفین و موافقینی دارد. در حال حاضر این بحث را در کمیته‌هایی که تشکیل دادیم مطرح کردیم. یکی از مباحثی که در شورای شهر تهران و نمایندگان شهر تهران در مجلس شورای اسلامی مطرح است، زیان‌های بسیار آن خواهد بود.

دنیامالی در ادامه تاکید کرد: فکر نمی‌کنم این موضوع به طور کلی کار بدی باشد اما مطالعه عمیق چهار – پنج ساله می‌طلبد.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان