پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رویترز نوشت: آمریکا با رقیب قدرتمندی در نخستین تلاش خود در عرض 40 سال گذشته برای صادرات نفت خام مواجه شده است: ایران.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، ایران که میزان و نقل و انتقالات نفتی اش به نصف رسیده، اکنون در حال فروش نفت با کیفیت تر به چین است. این مسئله موجب آن شده که فضای کمتری برای عرض اندام امریکا در نخستین مصرف کننده انرژی جهان بوجود آید.
درحالیکه خریداران در ژاپن و کره جنوبی تمایل به آزمودن نفت خام فوق سبک آمریکا دارند، چین همچنان به قراردادهای سابق خود با تهرن وفادار است و انتظار می رود که نفتی از امریکا در آینده ی نزدیک خریداری نکند.
یک تاجر مستقر در سنگاپور گفت: چین نفتی از ایران دریافت می کند که نسبت به نفت آمریکا ارزانتر است.
وی افزود: ممکن است چینی ها بعدها به آمریکا روی بیاورند اما فعلا نفت خود را از ایران تامین خواهند کرد.
خریداران آسیایی در انتظار آزمودن نفت آمریکا بوده اند. آنها به دنبال آن هستند که ببینند آیا این نوع نفت مناسب و باتوجه به مسافتی که باید حمل شود مقرون به صرفه است یا نه.
ریچارد گوری مدیر شرکت مشاوره ی «جی بی سی اسیا» گفت: اسیایی ها در حال بررسی هستند، بنابراین نباید انتظار خرید حجم زیادی از نفت آمریکا توسط آنها باشیم.
آمریکا در این زمینه با رقیبی چون ایران مواجه است که 55 درصد از نفت سبک خود در پارس جنوبی را به دو خریدار چینی می فروشد.
مشحص چون به ما پول نمیدن
همین الان حدود 30 میلیار پول نفتمون چند سالیه دست چینی ها است و پس نمیدن سود این پول برای چین و ضرر و هزینه گزاف عدم امکان استفاده از این پول برای ایران رو میشه حساب کرد؟
در ضمن پالایشگاه ها براساس مشخصات یک نفت طراحی می شوند و در صورت دریافت یک خوارک مشخص بهترین بهره وری را دارند و تغییر خوارک موجب کاهش عملکرد می شود هر چند در مواقع ضروری امکان ساخت خوراک مصنوعی با ترکیب چند نفت امکان پذیر است ولی راهکار اقتصادی و بلند مدتی نیست. از آنجا که پالایشگاه ها با دید 30 سال به بالا طراحی می شوند منابع مطمئن تامین خوارک در نظر گرفته می شود که در اینجا آمریکا یک تامین کننده امن به دلیل مصرف بالای داخلی نیست.
در ضمن نفت آمریکا شاخص قیمت گذاری است که موجب افزایش قیمت غیر واقعی آن می شود.
در آخر اگر ایران رقیب نفت آمریکا در آسیا است پس عراق و عربستان و باقی کشورها هم هستند. لذا نتیجه گیری می شود که این خبر رویترز دارای مستندات و ادله فنی و اقتصادی نیست و اهداف سیاسی را پیگیری می کند.
و من الله توفیق