arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۲۸۴۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۰۸ - ۲۹ تير ۱۳۹۳

سوغات نامیمون گردوغبار برای سیستانی ها/سالانه 500 نفر در زابل به «سل» مبتلا می‌شوند

این اولین‌بار نیست که منطقه سیستان شاهد چنین توفان گردوغباری شدید و خطرناکی است، با این حال به هر میزان که در زمینه کنترل منشاهای این توفان‌ها کوتاهی شود عواقب و عوارض آن هم برای بافت جمعیتی این منطقه مرزی کشور و هم برای سلامتی مردمی که در این نقطه زندگی می‌کنند بسیار خطرناک خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل از ابتلای سالانه 500نفر از اهالی زابل به بیماری «سل» به‌دلیل بروز گردوغبار در این منطقه خبر داده است. دکتر علی‌اکبر نصیری، رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل این آمار را روز پنجشنبه در جلسه‌ای که پیرامون مشکلات به‌وجودآمده ناشی از توفان چندروزه در منطقه سیستان رخ داد، اعلام کرد.

به گزارش انتخاب؛ پیش از این هوشنگ ناظری، فرماندار زابل نیز در همین‌باره گفته بود: «بعد از خشک‌شدن تالاب هامون، بیماری «سل» در این منطقه به شکل بسیار زیادی شایع شده، هم‌اکنون منطقه شماره اول کشور به‌لحاظ شیوع بیماری «سل»، زابل است. دلیل آن نیز وقوع ریزگردهای همیشگی از بستر خشک‌شده تالاب است. ریزگردها از کف دریاچه بلند شده و به گوش و حلق و بینی مردم می‌رود، به غیر از بیماری «سل»، بیماری‌های گوش و حلق و بینی هم در سیستان بسیار زیاد داریم.» ناظری البته از ارایه آمار دقیق مبتلایان به این بیماری خودداری کرده بود اما بر اساس آخرین آمارهای مبتلایان به «سل» در ایران گفته می‌شود رقم 22درصدهزار مبتلا به «سل» به ثبت رسیده است، بر این اساس اگر جمعیت کشور 75میلیون‌نفر در نظر گرفته شود کل بیماران مبتلا به «سل» در ایران حدود 17هزارنفر خواهند بود که آمار ارایه‌شده از سوی رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل نشان می‌دهد هرسال به اندازه شش‌درصد این تعداد بیمار فقط در شهرستان کوچک زابل به «سل» مبتلا می‌شوند.

 شهرستان زابل بر اساس سرشماری سال 1390 جمعیتی در حدود 259هزارنفر داشته است که این تعداد کمتر از 04/0 درصد جمعیت کل کشور را شامل می‌شود. بر این اساس می‌توان گفت جمعیتی به اندازه 04/0 درصد از کل کشور به‌تنهایی شش‌درصد مبتلایان سالانه به «سل» در کل کشور را دارد. این تنها یکی از عوارض بروز ریزگردها و گردوغبارهای شدید در این منطقه محروم از کشور است. در روزهای سه‌شنبه تا پنجشنبه هفته گذشته این منطقه شاهد بروز یکی از شدیدترین توفان‌های گردوغباری بود. شدت این پدیده به حدی بود که کمیته بحران استان سیستان‌و‌بلوچستان در فرمانداری شهرستان زابل برای پیگیری موضوع تشکیل جلسه داد. در این جلسه مدیران کل بحران، جهاد کشاورزی و محیط‌زیست استان، فرمانداران شهرهای شمالی این استان و مسوولان بقیه ادارات مرتبط با مشکلات به‌وجودآمده ناشی از این توفان چند‌روزه حاضر بودند تا با برآورد خسارات و ارایه راه‌های برون رفت از بحران این مشکل را مورد رسیدگی قرار دهند.

نجفی، مدیرکل جهاد کشاورزی استان سیستان‌و‌بلوچستان در این جلسه از خسارات بخش کشاورزی منطقه سیستان به‌دلیل این توفان اشاره کرد و گفت: «در این توفان به هزارو700هکتار از باغات و 34هزارهکتار از مزارع جالیزی خسارت وارد شده است.» وی همچنین در ادامه از مصوبات جدید دولت برای استان خبر داد و گفت: «مبلغ یک‌هزارمیلیاردتومان به ستاد بحران اختصاص داده شده و همچنین مبلغ ۵۵۰هزارمیلیاردتومان برای احیای تالاب هامون تصویب شده است. علاوه بر این ۱۵۰میلیاردتومان نیز از مصوبات سفر ریاست‌جمهوری در اختیار استان قرار گرفته است که می‌تواند کمک خوبی در زمینه رفع خشکسالی‌ها در سیستان باشد.» خسرو افسری، مدیرکل محیط‌زیست استان سیستان‌وبلوچستان نیز در این جلسه بر لزوم استفاده درست از تالاب اشاره کرد و گفت «با مدیریت یکپارچه تالاب می‌توانیم راهگشای حل بسیاری از مشکلات تالاب هامون باشیم که رسیدن به این هدف یاری همه مسوولان را می‌طلبد.»

علی‌اکبر نصیری، رییس دانشگاه علوم پزشکی، دیگر سخنران این جلسه بود، او طی گزارشی در رابطه با این توفان گفت: «در بحث بهداشت و درمان تمامی بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های دولتی و خصوصی برای مقابله با عوارض توفان در آماده‌باش بوده‌اند، بر اساس آمارهایی که داریم در مدت وقوع این توفان حدود 200نفر به‌دلیل تنفس آلاینده‌های ناشی از توفان به مراکز بیمارستانی مراجعه کرده‌اند که از این تعداد ۱۷۰ بیمار به‌صورت سرپایی مداوا و تعداد ۲۳نفر نیز بستری شده‌اند.» نصیری در ادامه گفت: «ما در زابل سالانه ۵۰۰نفر بیمار مربوط به «سل» داریم که این آمار تکان‌دهنده‌ای در سطح کشور است و به همین دلیل نیاز به اعتبارات بیشتری جهت رسیدگی به این بیماران احساس می‌شود.» او همچنین در پایان صحبت‌های خود پیشنهاد داد برای کاستن از عوارض اینگونه توفان‌ها ماسک رایگان برای تمامی مردم سیستان تهیه و در دسترس آنها قرار گیرد. ناظری، فرماندار ویژه زابل نیز در ادامه این جلسه ضمن جمع‌بندی از گزارشات فرمانداران و مسوولان گفت: بر اساس اطلاعاتی که در اختیار داریم کانون‌های اصلی حرکت شن‌های روان از استان‌های فراه و نیمروز در کشور افغانستان نشات گرفته است، این مناطق بحرانی شناسایی شده و لازم است با دولت جدید افغانستان مذاکراتی در جهت تثبیت شن‌های روان و تامین حقآبه سیستان داشته باشیم.»

این اولین‌بار نیست که منطقه سیستان شاهد چنین توفان گردوغباری شدید و خطرناکی است، با این حال به هر میزان که در زمینه کنترل منشاهای این توفان‌ها کوتاهی شود عواقب و عوارض آن هم برای بافت جمعیتی این منطقه مرزی کشور و هم برای سلامتی مردمی که در این نقطه زندگی می‌کنند بسیار خطرناک خواهد بود.

منبع: شرق
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۹
0
0
دکتر جان چیزی به نام بادهای 120 روزه سیستان شنیده ای. کار طبابت خود را خوب انجام بده، کاری به سیاست نداشته باش. آفرین.
نظرات بینندگان