arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۱۵۵۶
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۲ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۳

چند درصد ایرانی‌ها چاق هستند؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر ۶۵ درصد مردم ما یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند و همچنین ۳۰ درصد از مردم کبد چرب دارند که همه این موارد قابل پیشگیری و تغییر هستند.

رضا ملک‌زاده ظهر امروز در نشست با روسا و معاونان پژوهشی دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی در محل دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: دولت یازدهم تحول نظام سلامت را به شکل جدی در برنامه‌های خود قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه سلامت مهم‌ترین شاخص‌ تعیین‌کننده پیشرفته بودن یک کشور است خاطرنشان کرد: تمام تلاش دولت تحقق نظام سلامت هدفمند و بر اساس واقعیت جامعه است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه یکی از اهداف طرح تحول نظام سلامت را کاهش پرداخت از جیب مردم برای درمان و پرداخت از طریق بیمه‌ها عنوان کرد و افزود: تحقق عینی سلامت نیازمند اتخاذ تصمیمات صحیح و بر اساس داده‌های پژوهشی است.

وی افزود: یکی از ضرورت‌های تغییر در نظام سلامت، تغییر سیاست‌ها بر مبنای نیاز‌ها و اولویت‌هاست.

وی همچنین اضافه کرد: بر اساس اطلاعاتی که از مطالعه‌ای مربوط به ایران در سال تحقیقات صورت گرفته در سال 89 بیش از 351 هزار و 814 مورد مرگ در کشور اتفاق افتاده که مهم‌ترین عامل آن ناشی از حوادث جاده‌ای بود.

وی ادامه داد: این تحقیق نشان می‌دهد که کنترل بخشی از سلامت جامعه، بیرون از وزارت بهداشت است.

ملک‌زاده افزود: رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، تولید خودروهای سالم و مناسب، مناسب بودن زیرساخت‌های جاده‌ای کشور می‌تواند در این زمینه از وقوع مرگ و صدمات ناشی از حوادث جاده‌ای پیشگیری کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته تا سال 88 مهم‌ترین بیماری‌های کشنده در کشور، بیماری‌های قلبی، سکته‌های مغزی، فشار خون، دیابت، حوادث جاده‌ای و سرطان‌ها است.

وی در ادامه از افزایش امید به زندگی در 22 سال گذشته خبر داد و گفت: برنامه جدی این وزارتخانه افزایش امید به زندگی به میزان80 سال است.

ملک‌زاده با اشاره به تنوع بیماری در کشور اظهار کرد: بیش از 80 درصد بیماری‌های قلبی عروقی و همچنین حوادث جاده‌ای و 50 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند.

وی همچنین به اپیدمی اضافه وزن و چاقی در کشور اشاره کرد و گفت: 65 درصد مردم ما یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند و همچنین 30 درصد از مردم کبد چرب دارند که همه این موارد قابل پیشگیری و تغییر هستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با جایگاه پژوهش در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: اعتبارات اختصاص یافته به بخش پژوهش کشور در سال جاری 2 هزار و 300 میلیارد تومان است که از این میزان 38 درصد معادل 800 میلیارد تومان سهم وزارت علوم و 13 درصد معادل حدود 300 میلیارد تومان سهم وزارت بهداشت است.

وی تصریح کرد: اختصاص این حجم اعتبار به بخش پژوهش وزارت بهداشت در حالی است که 40 درصد تولید علم کشور را وزارت بهداشت انجام می‌دهد.

ملک‌زاده در ادامه از راه‌ا‌ندازی و احیای مرکز ملی علوم پزشکی برای حمایت از تحقیقات و محققان با اعتباری بالغ بر 100 میلیارد تومان، اجرای برنامه ثبت ملی بیماری‌ها برای حداقل 20 بیماری خبر داد و اضافه کرد: انجام مطالعات کوهورت کشوری در 10 دانشگاه کشور از جمله علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اختصاص بودجه سالانه 2 میلیارد تومانی، راه‌اندازی 10 آزمایشگاه تحقیقاتی، توسعه و حمایت از نیروی انسانی، تدوین و راه‌اندازی دوره پزشک محقق و تربیت متخصصانی که در تحقیقات بالینی خوب فعالیت کنند از برنامه‌های وزارت بهداشت است.
منبع: فارس
نظرات بینندگان